|
|
Autor |
Zpráva |
Šarik
|
Re: Epifytní kapradiny
HAKI píše: Přesná formulace zní - "Výtrusnice ledvinovitého tvaru se otevírají příčnou štěrbinou a jsou umístěny v paždí sporofylů "No všimla jsem si jen toho co ti pošlu na fotce-a dál už nevím co se dělo nebo nedělo. Ty útvary mám dost často ,ale prvně jsem je zachytila ještě i v zeleném stavu. Aha...hezký... a výtrusy se tedy nedějí? Zkoušela jsi ji množit?
|
úte 06. pro 2011 19:30:01 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
Šarik píše: Aha...hezký... a výtrusy se tedy nedějí? Zkoušela jsi ji množit? To se dělají ale nevím jestli u mě -budu to pozorovat .Množit jsem nezkoušela moc na to nejsem přijde mě to strašně piplavý
|
úte 06. pro 2011 19:46:05 |
|
|
Čert
|
Zdravím účastníky fóra, právě se snažím dohledat nějaké informace k pěstování rostlin rodu Huperzia ( mám právě objednanou H. phlegmaria u Ecuagenery ) Narazil jsem zde na toto doporučení níže. Máte někdo další nějakou zkušenost? Děkuji a přeji hezký den
Vaše rostlina rozhodně není Huperzia phlegmatia, ale spíše druh H. tetrasticha nebo některý blízký druh (je jich několik velmi podobných). S pěstováním je to těžké, jsou to rostliny spíše z vyšších poloh tropických hor, ale nemusí to být pravidlem, teplota není zase tak důležitá, spíše vzdušná vlhkost. Naše rostliny dobře rostou jak v horské části, tak v zázemí v teplé, kde jsou teploty nad 20 °C. Rozmezí mezi 15- 25 °C je zcela v pořádku, méně bych asi dlouhodobě nedoporučila. Vzdušná vlhkost je rozhodující, také potřebují vzdušný, ale stále vlhký substrát (nám se osvědčila hodně hrubá vláknitá rašelina smíchaná s drobnými kousky pemzy nebo tufu – takže substrát dýchá a drží stále vodu. Spíše stíníme, přímé slunce není ideální, ale některé druhy ho snesou.
Zkušeností s pěstováním Huperzií není mnoho, sami spíše experimentujeme a hledáme nejlepší umístění a podmínky. Ani v botanických zahradách kromě H. squarrosa mnoho rostlin nenajdete, jsou krásné, ale chce to pěstitelský cit. Držím vám palce.
S pozdravem Ing. Romana Rybková Kurátor[/quote][/quote]
|
úte 23. kvě 2023 12:40:57 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
Čert píše: Zdravím účastníky fóra, Ahoj no tak se hlásím jak to dopadlo.Postupně Huperzia odešla. Možná nižší teplota 13°C .Škoda byla krásná.
|
úte 23. kvě 2023 15:17:52 |
|
|
Čert
|
HAKI píše: Čert píše: Zdravím účastníky fóra, Ahoj no tak se hlásím jak to dopadlo.Postupně Huperzia odešla. Možná nižší teplota 13°C .Škoda byla krásná. To mě mrzí. Moc si od toho neslibuji, ale zkusím jí.
|
ned 28. kvě 2023 18:05:02 |
|
|