Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 25. lis 2024 0:38:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 593 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 60  Další
 Masožravé rostliny 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Masožravé rostliny
Tommy. Předpokládám cosi jako bleší cirkus. Malé hrazdičky pro skákající chvostoskoky. Mě se zdá, že chvostoskoci se většinou přemnoží v nekvalitních substrátech, takové ty tmavé zahradnické substráty, kterým nevěřím.

sob 17. pro 2011 17:45:26
Profil ICQ

rozkvetla mi tato tučnice (doufám, že nejsem s názvem úplně mimo mísu..) od Jardy. Je moc pěkná. Jardo, můžeš mi poslat celý název ? Zase jsem neudělala hned cedulku.... :oops:

Přílohy:
RSCN5585.JPG
RSCN5585.JPG [ 83.84 KiB | Zobrazeno 3458 krát ]
pát 30. pro 2011 17:32:23
Profil ICQ

EvaJ píše:
rozkvetla mi tato tučnice (doufám, že nejsem s názvem úplně mimo mísu..) od Jardy. Je moc pěkná. Jardo, můžeš mi poslat celý název ? Zase jsem neudělala hned cedulku.... :oops:

Evo, moje nejoblíbenější masožravky.....kvetou celý rok....a co pochytají molic a všelijaké havětě.... :lol: :lol: :lol:

pát 30. pro 2011 17:44:49
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor

Evi, je to Pinguicula esseriana.
Mně pomalu odchází. Pak si u tebe utrhnu lísteček. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pát 30. pro 2011 18:12:58

olaw píše:
Evi, je to Pinguicula esseriana.
Mně pomalu odchází. Pak si u tebe utrhnu lísteček. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ve skleníku jdou pěkně obě dvě. teda zatím ;)

pát 30. pro 2011 18:48:58
Profil ICQ

Mně sice nekvete, ale přesto ji sem dám. V létě jsem si dovezl od Paphia semenáček láčkovice a za půl roku takhle krásně narostla. Jsem rád, že se jí daří, protože je to moje první masožravka. Už začínám koukat po dalších. :roll:

Přílohy:
Cephalotus follicularis .JPG
Cephalotus follicularis .JPG [ 60.41 KiB | Zobrazeno 3411 krát ]

sob 31. pro 2011 14:14:29
Moderátor

Je nádherná a jak už jsem ti psal, je to taková potvora nevyspitatelná. Pokud se ale dodržují určité podmínky, tak roste dobře. Pokojová masožravka to rozhodně není.
A pokud je to tvoje první masožravka a jde ti tak dobře, ty ostatní zvládneš levou zadní. Tahle patří mezi ty nejnesnadněji pěstovatelné.

Doporučuju ti pořídit Heliamphory, to je taky něco. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

sob 31. pro 2011 17:40:36

olaw píše:
Je nádherná a jak už jsem ti psal, je to taková potvora nevyspitatelná. Pokud se ale dodržují určité podmínky, tak roste dobře. Pokojová masožravka to rozhodně není.
A pokud je to tvoje první masožravka a jde ti tak dobře, ty ostatní zvládneš levou zadní. Tahle patří mezi ty nejnesnadněji pěstovatelné.

Doporučuju ti pořídit Heliamphory, to je taky něco. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dík za radu, nějaké zajímavé si pořídím. Paphio ji pěstuje v bytě, ale tomu tam roste všechno. Tu celogynu mám od Pokojovek za sympatických 250,-

sob 31. pro 2011 19:12:47

radzak píše:
Mně sice nekvete, ale přesto ji sem dám. V létě jsem si dovezl od Paphia semenáček láčkovice a za půl roku takhle krásně narostla. Jsem rád, že se jí daří, protože je to moje první masožravka. Už začínám koukat po dalších. :roll:

:o :shock: tak to koukám a přizvukuju Jardovi... není to lehká rostlina... je to potvůrka a jestli ti roste - jsi borec a zřejmě máš cit..Gratuluji a jestli si pořídíš další masožravky, určitě nás ještě překvapíš.... :D
Já jsem láčkovice zahubila nejmíň tři za svou masožravou kariéru... a jsem na ni momentálně tak naštvaná...že nemám odvahu pořídit si další... :ugeek: :evil:

úte 03. led 2012 0:32:34

Mě se taky láčkovice zatím drží, udělala pár zimních listů (jestli to píšu správně, v masožravých názvech se moc neorientuju ;) ), ale dnes jsem koukala, že už jí rostou i nové pasti. Foto tedy není nic moc, dostala jsem nový foťák od ježucha a ještě se mnou není kdovíjakej kamarád :roll: . A mohu se prosím masožravkářů na něco zeptat? Nephentes hookeriana - starý listy a pasti jí zaschly (což bude asi vpořádku), roste pár nových listů, které jakoby zasychají odshora - moc se mi nelíbí. Ona chodí spát? Mám jí na světlém místě, teplota kolem 16°C stabilní, stojí na oblázcích v 1 cm vody. Něco mám špatně nebo jen odpočívá? Děkujůůůů
Obrázek

úte 03. led 2012 14:55:34
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 593 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 60  Další