Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 20:20:21

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 593 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 60  Další
 Masožravé rostliny 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Masožravé rostliny
olaw píše:
Koukám Šárko, že máš vedle letošní úrodu čertových drápů. Taky jsem nevysel. Bohužel/bohudík, ten malej sičák mi zabírá spoustu času. A to ne jen v pracovním smyslu. :lol: :lol: :lol:

:D Jen si ho Jardo koukej užívat dokud je malej a roztomilej....a nesváděj na něj zapomenutá semínka...ostaně alespoň dáš vědět procento klíčivosti po roce... Taky cenná informace, ne? :D

čtv 13. říj 2011 23:39:29

pavelheger píše:
Tak ne něj si asi nechám zajít chuť. "Specifický" vodní režim bych určitě nezajistil :(
Hezký den
Pavel

No ono to s tím náročným "vodním režimem" není až tak hrozné... a pokud odchováte semenáčky a dostanete je za hranici tří měsíců...(A ano, to je někdy "Vysoká masožravkářská"), pak už je to celkem nezničitelná kytka...
A takovýhle dospělák pak už dělá jen radost... Stojí venku na slunci a když projdu kolem a má prázdnou podmisku, proleju ho prostě dešťovkou, až zase stojí ve vodě... žádnej dvojkvětináč...pohoda. Jen se musí dát přes zimu pozor, aby neuhnil ... To se k němu chovat spíš jako k sukulentu.

ObrázekObrázekObrázekObrázek

čtv 13. říj 2011 23:57:10
Moderátor

Další krásná mexičanka, kterou pěstuji, Pinguicula cyclosecta.
A Šárko, už mám konečně tu moctezumku (Pinguicula moctezumae), tak už jenom udělat ten šutr. :lol: :lol: :lol:

Přílohy:
Pinguicula cyclosecta.JPG
Pinguicula cyclosecta.JPG [ 92.83 KiB | Zobrazeno 3659 krát ]
Pinguicula cyclosecta 01.JPG
Pinguicula cyclosecta 01.JPG [ 66.18 KiB | Zobrazeno 3659 krát ]
Pinguicula moctezumae.JPG
Pinguicula moctezumae.JPG [ 61.72 KiB | Zobrazeno 3659 krát ]

sob 29. říj 2011 19:00:47
Profil Zobrazit autorovy stránky

Šarik: moc hezké. Měl jsem spíš za to, že je problém uchovat při životě starší rostliny. Tak se to aspoň v literatuře uvádí ne? Slackova metoda se mi zdá taky zbytečná.

sob 29. říj 2011 19:27:18
Profil ICQ

olaw píše:
Další krásná mexičanka, kterou pěstuji, Pinguicula cyclosecta.
A Šárko, už mám konečně tu moctezumku (Pinguicula moctezumae), tak už jenom udělat ten šutr. :lol: :lol: :lol:

Jardo mám zabrousíno na Pinquicula emarginata a P.gina a P.lauceana....Věra

sob 29. říj 2011 19:53:36

Karlos píše:
Šarik: moc hezké. Měl jsem spíš za to, že je problém uchovat při životě starší rostliny. Tak se to aspoň v literatuře uvádí ne? Slackova metoda se mi zdá taky zbytečná.

V literaturách se někdy ukazuje všchno moc složitě...zdá se mi. Ale systém dvoukvětináče se mi celkem osvědčil pokud jde mladé semenáčky... dokud jsou to nanicovaté rostlinkyse slabými kořínky je problém udržet je ve vlhku ale nepřemokřit - tam má dvoukvětináč opodstatnění... hlavně pěstujete-li je v bytě. Ale jak kytka doroste zhruba půl ročního stáří...už má nejhorší za sebou = bezproblémová kytka - jen ji v zimě pohlídat aby neuhnila.

ned 30. říj 2011 1:21:14

Jardo - :D Krasavice... :D K "moctezumce" gratuluji... ať se jí daří..mě ta moje stále ještě kvete ...má už šestý květ... letos se jí daří..
P. cyclosecta - parádní... tak tuhle jsem už umrtvila... :mrgreen:

Věro - P.emarginata je náramě elegantní...také jsem ji měla. P."Gina" - bezproblémový hybrid s efektními květy, P.laueana - tak po té také toužím...kde ji budeš kupovat? Že bych se taky poohlédla... :mrgreen:

ned 30. říj 2011 1:28:05
Moderátor

No jo, když ty nevíš, co ti posílám a klidně ji hodíš do koše. :lol: :lol: :lol:
Já ji zkusím namnožit, ale nevím, jestli mám čekat na zimní listy a nebo řízkovat už teď.

ned 30. říj 2011 10:47:10

olaw píše:
No jo, když ty nevíš, co ti posílám a klidně ji hodíš do koše. :lol: :lol: :lol:
Já ji zkusím namnožit, ale nevím, jestli mám čekat na zimní listy a nebo řízkovat už teď.

:oops: :oops: :oops: Jo, jo to byla ta zatracená anabáze ... s cyclosectou... :mrgreen: se kaju...
Ale prosímtě...teď ji chudinku nech....jestli ji chceš mučit ...tak počkej až na zimní růžici...rozhodně... :D a pokud budeš tak laskav a budeš mi ji ochoten zaslat...znovu....tak můžu nabídnout P.moranesis "Molango"(sp. ANPA klon "C") - podařilo se mi namnožit mláďata... :)

ned 30. říj 2011 17:20:20

Šarik píše:
Jardo - :D Krasavice... :D K "moctezumce" gratuluji... ať se jí daří..mě ta moje stále ještě kvete ...má už šestý květ... letos se jí daří..
P. cyclosecta - parádní... tak tuhle jsem už umrtvila... :mrgreen:

Věro - P.emarginata je náramě elegantní...také jsem ji měla. P."Gina" - bezproblémový hybrid s efektními květy, P.laueana - tak po té také toužím...kde ji budeš kupovat? Že bych se taky poohlédla... :mrgreen:

Na exotica Plantz.cz, ale budou posílat až na jaře.Zkusila bych to zavolat, je hezké počasí možná by je poslali,uvidíme.....Věra

ned 30. říj 2011 17:23:58
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 593 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 60  Další