Právě kvete 3

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Zamčeno
tommy

Re: Právě kvete 3

Příspěvek od tommy »

orchidejky píše:Moje pocházející od Tommyho taky pokvete (Tome děkuju). Pahlíza je ovšem trošku flekatá, tak to snad nebude velký průšvih, když se chystá kvést. No uvidíme jak přečká zimu :?:
Není zač, ty dvě od Tebe taky vyrostly. K flekům: pokud ji budeš držet v suchu, asi se nic nestane. Při nejhorším víš, kde ji zase najdeš ;) .
T.
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

tommy píše:
orchidejky píše:Moje pocházející od Tommyho taky pokvete (Tome děkuju). Pahlíza je ovšem trošku flekatá, tak to snad nebude velký průšvih, když se chystá kvést. No uvidíme jak přečká zimu :?:
Není zač, ty dvě od Tebe taky vyrostly. K flekům: pokud ji budeš držet v suchu, asi se nic nestane. Při nejhorším víš, kde ji zase najdeš ;) .
T.

Já ty dvě hlízy od tebe rozdělil, jedna pokvete a má fleky, ale myslím, že to je jen na listu, který ji ještě obaluje, no a ta druhá je o fousek menší, takže mám ještě zálohu. Letos mi narostly docela pěkné všechny, tak příští rok snad už pokvetou všechny - celkem šest :mrgreen: Zimu budou určitě nasucho. Taky tu pro tebe budu mít tu pleionku (P. maculata), ona ovšem ještě roste, tak budeš muset ještě chvilku vydržet ;)
tommy

Příspěvek od tommy »

orchidejky píše:..., tak příští rok snad už pokvetou všechny - celkem šest :mrgreen: Zimu budou určitě nasucho. Taky tu pro tebe budu mít tu pleionku (P. maculata), ona ovšem ještě roste, tak budeš muset ještě chvilku vydržet ;)
Na pleionku klidně počkám, nespěchám. Mně se letos P. maculata moc nepovedly, sice jsem o nic nepřišel, ale moc květů nebude. Šest kalante? Jako šest různých druhů nebo hybridů???
T.
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

tommy píše:
orchidejky píše:..., tak příští rok snad už pokvetou všechny - celkem šest :mrgreen: Zimu budou určitě nasucho. Taky tu pro tebe budu mít tu pleionku (P. maculata), ona ovšem ještě roste, tak budeš muset ještě chvilku vydržet ;)
Na pleionku klidně počkám, nespěchám. Mně se letos P. maculata moc nepovedly, sice jsem o nic nepřišel, ale moc květů nebude. Šest kalante? Jako šest různých druhů nebo hybridů???
T.

Néé, jedná se celkem o tři různé druhy po dvou rostlinách od druhu :mrgreen:
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Já chci taky Calanthe. :cry: :cry: :cry:
Dneska jsem viděl na burze Živá exotika nějaký hybrid neopadavého Calanthe. No a docela levně. Jen ta odvaha mi chyběla. Raději zkusím dřív ty opadavé druhy. C. vestita var. rubro-oculata je fakt boží. Už se těším na foto květů Ma-jo. :shock: :shock: :shock:
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

olaw píše:Já chci taky Calanthe. :cry: :cry: :cry:
Dneska jsem viděl na burze Živá exotika nějaký hybrid neopadavého Calanthe. No a docela levně. Jen ta odvaha mi chyběla. Raději zkusím dřív ty opadavé druhy. C. vestita var. rubro-oculata je fakt boží. Už se těším na foto květů Ma-jo. :shock: :shock: :shock:

Já taky :P
pavla

Příspěvek od pavla »

Konečně jsem se také dočkala nějakého kvetení. Ještě mám jednu velkokvětou katku, ale ta se přibrzdila, původně jsem myslela, že budou kvést všechny najednou.
Přílohy
9.10. 002.jpg
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Máš pěkná kvítka. Gratuluju.
nina

Příspěvek od nina »

Moc pěkný barvy.
Míra
Kontaktovat uživatele: