Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 22. lis 2024 14:51:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Další
 škůdce 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: škůdce
Karlos píše:

Karlos, to bude ono. Mechanicky jsem odstranila a potříkala Agrionem. Dáte mi ještě nějakou radu na tuhle potvoru ? Našla jsem ještě jednu rostlinu, nebyla tolik napadená a ostatní vypadají OK. No, mám co hlídat.

pon 03. kvě 2010 19:30:15
Profil ICQ

EvaJ píše:
Našla jsem ještě jednu rostlinu, nebyla tolik napadená a ostatní vypadají OK. No, mám co hlídat.

Přeju pevné nervy a držím palce.

pon 03. kvě 2010 19:42:30

Já už jsem z těch škůdců jelen. Mám tu momentálně docela pěknou přehlídku všeho možnýho, nechápu jak se to sem dostalo. Na balkoně na citrusu mám puklice, uvnitř nějaký mušky (hádám třásněnky a možná i svilušky). Koukala jsem na složení Puklistopu a je v něm Decis, Mospilan a nějaký smáčedlo (BreakThru). Puklistop vyšel zbytečně draho, tak jsem koupila Mospilan a Decis. S tím smáčedlem se měly míchat obě látky. Můžu teda dát k tomu Decisu jar a líh místo smáčedla? Mám v plánu vnitří kytky postříkat jen Mospilanem a vnější s puklicí i tím Decisem. Můžu ty dvě látky smíchat? Vim, že se tu mluvilo o kombinaci Mospilan+Talstar, tady byl místo Talstaru ten Decis. U toho Mospilanu jsem pochopila, že se postřik nemá opakovat, nebo má? Omlouvám se za tak přihlouplý dotazy, ale zkoumám to už tak dlouho, že jsem z toho úplně pomatená a vůbec nevim co s tim :roll:

pon 08. srp 2011 17:07:37
Profil ICQ

Lucko, tohle jsem použila na jaře, ale tak, jak je psáno v návodu. Jar určitě můžeš použít jako smáčedlo.

pon 08. srp 2011 17:15:34
Profil ICQ

EvaJ píše:
Lucko, tohle jsem použila na jaře, ale tak, jak je psáno v návodu. Jar určitě můžeš použít jako smáčedlo.

Dík, radši to teda míchat nebudu, ještě by mi to vybuchlo :mrgreen:

pon 08. srp 2011 17:17:37
Profil ICQ

kajmii píše:
Já už jsem z těch škůdců jelen. Mám tu momentálně docela pěknou přehlídku všeho možnýho, nechápu jak se to sem dostalo. Na balkoně na citrusu mám puklice, uvnitř nějaký mušky (hádám třásněnky a možná i svilušky). Koukala jsem na složení Puklistopu a je v něm Decis, Mospilan a nějaký smáčedlo (BreakThru). Puklistop vyšel zbytečně draho, tak jsem koupila Mospilan a Decis. S tím smáčedlem se měly míchat obě látky. Můžu teda dát k tomu Decisu jar a líh místo smáčedla? Mám v plánu vnitří kytky postříkat jen Mospilanem a vnější s puklicí i tím Decisem. Můžu ty dvě látky smíchat? Vim, že se tu mluvilo o kombinaci Mospilan+Talstar, tady byl místo Talstaru ten Decis. U toho Mospilanu jsem pochopila, že se postřik nemá opakovat, nebo má? Omlouvám se za tak přihlouplý dotazy, ale zkoumám to už tak dlouho, že jsem z toho úplně pomatená a vůbec nevim co s tim :roll:

Talstar mám vyzkoušený na různých rostlinách a funguje na snad všechny tyto potvory i na puklice. Yatím jsem ho nezkoušel jen na orchiškách, ale jak jsem se tu dozvěděl, tak nevadí ani těm.

pon 08. srp 2011 17:35:38

kajmii píše:
Koukala jsem na složení Puklistopu a je v něm Decis, Mospilan a nějaký smáčedlo (BreakThru). Puklistop vyšel zbytečně draho, tak jsem koupila Mospilan a Decis. S tím smáčedlem se měly míchat obě látky.
Mám tu starší balení Puklistopu (asi dva roky?) a tam je Mospilan, Talstar a Break Thru. Instrukce na krabičce je podle mne jednoznačná: 1. postřik Talstar + smáčedlo, za týden 2. postřik Mospilan + smáčedlo, za další týden 3. postřik opět Talstar + smáčedlo. Ta týdenní přestávka je důležitá proto, aby se z rezistentních vajíček vylíhly citlivé nymfy, které postřikem na rozdíl od vajec mohou být zničeny. Takže nemíchat a postříkat třikrát na střídačku.
V novějších šaržích je místo Talstaru Decis, ale na způsbu použití to myslím nic nemění.
T.

pon 08. srp 2011 23:34:50

Místo smáčedla se dá použít kapka JARU.

pon 08. srp 2011 23:55:59
Profil Zobrazit autorovy stránky

To líhnutí záleží na teplotě. Ten týden je nejzašší. Zkoušel jsem postřiky také ale ve vzdušných substrátech se mrchy dostali až do kořenového systému. Nakonec jsem zvolil přesazení ale před ním ponoření rostlin na 24 hodin do směsy Mospilan, Talstar + líh. Dříve se používal zvlášť nebezpečný jed Ultracid, který povraždil spolehlivě všechno ale mohl s ním pracovat jen člověk se zkouškami a hlavně se přestal vyrábět. Prozatím mám rostliny čisté. Ta kombinace a aplikace zabrala.

úte 09. srp 2011 5:59:48

Také stříkám v týdenních intervalech třikrát za sebou. Mospilan a Talsar (ten se mi zdá obzvlášť účinný) orchidejím nevadí. Decis jsem ještě nepoužil.

úte 09. srp 2011 15:14:49
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Další