|
|
Autor |
Zpráva |
Vlaďka
Registrován: úte 19. říj 2010 9:37:06 Příspěvky: 75 Bydliště: kousek od Prahy
|
Re: Kvete mi Vanda
Míra píše: No já jediné, co dávám ven je Vanda teres, protože potřebuje hodně slunce ale pokud jdou rostliny na místě dobře, není naprosto důvod nic letnit. Mnohdy v dobré víře rostlinu spíš zastavíme než vylepšíme. Míro, kvetla Vám už ta Vanda teres?
|
sob 21. kvě 2011 9:25:26 |
|
|
Míra
|
Ne bohužel, a to ji mám 30 let. Krásně roste ale nekvete, byť je nyní venku ve skleníčku s rajčaty bez zastínění na plném slunečním úpalu. Několik let jsem i v zimě přisvětloval ale prostě se mi to nepodařilo. Je světelně velice náročná, nebo dělám nějakou chybu, o které nevím.
|
pon 23. kvě 2011 6:49:12 |
|
|
Vlaďka
Registrován: úte 19. říj 2010 9:37:06 Příspěvky: 75 Bydliště: kousek od Prahy
|
Míra píše: Ne bohužel, a to ji mám 30 let. Krásně roste ale nekvete, byť je nyní venku ve skleníčku s rajčaty bez zastínění na plném slunečním úpalu. Několik let jsem i v zimě přisvětloval ale prostě se mi to nepodařilo. Je světelně velice náročná, nebo dělám nějakou chybu, o které nevím. Míro, to jste mě tedy nepotěšil. Byla bych příliš troufalá,kdybych poprosila o foto. Jsem strašně zvědavá, jak vypadá taková 30-ti letá potvůrka.
|
úte 24. kvě 2011 10:32:36 |
|
|
Míra
|
No budete se divit ale nijak zvlášť veliká, protože spodek vydřeví a kořeny v této části odejdou, takže se uřízne a zasadí znovu až po nově vyrážející kořeny. Uřízne se klidně 30-40cm. Tím se pořád drží nízká. To samé dělám s ostatními Vandami, které odspoda vyholují, takže ta suavis pokud bych ji tak neudržoval by měla okolo dvou metrů. Ono to jinak nejde.
|
úte 24. kvě 2011 12:50:10 |
|
|