Autor |
Zpráva |
marťan
|
Re: fotovlákno
Další nával teorie i praxe necháme na zítra.Jenom bych chtěl všechny ujistit,že nejsem žádný reklamní agent a nesnažím se Vás vehnat do komerčních vod (když to tak po sobě čtu,tak mně to tak trochu připadá... ) Fotky dělám jako hobby,digitálně od roku 2003,před tím na film asi od svých 10 ti let...
_________________ www.orchids.webnode.cz
|
úte 21. úno 2012 22:48:14 |
|
|
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3346 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
Tak to jsme na tom skoro podobně, mám jen asi cca 2 roky zpoždění. Bohužel moje umění zakrnělo někde na půli cesty a ne a ne se přes ni dostat Hezký den Pavel
|
úte 21. úno 2012 22:50:30 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
stativ mám, teď musím vyzkoumat, jestli má můj foťák samospoušť. To se samospouští mě vůbec nenapadlo. Myslím, že to jsou ty správné rady, které většinou potřebujeme. Nastudovala jsem i zbytek, ale na mém foťáku toho moc nastavit nejde ( Nikon Coolpix L110).
|
úte 21. úno 2012 22:58:32 |
|
|
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3346 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
marťan píše: ... Orchideje mají obrovskou výhodu,že nezdrhnou ze záběru(jako např.psi,děti a jiné hyperaktivní modely... ) Tak to pozor tady nemůžu souhlasit Tedy alespoň pokud se jedná o focení nehybných předmětů venku. Nezřídka (skoro vždycky) se mi stane, že si dlouze rozbaluju nádobíčko, chystám foťák a vše potřebné (manželka čeká znuděně opodál) abych vyfotil jedinečnou přírodní scenérii (vodopád, kytku, skálu, atd). Když po dlouhých minutách doháním manželku se ztrápeným výrazem, celkem jí nedá moc práce odtušit: "Tak co, zase Ti utek' záběr?" Bohužel, mně dokážou utýct i zcela nehybný záběry Stačí když zajde slunko, propásnu jedinou bezvětrnou chvíli toho dne atp. Hezký den Pavel
|
úte 21. úno 2012 23:06:46 |
|
|
marťan
|
EvaJ píše: stativ mám, teď musím vyzkoumat, jestli má můj foťák samospoušť. To se samospouští mě vůbec nenapadlo. Myslím, že to jsou ty správné rady, které většinou potřebujeme. Nastudovala jsem i zbytek, ale na mém foťáku toho moc nastavit nejde ( Nikon Coolpix L110). Evo, Tvůj foťák má velmi dobrý rozsah -od širokých 28mm do 420mm na plný teleobjektiv při cloně 3,5-5,4.Pro focení s malou DOF bych použil co nejvíce vytažený teleobjektiv a minimální clonu-to nastavit jde. No- a na makro tam je program,a ostří to už od 1 cm-
|
úte 21. úno 2012 23:08:56 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
marťan píše: EvaJ píše: stativ mám, teď musím vyzkoumat, jestli má můj foťák samospoušť. To se samospouští mě vůbec nenapadlo. Myslím, že to jsou ty správné rady, které většinou potřebujeme. Nastudovala jsem i zbytek, ale na mém foťáku toho moc nastavit nejde ( Nikon Coolpix L110). Evo, Tvůj foťák má velmi dobrý rozsah -od širokých 28mm do 420mm na plný teleobjektiv při cloně 3,5-5,4.Pro focení s malou DOF bych použil co nejvíce vytažený teleobjektiv a minimální clonu-to nastavit jde. No- a na makro tam je program,a ostří to už od 1 cm- no já právě skoro všechno hned od začátku začala brát na makro. Trochu z lenosti nastudovat návod i když dopředu jsem si nastudovala, co všechno umí a speciálně jsem si ho vybrala pro program na makro. Tak jdu studovat.
|
úte 21. úno 2012 23:17:08 |
|
|
marťan
|
to Eva-teď mne teda dostali... Píšou,že ten Tvůj Nikon má samospoušť,která spustí,pokud se focený objekt usměje... Takže Ti nezbude nic jiného,než naučit své orchidky při focení rozesmívat pysky od petalu k petalu ...
|
úte 21. úno 2012 23:19:13 |
|
|
EvaJ
|
marťan píše: to Eva-teď mne teda dostali... Píšou,že ten Tvůj Nikon má samospoušť,která spustí,pokud se focený objekt usměje... Takže Ti nezbude nic jiného,než naučit své orchidky při focení rozesmívat pysky od petalu k petalu ... já věděla, že jsem o ní někde četla. budu za kytky posazovat psa. Ten se směje pořád. Jen nevím, jestli to pozná ten foťák. No někdy ty vychytávky až přeženou ...
|
úte 21. úno 2012 23:21:26 |
|
|
Teta
Registrován: čtv 01. říj 2009 9:05:28 Příspěvky: 1485 Bydliště: Liberec
|
pavelheger píše: marťan píše: ... Orchideje mají obrovskou výhodu,že nezdrhnou ze záběru(jako např.psi,děti a jiné hyperaktivní modely... ) Tak to pozor tady nemůžu souhlasit Tedy alespoň pokud se jedná o focení nehybných předmětů venku. Nezřídka (skoro vždycky) se mi stane, že si dlouze rozbaluju nádobíčko, chystám foťák a vše potřebné (manželka čeká znuděně opodál) abych vyfotil jedinečnou přírodní scenérii (vodopád, kytku, skálu, atd). Když po dlouhých minutách doháním manželku se ztrápeným výrazem, celkem jí nedá moc práce odtušit: "Tak co, zase Ti utek' záběr?" Bohužel, mně dokážou utýct i zcela nehybný záběry Stačí když zajde slunko, propásnu jedinou bezvětrnou chvíli toho dne atp. Hezký den Pavel Jo, jo, to znám...slunce dokáže třeba "v závěru" děsně fofřit. Minuta - a už není co fotit - světelný efekt, stíny apod. je v čudu...
|
stř 22. úno 2012 0:23:22 |
|
|
pafka
Registrován: ned 11. říj 2009 16:13:48 Příspěvky: 741 Bydliště: Jeseník
|
EvaJ píše: marťan píše: to Eva-teď mne teda dostali... Píšou,že ten Tvůj Nikon má samospoušť,která spustí,pokud se focený objekt usměje... Takže Ti nezbude nic jiného,než naučit své orchidky při focení rozesmívat pysky od petalu k petalu ... já věděla, že jsem o ní někde četla. budu za kytky posazovat psa. Ten se směje pořád. Jen nevím, jestli to pozná ten foťák. No někdy ty vychytávky až přeženou ... Evi nefunguje to na psa, zkoušela jsem to, pozná to jen lidské ksichtíky Mám Nikon Coolpix P100
|
stř 22. úno 2012 8:27:48 |
|
|