Autor |
Zpráva |
Mila.J
Registrován: stř 04. lis 2009 9:29:35 Příspěvky: 1851 Bydliště: Nové Bránice okr.Brno-venkov
|
Re: škůdce
Smíchání Mospilanu a Decisu by neměl být problém. Nedělám to, Decis mi přijde slabší. Není dobré stejný postřik často po sobě opakovat. Proto je lépe, když ty tři dávky nejsou všechny stejné. Úplná katastrofa to ale není.
|
úte 09. srp 2011 22:02:18 |
|
|
Věra
|
Smím se zeptat v jakém poměru používáte ten Talstar? Použila jsem Ortivu,tak kapku na 1l vody. Právě je tam psáno,že je to na zeleninu, tak se v tom dost dobře neorientuji....díky za radu Věra
|
stř 10. srp 2011 7:49:23 |
|
|
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3346 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
Věra píše: Smím se zeptat v jakém poměru používáte ten Talstar? Použila jsem Ortivu,tak kapku na 1l vody. Právě je tam psáno,že je to na zeleninu, tak se v tom dost dobře neorientuji....díky za radu Věra Věro, v produktovém listu Talstaru je pro okrasné rostliny psáno ředění 0,08% což odpovídá 0,8ml Talstaru na litr vody. Ortiva je fungicid, takže patří do jiného tématu. Ředění dle produktového listu 1ml na litr, což znamená, že jedna kapka ani zdaleka nestačí hezký den Pavel
|
stř 10. srp 2011 8:25:29 |
|
|
Věra
|
Pavle, když tamm nejsou uvedené okrasné rostliny, bojím se,abych to nespálila.Orchideje nejsou pelargonie. Někdy nevím, čím se řídit.Docela by mi to pomohlo.Mylím,že by bylo dobré zavést téma Postřiky nebo ochrana orchidejí.....bylo by nás určitě víc....díky Věra
|
stř 10. srp 2011 9:14:32 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
No já si myslím že vyhledávač je tu fajn. Vezmu za příklad třeba Milu.J Do kolonky-"Hledat klíčová slova" zadám co mě zajímá pro tuto chvilku slovo -"postřik" .A do kolonky "Vyhledat autora" např.Míla.J (protože vím že tu psal hodně o různých postřicích ) vyhledávač ti vyhledá vše kde bylo uvedeno slovo "postřik"a co o tom napsal Mila.J No a pak stačí jen číst -koukni jsou tam informace na které se ptáš. Zkus je to dobrý na vyhledávání. Někdy je to snadnější se zeptat ale i ten kdo ti odpovídá to musí vyhledat (V případě Pavla se třeba mohu mýlit ) search.php?keywords=post%C5%99ik+&terms=all&author=Mila.J&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=-1&t=0&submit=HledatStejným klíčem najdu talstar -je tam i to ředění od Míra .Stačilo do kolonky -"Hledat klíčová slova-"zadat slovo "talstar" search.php?keywords=talstar+&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=-1&t=0&submit=Hledat No a pak je dobrý si ty informace někde uložit .To je celý zázrak nic to není.
|
stř 10. srp 2011 11:35:08 |
|
|
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3346 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
Věro, s novými tématy je to těžké. Jak znám (některé) zdejší diskutéry, tak by téma Postřiky bylo brzy stejně o něčem jiném Ale jinak tvorbu nových témat mají plně v moci všichni registrovaní účastníci tohoto fóra. Není nic jednodužšího, než kliknout na tlačítko Nové téma, vhodně jej nazvat a rozpoutat zajímavou diskuzi V současnosti se tedy spíše přikláním k vyhledávání tak, jak to popsala Haki. Navíc si myslím, že pěstitel nejdřív hledá obdobné symptomy a až je najde tak, prostředky, kterými na to šli zkušenější. Ředění přípravků je obvykle u každého podrobně popsáno, a když se lístek ztratí, tak na internetu ho jistě bez problémů najdeš. Další otázkou je samozřejmě citlivost orchidejí na nějaký vybraný přípravek. V takovém případě podle mého názoru nemá smysl používat slabší koncentrace, protože to potom nepovede k likvidaci škůdce či chorob nebo dokonce ke zvýšení jejich rezistence. Hezký den Pavel
|
stř 10. srp 2011 21:13:07 |
|
|
Věra
|
Nevíte co by to mohlo být? Viděla jsem to poprvé v životě a lezlo mi to v květnáči s orchidejí... Příloha:
P1000400.JPG [ 102.82 KiB | Zobrazeno 5444 krát ]
|
ned 25. zář 2011 13:17:32 |
|
|
Karlos
Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10 Příspěvky: 1570 Bydliště: Zděchov
|
Nějaká ploštice....host z venku.
|
ned 25. zář 2011 14:09:36 |
|
|
aquaterra
Registrován: úte 31. srp 2010 1:49:16 Příspěvky: 102 Bydliště: Borovany
|
Věra píše: Nevíte co by to mohlo být? Viděla jsem to poprvé v životě a lezlo mi to v květnáči s orchidejí... Jo jo, je to ploštice. Myslím,že orchišce neublíží, ale vyhoď ji. Prostě k tobě přilétla na návštěvu
|
ned 25. zář 2011 20:11:56 |
|
|
Věra
|
Děkuji uklidnili jste mě.....Věra
|
pon 26. zář 2011 6:05:58 |
|
|