Autor |
Zpráva |
Zdenka
|
Re: cosi s listama
HAKI píše: Možná je nás víc-nevím?Nic nikdo nepíšete.Za mě dnes začínám zkoušet metodu p.Mandlíka A to na Coelogyne pandurata .Něco flekatých listů i pahlíz jsem už odstranila dřív. Na fotu se to může zdát ,že je vše v pořádku -ale není.Ten začátek jakoby průhledných fleků tam je.A to mě štve.Tak začínám nejprve Talstarem 10EC proti případnému škůdci, který by mohl roznášet chorobu.Talstar je dotykový a požerový nervový jed.Nemá systémovou učinnost.(šíření na větší vzdálenosti) Ale zjistila jsem (snad dobře)že učinkuje po dobu 3-4 týdnů.To je docela dlouho a proto nebudu postřik opakovat.Ale proleju substrát. Počkám až nebude takové slunko a teplo -musím to stříkat ve skleníku.No a až substrát proschne použiju další směs.A jsem na to zvědavá- tedy. Jo ještě dlouho jsem nemohla sehnat Confidor 70WG v malém balení a už ho mám. Tady je k dostání http://www.kakteen.cz/index.php?klic=kid985cz-confidor-70wgTak nevím, jestli jsem dobře četla, ale kde je popsaná konkrétně metoda pana Mandlíka?
|
stř 03. srp 2011 13:37:48 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
Zdenka píše: Tak nevím, jestli jsem dobře četla, ale kde je popsaná konkrétně metoda pana Mandlíka? Omlouvám se a musím upřesnit informaci ,není nic popsáno -konkrétně. Jen to zkouším .Určitě budu informovat, jak to půjde dál - časem se uvidí,jestli to zabere.Jak porostou nové výhony,jestli budou čisté.Tak takhle.
|
stř 03. srp 2011 18:50:05 |
|
|
Mila.J
Registrován: stř 04. lis 2009 9:29:35 Příspěvky: 1851 Bydliště: Nové Bránice okr.Brno-venkov
|
Hani, Talstar je dobrý. S tak dlouhou dobou ůčinnosti bych ale nepočítal. Zaleží jak na co, těch faktorů bude více. U těchto insecticidů bývá dostatečná ůčinnost ale dost kratší.
|
stř 03. srp 2011 19:18:01 |
|
|
Zdenka
|
HAKI píše: Zdenka píše: Tak nevím, jestli jsem dobře četla, ale kde je popsaná konkrétně metoda pana Mandlíka? Omlouvám se a musím upřesnit informaci ,není nic popsáno -konkrétně. Jen to zkouším .Určitě budu informovat, jak to půjde dál - časem se uvidí,jestli to zabere.Jak porostou nové výhony,jestli budou čisté.Tak takhle. Už jsem se lekla, že mi něco uniklo. Tohle téma sleduju dost pečlivě
|
stř 03. srp 2011 19:54:59 |
|
|
aquaterra
Registrován: úte 31. srp 2010 1:49:16 Příspěvky: 102 Bydliště: Borovany
|
Míro, prosím tě v jaké koncentraci používáš na orchišky TALSTAR? Díky
|
stř 03. srp 2011 20:38:38 |
|
|
pavla
Registrován: čtv 29. dub 2010 21:07:05 Příspěvky: 375 Bydliště: okr. Uh. Hradiště
|
Danicka píše: Tady jeste foto.Ten prostredek bych normalka nedala-manzel delal balicku do Agra a tak dostal vzorek.Ja nemam rada tyhle lesky a tak-ale pslay na tranenku a tak,tak jsem to potrikala a vypada to,ze dobry.Vrchni listy jsou pekne. Přesně na tento postřik jsem se chtěla zeptat. Máme ho a používáme na fuchsie a zdá se, že tam molice nejsou. Takže orchideje jej taky zvládnou?
|
stř 03. srp 2011 21:18:10 |
|
|
pavla
Registrován: čtv 29. dub 2010 21:07:05 Příspěvky: 375 Bydliště: okr. Uh. Hradiště
|
Stačilo pár dnů špatného počasí, kdy jsem do mého mini-skleníčku raději ani nenakoukla a včera jsem v naprostém šoku zjistila, že na jedné cattlee jsou na dvou listech obrovské hnědé měkké místa. Na spáleninu mi to nepřipadá (včera bylo poprvé po dlouhé době sluníčko). Fotky jsou v příloze, ten menší flek jsem nafotila shora i zespodu.. Co to je a jak se to tak rychle rozšířilo? Orchideje kontroluju často a pravidelně a nevšimla jsem si žádného začátku. Myslím, že tomu stačilo tak 5 dnů... Když teď bylo tak škaredé počasí, tak jsem ani nerosila ani nezalévala. (zajímavé je, že nemoci postihují ty rostliny, na kterých nejvíc záleží, nezdá se vám?
|
stř 03. srp 2011 21:25:19 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
Mila.J píše: Hani, Talstar je dobrý. S tak dlouhou dobou ůčinnosti bych ale nepočítal. Zaleží jak na co, těch faktorů bude více. U těchto insecticidů bývá dostatečná ůčinnost ale dost kratší. Přiznávám taky se mě to jeví jako dost ale koukni informace mám odtud- http://www3.czu.cz/php/skripta/kapitola.php?titul_key=56&idkapitola=73 a je to přesně tu- http://www3.czu.cz/php/skripta/kapitola.php?titul_key=56&idkapitola=56 ale pak jsem to už nikde nenašla. Hm....jak to je nevím .
|
stř 03. srp 2011 22:05:07 |
|
|
Míra
|
aquaterra píše: Míro, prosím tě v jaké koncentraci používáš na orchišky TALSTAR? Díky Koncentrace 0,8ml /10L.
Naposledy upravil Míra dne čtv 04. srp 2011 6:54:42, celkově upraveno 1
|
čtv 04. srp 2011 6:52:21 |
|
|
Míra
|
pavla píše: Stačilo pár dnů špatného počasí, kdy jsem do mého mini-skleníčku raději ani nenakoukla a včera jsem v naprostém šoku zjistila, že na jedné cattlee jsou na dvou listech obrovské hnědé měkké místa. Na spáleninu mi to nepřipadá (včera bylo poprvé po dlouhé době sluníčko). Fotky jsou v příloze, ten menší flek jsem nafotila shora i zespodu.. Co to je a jak se to tak rychle rozšířilo? Orchideje kontroluju často a pravidelně a nevšimla jsem si žádného začátku. Myslím, že tomu stačilo tak 5 dnů... Když teď bylo tak škaredé počasí, tak jsem ani nerosila ani nezalévala. (zajímavé je, že nemoci postihují ty rostliny, na kterých nejvíc záleží, nezdá se vám? Tohle ale vypadá na popálené listy. To je během pár hodin.
|
čtv 04. srp 2011 6:54:01 |
|
|