Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je stř 27. lis 2024 15:07:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 Cambria 
Autor Zpráva

Příspěvek Cambria
Po přečtení vlákna "uhnilé oncidium" se trošku bojím kam mě pošlete. Snad jen s kytkou do popelnice. Kytky jsem dostala a tak nemohu říci jestli jsou za stovku nebo za čtyři, ale vypadá to (jak říkáte) na Baumaxáka. Přesto bych chtěla vědět jen pro zajímavost jestli je to choroba a nebo špatná zálivka či co.Každopádně jsem to těm kytkám provedla já, protože jsem je dostala a takhle rozhodně nevypadaly. Přesazuji automaticky vše co si donesu domu. Jsou to dvě různé rostliny, u jedné jsou světle zelené až nažloutlé listy a když z posledních sil vyprodukuje uplně malej květní stvol tak zaschne. A ta druhá má zespoda listu skvrny.

Přílohy:
IMG_1009.jpg
IMG_1009.jpg [ 113.32 KiB | Zobrazeno 3997 krát ]
IMG_1010.jpg
IMG_1010.jpg [ 85.9 KiB | Zobrazeno 3997 krát ]
stř 14. zář 2011 9:30:17

Příspěvek Re: Cambria
Tak ta první je dost zbědovaná a myslím, že se dá vzpamatuvat ale nebude to hned. I záložní stará pahlíza je dost seschlá. Mslím, že ta rostlina nemá v pořádku kořeny. Chce to opatrně zalévat ale opravdu opatrně, světlo a teplo, aby měla snahu kořenit. Teď v zimě už je to trošku problém. Ta druhá bych řekl, (pokud je to poškození jen ze spodní strany) že si zařádila třásněnka. Chtělo by to preventivní ošetření a radši obou.

stř 14. zář 2011 10:18:19
Profil Zobrazit autorovy stránky

Děkuji Míro,

Zde jsem přečetla, že někdo použil na třásněnku MOSPILAN. Myslíte, že je to vhodné? Já ho zrovna doma mám, ale v letáku jsem našla návod na koncentraci pro okrasné rostliny na molici skleníkovou, mšici a mšici bavlníkovou. Třeba jsou to potvory podobné, ale já se bojím abych něco nepokazila. Já mám pocit, že i když ostatní Cambrie ještě takhle nevypadají, že je budu muset vzít tím preparátem preventivně všechny..... Tak abych nenadělala škodu. A pak zde píšou Vertimec. Ten sice doma nemám, ale radši ho koupím.

pát 16. zář 2011 8:21:42

Mospilan na ni nezabírá, dejte Talstar a hlavně to s Mospilanem spojte. Ta směs je doporučována a hlavně alespoň dva až tři postriky po 3-4 dnech podle teploty. No míte pravdu, že dokud to jde stříkat venku, tak bych to preventivně střihl všechno, nisc se tím nezkazí a jako zimní prevence dobré. V každém případě to dělejte u všech nově zakoupených rostlin. Věřte, že se Vám to vyplatí.

pát 16. zář 2011 9:50:00
Profil Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ]