Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je stř 27. lis 2024 13:57:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 173 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Další
 identifikace 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: identifikace
Butka píše:
Tiez mam brassie ale neviem ake. Nepoznate niekto?

Připadá mi to spíš jako Brassada, nazvala bych to NoID hybrid.

ned 26. čer 2011 13:08:36

Barbez2 píše:
tak zřejmě jsem našel tu svou Brassii na strankach terra koruny: brassia - rex x gireoudiana.
takto ji tam maji pojmenovanou a dokonce i foto kvetu vypada podobne. Jen si tim nejsem jistej jestli to mam napsat na jmenovku nebo tam nechat jen Brassia

Já bych byl s tím popisem opatrný. O B. Rex jsem tu už konečně psal. Po republice se pohybují pod tím jménem dvě ůplně jiné rostliny. Rex je registrovaná jako verrucosa x gireourdiana. Nějaké tu opravdu jsou, viděl jsem, jsou to dost dlouhé, ůzké petaly po gireourdianě. Většina kytek tu je ale ze známého zdroje, ale je to longissima x maculata. Vypadá právě tak jak část Brassií tu zveřejněných. To křížení Rex x girerourdiana by mělo být ještě užší a delší.

ned 26. čer 2011 20:55:37
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor

Přesně jak píše Mila.J, Brassia Rex je opravdu hodně vyzáblá.
Byla to moje první Brassia, ale já jí trochu držel na chladno. S jedním nechtěným namočením v těchto podmínkách šla do věčných lovišť.
Obrázek

ned 26. čer 2011 21:04:12

Ahoj všichni, mám zase jeden pro mě asi neřešitelný oříšek a pro některé z vás to bude jistě hračka :) .
Dostala jsem včera tuhle Cambrii a hledala jí na netu snad všude pozdě do noci, ale bohužel na ní nikde nenarazila. Nenašla jsem ani nic podobného, tak jsem bezradná. Pomůžete mi s popiskem prosím?

Přílohy:
Cambria1.JPG
Cambria1.JPG [ 138.95 KiB | Zobrazeno 4664 krát ]
Cambria2.JPG
Cambria2.JPG [ 117.18 KiB | Zobrazeno 4664 krát ]
Cambria3.JPG
Cambria3.JPG [ 113.35 KiB | Zobrazeno 4664 krát ]
ned 26. čer 2011 21:14:24
Moderátor

Já osobně bych se po jménu těchto rostlin moc nepídil. Bohužel takovéto multihybridy už jméno ani nemívají. Určitě v tom bude zastoupeno pět rodů a dvacet hybridů. Je to zkrátka voříšek. Podle Odontoglossa, které v tom zdá se je, bude chtít na zimu přichladit, ale tyto hybridy většinou vznikají proto, aby zvládaly bytové podmínky. Hlavu bych si z toho nedělal.....

ned 26. čer 2011 21:19:10

olaw píše:
Byla to moje první Brassia, ale já jí trochu držel na chladno. S jedním nechtěným namočením v těchto podmínkách šla do věčných lovišť.
Obrázek

Jo, to by mohla být originální Rex. I když kdo ví.
To tak u Brassií bývá. Pokud mají teplo, dost světla tak valí, chlastají. V chladnu nerostou, přílišná zálivka je snadno poškodí.

ned 26. čer 2011 21:30:50

Když už jsme u těch identifikací, chtěla jsem se zeptat, co to mám. Rossioglossum grande nebo Rossioglossum Rawdon Jester? Ne, že by na tom padal svět, ale tak pro pořádek. :arrow: Obrázek

ned 26. čer 2011 21:34:17
Moderátor

Mila.J píše:
olaw píše:
Obrázek

Jo, to by mohla být originální Rex. I když kdo ví.
To tak u Brassií bývá. Pokud mají teplo, dost světla tak valí, chlastají. V chladnu nerostou, přílišná zálivka je snadno poškodí.

Byla z botanické zahrady, ale jestli je to opravdu Rex, tak to netuším. Oni to křížení také nedělali. Pod názvem Brassia Rex jí pořídili a několik let pěstují. Tak jsem jí dostal od nich i já. Zkrátka, měla by to být Brassia Rex....

ned 26. čer 2011 21:53:29

olaw píše:
Já osobně bych se po jménu těchto rostlin moc nepídil. Bohužel takovéto multihybridy už jméno ani nemívají. Určitě v tom bude zastoupeno pět rodů a dvacet hybridů. Je to zkrátka voříšek. Podle Odontoglossa, které v tom zdá se je, bude chtít na zimu přichladit, ale tyto hybridy většinou vznikají proto, aby zvládaly bytové podmínky. Hlavu bych si z toho nedělal.....

Děkuji alespoň za to Odontoglossum, pokud jej v té mé Cambrii vidíte nejvíce.
To já se zase pídím a to ze dvou důvodů-abych věděla jak se o ni nejlépe starat (zálivka-prosychání, kolik světla, rosit-nerosit, na balkón ano, či ne atd.,atd...)a pak také proto, že až odkvete, tak abych věděla, co to je, jak to kvetlo. Začínám jich mít už docela hodně a při přemisťování bych pak vůbec nevěděla co je co a chci některé nejodolnější přes zimu, nebo alespoň do podzimu (podle teploty) nechat na tom zatepleném, zaskleném balkóně. Kdybych je popletla, tak by bylo neštěstí hotové. Píšu si na ně popisky-datum nákupu a co nejpřesnější název, abych to později na netu dohledala.

ned 26. čer 2011 22:05:17
Moderátor

To je pádný důvod, to máte pravdu. To hledání je ale výzva. :lol: :lol: :lol:
Pěstování bude podobné, jako u většiny těchto hybridů. Letnění jí určitě prospěje a zimní pokles teplot taky.

ned 26. čer 2011 22:08:32
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 173 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Další