Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 3:44:17



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další
 Každý jsme nějak střelený 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 24. čer 2010 17:25:38
Příspěvky: 96
Bydliště: Mariánské Lázně
Příspěvek Re: Každý jsme nějak střelený
No, já teda taky ne :? . I když v Thajsku chilli-papričky dávají do všeho, a je to výborný. A konzumace pálivých papriček omezuje úplně pocení, takže v tropech super...


ned 21. srp 2011 11:10:36
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10
Příspěvky: 5296
Bydliště: Hradec Králové
Příspěvek Re: Každý jsme nějak střelený
berunka píše:
A konzumace pálivých papriček omezuje úplně pocení, takže v tropech super...

Super to je ale nějak se mě to nezdá .V textu je toto "zvyšuje pocení, čímž se snižuje teplota organismu" Hm za mě já mám pálivé papričky docela ráda .Ale tahle paprička bude třída :mrgreen: a to dvojí pálení (nějak mě to netrklo co je tím myšleno)je teda velká výhoda http://zahrada.sbazar.cz/nejpalivejsi-chili-papricka-naga-jolokia-10-semen-teplice-o6155108.html


ned 21. srp 2011 11:54:01
Profil Zobrazit autorovy stránky

Registrován: stř 03. lis 2010 20:23:55
Příspěvky: 2935
Příspěvek Re: Každý jsme nějak střelený
Je vidět, že ten, kdo psal ten článek není moc velký zahradník, protože s tím zapařováním a klíčením nemá vůbec pravdu. Stačí semena na 24 hodin namočit do vlahé vody a v teplé místnosti za oknem jsou venku nejdéle do 14 dnů.


ned 21. srp 2011 12:40:50
Profil Zobrazit autorovy stránky

Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10
Příspěvky: 1570
Bydliště: Zděchov
Příspěvek Re: Každý jsme nějak střelený
To máčení 24 hodin se mi naprosto neosvědčilo. Klíčilo to vždy pofiderně. Letos jsem sel přímo a klíčilo to vše krásně. Možná je klíčení pozdější, ale 24 hodin pod vodou(málokdo zajistí vlažnou vodu trvale) je pro semena nepřirozené a dle mého může i narušit vývoj semenáčku. Podle mě je to u papriky zbytečné, lépe řečeno, nedělají to ani profesionální pěstitelé, ani šlechtitelé a přesto je to v literatuře zmiňováno, i na balíčcích semen jsem to x-krát viděl.
Habanero jsem snědl celou a ustál jsem to...nezapoměl jsem požvýkat i semínka, takže mě síla těchto paprik docela zajímá. Každopádně žádněj požitek to nebyl:-) Matka i bratři mě ale při vaření čalamády neměli rádi. Ostře to bylo cítit i ve vzduchu, až nebezpečně.

Vzpoměl jsem si na jeden vtipnej článek, takže pro pobavení, s chilli tématikou(možná znáte)
http://svjet.sweb.cz/chilli.html


ned 21. srp 2011 13:14:48
Profil ICQ
Uživatelský avatar

Registrován: pát 02. dub 2010 15:53:20
Příspěvky: 2757
Bydliště: Kutná Hora
Příspěvek Re: Každý jsme nějak střelený
Karlos píše:
Vzpoměl jsem si na jeden vtipnej článek, takže pro pobavení, s chilli tématikou(možná znáte)
http://svjet.sweb.cz/chilli.html

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Tak takhle jsem se dlouho nenasmál :lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
Hezký den s orchidejemi

http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate
https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/


ned 21. srp 2011 13:32:20
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10
Příspěvky: 5296
Bydliště: Hradec Králové
Příspěvek Re: Každý jsme nějak střelený
Já jsem na tom stejně . Ten pozvolný nástup a pak to teda graduje.Fakt dobrej článek . :lol: :mrgreen: :D :mrgreen:


ned 21. srp 2011 13:44:34
Profil Zobrazit autorovy stránky

Registrován: sob 03. led 2009 14:15:00
Příspěvky: 2356
Příspěvek Re: Každý jsme nějak střelený
:lol: :lol: :lol: :lol: ,fakt dobré!!!


ned 21. srp 2011 13:48:27
Profil

Registrován: stř 03. lis 2010 20:23:55
Příspěvky: 2935
Příspěvek Re: Každý jsme nějak střelený
Karlos píše:
To máčení 24 hodin se mi naprosto neosvědčilo. Klíčilo to vždy pofiderně. Letos jsem sel přímo a klíčilo to vše krásně. Možná je klíčení pozdější, ale 24 hodin pod vodou(málokdo zajistí vlažnou vodu trvale) je pro semena nepřirozené a dle mého může i narušit vývoj semenáčku. Podle mě je to u papriky zbytečné, lépe řečeno, nedělají to ani profesionální pěstitelé, ani šlechtitelé a přesto je to v literatuře zmiňováno, i na balíčcích semen jsem to x-krát viděl.
Habanero jsem snědl celou a ustál jsem to...nezapoměl jsem požvýkat i semínka, takže mě síla těchto paprik docela zajímá. Každopádně žádněj požitek to nebyl:-) Matka i bratři mě ale při vaření čalamády neměli rádi. Ostře to bylo cítit i ve vzduchu, až nebezpečně.

Vzpoměl jsem si na jeden vtipnej článek, takže pro pobavení, s chilli tématikou(možná znáte)
http://svjet.sweb.cz/chilli.html

Já je také dříve nemáčel a sel ihned. Potom to trvá déle a o dost. Ta vlahost se dá zajistit, protože se seje ještě v topné sezoně a dá se na radiátor podložka a na to se to postaví. Právě to namočení jim pomůže, protože jsou hodně přesušená a za těch 24 hodin získají zpět vláhu, kterou měli před sušením, To, že něco nevzejde není namáčením ale kvalitou semen. Už jsem se také setkal s tím, že vzklíčila ani ne desetina. A co se týká používání této mokré metody, právě mi to řekl profík zahradník, který to jinak nedělá a není sám. Už jsem se plat více zahradníků a máčejí také. Co se týká toho protlaku vařeného z chili, tak nemám problém. Vždycky to vařím když není žena doma. Ono je kolem hrozně bordelu a ta by ječela a to je horší než pálivé chili. Než přijde z práce je čisto a klid.


ned 21. srp 2011 18:42:36
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25. bře 2009 11:18:28
Příspěvky: 698
Bydliště: Česká Lípa, Žizníkov
Příspěvek Re: Každý jsme nějak střelený
Hm, když to tady tak pročítám, pálivý nemusím. Ale někdy mě popadne udělat manželovi radost a ... já se dusím, čelo orosené a on řekno...mno, lehce pikantní... Tak si myslím, že výše popsaná paprička by mě asi zabila. :mrgreen: :lol:


ned 21. srp 2011 19:54:46
Profil

Registrován: stř 03. lis 2010 20:23:55
Příspěvky: 2935
Příspěvek Re: Každý jsme nějak střelený
nina píše:
Hm, když to tady tak pročítám, pálivý nemusím. Ale někdy mě popadne udělat manželovi radost a ... já se dusím, čelo orosené a on řekno...mno, lehce pikantní... Tak si myslím, že výše popsaná paprička by mě asi zabila. :mrgreen: :lol:

Nino, snesu hodně ale naprosto si nedovedu představit sežvýkat ji celou. To může snad jen sebevrah. Také bych asi skončil na krchově ale v Indii je rekordman a je to dokonce žena, která je jí naprosto běžně a denně jich "slupne" cca 6-7ks. No ta musí mít opravdu hubu plechovou.


pon 22. srp 2011 6:28:14
Profil Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron