Registrován: pát 02. dub 2010 15:53:20 Příspěvky: 2757 Bydliště: Kutná Hora
Re: Maxillaria cogniauxiana
Pan Ryšavý má pěknou nabídku, moc dobré ceny, ale malé oddělky, mám jich od něj dost, ale rostou pomaleji, musím počkat až zesílí, navíc změna podmínek ze skleníku do bytu jim taky nepřidá
Registrován: pon 03. srp 2009 16:18:51 Příspěvky: 1011 Bydliště: žádné nemám,ale přebývám v Brně
Milo jj,tahle Pavlova má zřejmě menší pahlízy,ta moje nejen že jsem ji na netu nenašel(teda jednu v Rusku a to byl jiný květ),ale prcek je taky.Pahlíza má do 2cm ,lísteček 3cm,no když srvnám s Ornithophora radicans,tak ten má pahlízky menší,ale není to tak markantní rozdíl.Jinak chtěl bych taky časem M.vernicosa koupit.
Já bych také vernicosu rád. Ale spegazzina mi odešla. Pomalu, asi po osmi letech. Přírůstky byly menší, než přirozené stárnutí. Obě jsou mimo květu téměř stejné. Tak předpokládám, že s kultivací obě náročnější.
pon 23. led 2012 21:56:31
drroman
Registrován: pon 03. srp 2009 16:18:51 Příspěvky: 1011 Bydliště: žádné nemám,ale přebývám v Brně
Milo a kdyby to byl navíc takový megatrs jako ta tvá Ornitophora,to bych si dal líbit hned
Jistě Romane, čím víc tím líp. Myslím si ale, že přiměřený kus , kdy až tak velký být nemusí. Donekonečna zvětšování trsu pak už nevede k větší vitalitě. Určitě ale u těchto miniatur správný růst bude až při hodně pahlízách.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru