wiolan píše:
Barbez2 píše:
Ahoj jsem naprostej nováček co se týče orchideii. Potřeboval bych pomoc s identifikaci tohohle kousku
http://barbez2.rajce.idnes.cz/dendrobium/koupil jsem ho v Hornbachu a jediny co tam bylo tak cedulka s napisem Dendrobium a odkaz na vyrobce te cedulky nic jineho.
predem dekuji za jakoukoliv pomoc
hybridní Dendrobium phalaenopsis. Teplomilný druh, chovejte se k němu jako k Phalaenopsisům. Není to těžká kytka na pěstování.
Jen doporučuju po nákupu hned přesadit. Tyhle kytky z super-hypermarketů mívají v kořenech kus něčeho nasákavého a když s tím nepočítáte, mohou kytce velmi rychle uhnít kořeny. Doporučuju namíchat si svůj substrát, jak jste na něj zvyklý
všimla jsem si, že jste začátečník, takže substrát doporučuji kůru, dnes už se dá normálně koupit. Lepší je ještě prosít a velmi jemné části odstranit. Tyto teplomilná dendrobia chtějí o něco víc světla a tepla než phalaenopsisy, mě doma naprosto strádaly, bydlím v starším domku, kde je teplota i v létě max. 24 C, ale také 18 C . Krátkodobě to nevadí, ale dlouhodobě ano. Ale phalaenopsisy si v těchto teplotách u mě lebedí.