Autor |
Zpráva |
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5297 Bydliště: Hradec Králové
|
Re: Kapradiny
Šarik píše: jsem jeden před lety měla a po roce ho umořila ) Lecanopteris efektní věc -tak ty se mě taky líbí po výstavách v Drážďanech je občas vídám.Jestli zbydou nějaký tintilátka tak si něco koupím. Zeptám se jak je pěstuješ nebo můžeš poslat foto -zvědavost znáš to K té Microsorum musifolium má na jednom listu už výtrusnice jestli zralé netuším.
Přílohy:
Poznámka: Microsorum musifolium
výtrusnice.jpg [ 200.33 KiB | Zobrazeno 5606 krát ]
|
pon 16. led 2012 16:42:27 |
|
|
tommy
|
Hanko pozor, já neřekl, že je to M. musifolium, já se na to ptal ... Tak aby nepřibyla nějaká nesprávná jmenovka. Výtrusnice - těžko říct; zkus ustřihnout kus listu, dej na radiátor list papíru, na něj list kapradí výtrusnicemi dolů, opět list papíru a nějakou tlustší knížku (výborně se hodí Tolstoj, Vojna a mír ). Za týden poznáš, jestli byly zralé (možná dřív). T.
|
úte 17. led 2012 21:23:23 |
|
|
HAKI
|
tommy píše: Tak aby nepřibyla nějaká nesprávná jmenovka. Jasný -žádnou cedulku ani jmenovku. I když kdoví časem se pozná jestli i ty ostatní jmenovky náhodou nelžou -líp -nekecaj.
|
stř 18. led 2012 18:15:39 |
|
|
Šarik
|
Citace: Lecanopteris efektní věc -tak ty se mě taky líbí po výstavách v Drážďanech je občas vídám.Jestli zbydou nějaký tintilátka tak si něco koupím. Zeptám se jak je pěstuješ nebo můžeš poslat foto -zvědavost znáš to Nějaké foto vyštrachám, nebudou valné...lepčí budou až za týden...vytvořím..teď šrotím na státnice... nestíhám, z hlavy se kouří...sem chodím jen nakouknout, abych se nezbláznila a změnila tu "gaučovou polohu"... Lecanopterisů mám 4 druhy - většinou drobné oddělky - zatím...a bojím bojím... Fascinují mne všechny "živočišně vyhlížející rostliny"... tak jako masožravky... i Lecanopterisy jsou patřičně "divné"... dost divné na to, aby je chtěla Šárka pěstovat... ten rhizom co vypadá jako mořský sumýš... paráda ..Vůbec nelkrásnější je L.holttumii co vypadá jako ježeček, nebo kaštan...a Lecanopteris mirabilis - toho mám drobínky...snad bude někdy taky tak krásný jako na fotkách z netu... Od shora L.sinuosa, L.mirabilis, L.pumila, a L. deparioides.
|
pát 20. led 2012 22:27:14 |
|
|
olaw
Moderátor
|
Tyhle mě taky zajímají, ale vůbec netuším, jestli by zvládly můj chladný odchov. Šárko, až budeš mít trochu času, mohla by jsi se o nich trochu rozepsat? Co jsi třeba našla za informace a podobně?
_________________ http://saslik.rajce.idnes.cz/
|
pát 20. led 2012 23:07:07 |
|
|
radzak
|
Také bych uvítal nějaké bližší informace o pěstování a možnosti získání těchto rostlin. Jsou opravdu nádherné.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
sob 21. led 2012 1:25:07 |
|
|
HAKI
|
Šarik píše: Lecanopterisy jsou patřičně "divné"... To je právě ono jinak teda čumím -nádhera nádherná ten hrizom je užasnej. Nějakou zmínku má p.Ježek třeba by už měl nějaký Lecanopteris http://www.bromelia.cz/ (část věty - citace" či dokonce z mravencomilného rodu Lecanopteris")Klídek až si vše zdárně odbydeš i já budu ráda za nějaké info jak ti to roste .
|
sob 21. led 2012 8:56:11 |
|
|
tommy
|
Šarik, ty lekanopterisy vypadají jako slušně etablované, řekl bych, že už jsou v pohodě. Taky by mne zajímalo, kde se tyhle skvělé kytky seženou, chtěl bych je zkusit v terárku. Držím palce ke štacím . T.
|
sob 21. led 2012 15:27:45 |
|
|
orchidejky
Registrován: pát 02. dub 2010 15:53:20 Příspěvky: 2757 Bydliště: Kutná Hora
|
tommy píše: Šarik, ty lekanopterisy vypadají jako slušně etablované, řekl bych, že už jsou v pohodě. Taky by mne zajímalo, kde se tyhle skvělé kytky seženou, chtěl bych je zkusit v terárku. Držím palce ke štacím . T. Terra koruna nějaké má
_________________ Hezký den s orchidejemi
http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/
|
sob 21. led 2012 16:31:32 |
|
|
Šarik
|
Díky za komenty - a seženou se ... má je i Wistuba a CZPlants...ale ceny jsou vysoké a oddělky malinké...tak jsem neměla nikdy dost odvyhy ani peněz. A Terra koruna je má za kolik? Neviděla jsem je v nabídce... A pan Ježek slíbil, že budou nějaké druhy na jaře... taky se těším ...třeba doplním druhovou skladbu... Byl první u kterého jsem tyto rostliny sháněla ...právě s ohledem na tu větu co psala Haki... a až mi opadne stres... popíšu Vám ráda mou anabázi s těmito "divnouši"
|
sob 21. led 2012 16:46:36 |
|
|