Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 8:35:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 579 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 58  Další
 letnění 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: letnění
No :o ježkovi oči,ted sem zhlídla fotky,těch přemrzlích utrápených kytiček,jak jim toto můžete udělat,nechápu.Nač je teda vlastně pěstujete,když je vlastně trápíte?Nezlobte se,musela sem vyjádřit svůj nechápající názor.. :cry:

stř 04. kvě 2011 18:14:01

znovu opakuji, netušil jsem, že bude mrznout. nebylo mým úmyslem je mučit.

stř 04. kvě 2011 19:17:16
Profil Zobrazit autorovy stránky

petr turecky píše:
znovu opakuji, netušil jsem, že bude mrznout. nebylo mým úmyslem je mučit.

Je mi to líto, co se ti přihodilo. Sice přes den bylo pěkně, ale je fakt, že toto ochlazení hlásili od minulého týdne. Také jsem stále doufala, že třeba nepřijde - ale včerejší sněžení přes den bylo děsný. Mám venku zatím jen kaktusy a ty jsem uklidila do bedýnek a zakryla i novinami. Takže jsou v pohodě. Taky myslím, že jsou tolerantnější k nižším teplotám, než Cattleye. Těch je mi obzvláště líto - jsou to moje oblíbenkyně. Tak snad se ti vzpamatují - držím palce!

stř 04. kvě 2011 19:34:14

nezlobte se, ale letnění orchidejí od března se mi zdá opravdu scestné, to se ven nedávají ani ty úplně chladné orchideje, natož orchideje z brazilských nížin. Zřejmě budete muset přehodnotit, zda budete rostlinám přizpůsobovat podmínky, v kterých rostou ve své domovině (a tudíž nastudovat trochu zeměpisu) nebo budete podmínkám přizpůsobovat rostliny a to se pak na to vykašlete rovnou. To, co se stalo dneska, se stát může, ale sám musíte přiznat, že tento experiment (co orchideje vydrží) neděláte prvně. Pokud si pamatuji, vloni to také nedopadlo slavně. Nic proti Vám osobně nemám, ale těch kytek mi je strašně líto.

stř 04. kvě 2011 20:19:57
Profil ICQ

Už jsem to tady psal na Cymba. Což takhle vzít rozum do hrsti? Žádná rostlina se neletní tak aby nerostla. A kdy, že má růst? No pokud je v noci více jak plus 10°C!!!! Lidi!!! To Vám na těch rostlinách nezáleží? Cožpak letnění není od slova letnit čili teplo? A je do zmrzlých teplo? To si říkáte pěstitelé? Nezlobte se zcela bez urážky ale dnes vám to nevadí, koupíte si jiné ale za nás to nešlo a pokud člověk přišel o rostlinu tak nenávratně. K čemu tady jsou různé rady, když to zřejmě nepročítáte?

stř 04. kvě 2011 20:30:32

Já myslím že už to Petr nikdy neudělá :? CO :?: je to zkušenost jak pr... V HK bylo včera 0°C .Mučím venku Paph.insigne(tak do 5°C by bylo dobrých)-ale včera taky šlo domů.I v květnu se to prostě ještě musí pohlídat.

stř 04. kvě 2011 20:41:16

musím říct, pane Turecký, že mnou Vaše fotky pěkně zamávaly a nezlobte se, Váš argument, že "jste nepředpokládal mrazy" je k smíchu. Nebo možná k pláči. Razantní ochlazení hlásili už několik dnů dopředu, přesně jak píše Teta.
Jinak se naprosto ztotožňuju s názorem Evy, takže je zbytečné to sem psát znova.
Chce se mi plakat nad Vašimi rostlinami, ale víc k politování je Vaše nezodpovědnost. :(

www.orchideje.freepage.cz

stř 04. kvě 2011 20:45:20

Obávám se, že dnešní mrazy neodnesou jen Vaše orchideje, když jsem dneska ráno viděla naši rozkvetlou omrzlou třešeň, chtělo se mi plakat. A to jsem ve středních Čechách.

stř 04. kvě 2011 20:48:20
Moderátor

Taktéž jsem oplakal révu a švestku a hortenzii a spoustu dalších rostlin. Vše spálené mrazem....

stř 04. kvě 2011 21:11:10

Pane Turecký, je mi Vás líto, jaký jste dostal spucunk za informace o pokusu, co orchidele vydrží. Jenže, co jste čekal? Taky si myslím, že pokusy na kytkách se nedělají. Holt Vám to ujelo. Tak hlavně :mrgreen: chybama se člověk učí.....sice říkám, že jich nikdy není dost, ale po této diskuzi, co???? Tak ať se Vám jich co nejvíc vzpamatuje. Sucho je asi něco jinýho, než mráz....

stř 04. kvě 2011 21:27:47
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 579 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 58  Další