Autor |
Zpráva |
Tereza
Registrován: ned 06. bře 2011 12:34:18 Příspěvky: 44 Bydliště: Praha
|
Re: dendrobium phalaenopsis
Daničko, opravdu krásná.. Já ani nevím, jakou bude mít barvičku a jestli bude vonět, ale těším se a doufám, že úspěšně vykvete..
|
úte 26. črc 2011 19:45:50 |
|
|
kajina
|
Dendrobium phalaenopsis
Dobrý den chtěla sem se zeptat jestli mohu dávat toto dendrobium ven na terasu? Děkuji za odpověď
|
úte 02. srp 2011 14:19:02 |
|
|
radzak
|
Re: Dendrobium phalaenopsis
Tomuto dendrobiu se daří lépe celoročně v bytě.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
úte 02. srp 2011 14:23:17 |
|
|
kajina
|
ok... děkuju
|
úte 02. srp 2011 14:39:10 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
má rádo teplo, snese i poměrně vyšší teploty, hodně světla, ale pozor na jižním okně by se v poledne mohlo spálit. když bude v chladnějších podmínkách, tak strádá a neroste. - vlastní zkušenost, v baráku mi nejde, máme dost chladno, ale ve skleníku se rozjely všechny, co mám. A doporučuji hodně větrat, mají rády co nejvíce pohyb vzduchu, ale to všechny orchideje. Někdy se tomu nepřikládá velký význam a pak nastává boj s hnilobou a pod. Pokud budete přesazovat, květináč co nejmenší, aby substrát rychle vysychal, zalévat tak za tři dny. Ale do t doby musí právě substrát vyschnout.
|
úte 02. srp 2011 22:16:14 |
|
|
asfaloth
|
Ahoj, jednému môjmu d.p. pred nejakým časom začali žltnúť listy, tiež pravda, nemá ich veľa a nezožltli úplne, ale keďže som sa oň starala ako o ostatné, neprelievala ho, ani parazity nemalo, nechala som to tak. Po štvrťroku sa začalo v kvetináči nakláňať a teraz je v takom stave, žeby som ho aj slabším pohybom z neho bez problémov vytiahla. Okrem toho, na báze pahľuzy, vlastne na jednej z nich začal rásť nový zelený výhonok(?) ale rastie veľmi pomaly, za mesiac sa takmer nezväčšil. Neviem, čo robiť, či z toho zeleného mrňusa niečo bude a pustí si vlatné korienky, takže ho radšej nehýbať, alebo či ju radšej vybrať z kvetináča a pozrieť sa, čo je vo veci. osobne si však myslím, že tam veľa koreňov mať nebude-vyzerá, akoby jej tie korene z nejakého dôvodu odhynuli. Ospravedlňujem sa za nekvalitné foto. Poradili mi, aby som sa opýtala no tomto fóre, ako zachrániť ten maličký výhonok. Ak môžte, prosím, poraďte.
Přílohy:
Obrázok 0559.JPG [ 49.35 KiB | Zobrazeno 3510 krát ]
|
úte 30. srp 2011 15:08:35 |
|
|
Zdenka
|
Můj názor: s rostlino nehýbat, nechat ji tak jak je, nekoupat, jen rosit na povrch substrátu. Počkat, až bude keika dostatečně velká.
|
úte 30. srp 2011 15:28:17 |
|
|
radzak
|
Tak já mám názor úplně opačný. Rostlinu bych vyndal a zkontroloval stav kořenů (nejspíš budou v háji) a zasadil do NOVÉHO substrátu. Ten původní bude patrně rozložený nebo zasolený. Místo zálivky raději rosení až do objevení nových kořenů s umístěním na stinnějším místě.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
úte 30. srp 2011 21:18:20 |
|
|
radzak
|
Zdenka píše: Můj názor: s rostlino nehýbat, nechat ji tak jak je, nekoupat, jen rosit na povrch substrátu. Počkat, až bude keika dostatečně velká. To není keiki, ale normální bazální výhon. Ty se tvoří na vrchních částech pahlíz, nebo květních stvolech.
|
úte 30. srp 2011 21:21:07 |
|
|
asfaloth
|
radzak píše: Tak já mám názor úplně opačný. Rostlinu bych vyndal a zkontroloval stav kořenů (nejspíš budou v háji) a zasadil do NOVÉHO substrátu. Ten původní bude patrně rozložený nebo zasolený. Místo zálivky raději rosení až do objevení nových kořenů s umístěním na stinnějším místě. Aj kamarátka mi radila ju vybrať a kuknúť tie korene, len si nebola celkom istá, preto ma poslala opýtať sa sem Urobím to teda tak, že ju presadím, len neviem, čo mi ju v tej novej kôre bude držať
|
úte 30. srp 2011 21:36:07 |
|
|