Viróza

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
Odpovědět
radzak
Kontaktovat uživatele:

Re: Viróza

Příspěvek od radzak »

EvaJ píše:Olinka, já bych to tipovala spíš na černou hnilobu. To ale také není žádná výhra. Ale počkej ještě radši na názory zkušenějších.

Taky bych řekl. To spraví nějaký fungicid.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Tohle mi dnes přišlo a obávám se nejhoršího. Jaký máte názor? Obrázek
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

pestrolistost může,ale nemusí byt způsobena virem
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Já bych to nepřeceňoval. Může to být způsobeno nějakou pěstitelskou chybou. Je to jen na jednom listu, ostatní jsou v pořádku.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Je to na dvou listech, oba jsou na stejné pahlíze. Byla bych opravdu ráda, kdyby byla kytka zdravá. Je to LC KAT Green Cherry. Měla by být moc pěkná.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Rozkvetla mi Barkeria a nějak se mi květy nezdají. Nejsem si jistý, jestli jsem si nepřenesl tu cymbidiovou mozaiku i na ní. Květy jsou jako mramorované s tmavšími a světlejšími odstíny barvy. Foťák to moc nezachytil, ale je to trochu vidět. Na živo je to výraznější.
Jen mě překvapilo, že má z loňských čtyřech, letošních dvanáct květů. Takže, že by se dalo říct, že jde k horšímu, to ani ne. Zatím jsem nic podobného na jiných rostlinách nepozoroval, jen na téhle. :cry: :cry:
ObrázekObrázek
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Jardo, neplaš. Co se ti na ní nelíbí?
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

olaw píše:Rozkvetla mi Barkeria a nějak se mi květy nezdají. Nejsem si jistý, jestli jsem si nepřenesl tu cymbidiovou mozaiku i na ní. Květy jsou jako mramorované s tmavšími a světlejšími odstíny barvy. Foťák to moc nezachytil, ale je to trochu vidět. Na živo je to výraznější.
Jen mě překvapilo, že má z loňských čtyřech, letošních dvanáct květů. Takže, že by se dalo říct, že jde k horšímu, to ani ne. Zatím jsem nic podobného na jiných rostlinách nepozoroval, jen na téhle. :cry: :cry:
ObrázekObrázek

Pošli jí do K.H. mě ta viroza nevadí :lol: Já měl to šěstí ji vidět na živo, je naprosto super a žádný mazaiky jsem si nevšimnul, každopádně listy jsou úplně v pohodě.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Radku, je to nesouvislá, jakoby rozlitá barva. Já to zkusím znovu vyfotit, ale nějak se mi to nedařilo.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Tak jsem se pokusil to ohraničit barvou. Je to mnohem výraznější, než udává fotka. Vůbec se mi to nelíbí.
Romane, ani listy nevypadají moc dobře. Teď to není tak hrozný, ale v zimě měli takové divné zubaté duhování, které postupovalo od řapíku ke špičce.
Půjde do kamen a basta.
Obrázek
Odpovědět