Autor |
Zpráva |
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
Re: Epifitní kmen
Tak ještě snad Monster dibiana .Trošku jsem to zaplavila fotkama, doufám že nedostanu nařezáno . ještě cedulka z názvem nějak se mě fotky pomotaly .
Přílohy:
další liana1.jpg [ 185.18 KiB | Zobrazeno 4730 krát ]
označení rostliny.jpg [ 109.5 KiB | Zobrazeno 4725 krát ]
|
čtv 31. bře 2011 14:41:59 |
|
|
Romča
Registrován: čtv 05. srp 2010 14:33:44 Příspěvky: 280 Bydliště: Děčín
|
Hezky Haki .... moc dobrá špionážní práce ....tak nyní máme pěkně přehled o tom, jaké přirůstky tyto rostliny mají. Tedy upřímně, čekal jsem větší, zřejmě je nějak extra spodem živinami nezásobují Ale jinak jsou to dobře expanzivní rostliny, pěkně si tu stěnu podmaňují.
|
pát 01. dub 2011 11:39:14 |
|
|
HAKI
|
Zdravím pro Minimoa Máte také akátovou větev ,kterou chcete osázet a záhony na doprovodnou vegetaci-a to máme společný plán. A hned se zeptám. 25.2.2010 máte tady na foru fotku Oncidia na akátové větvi. Myslím že v té době jste s tím nějak tak začínal(třeba nemám pravdu) no otázka se nabízí jakpak se daří po lehce víc jak jednom roce rostlinám na akátu. Budu ráda když mě odpovíte protože i já něco takového plánuji i když asi z menšími rostlinami -ale to neva, máte více zkušeností.Už tím že nemáte moc rašeliníku na akátu-kořeny jdou přímo na kůru.Děkuju zajímalo by mne to -troufnu si a nějaká fotečka by byla.Dík. H.
|
pát 01. dub 2011 16:02:32 |
|
|
HAKI
|
Romča píše: ....tak nyní máme pěkně přehled o tom, jaké přirůstky tyto rostliny mají.
Možná budu do Prahy jezdit častěji a tak zvažuju celoroční předplatné Je to PERMANENTKA platnost 1 rok od data vydání za 400kč. Docela mě to láká i v čase výstav by se to šiklo-tedy doufám že je v tom zahrnuta veškerá aktivita ve FATA MORGANĚ.
|
pát 01. dub 2011 16:37:06 |
|
|
oskar
|
Je úplne užásne, že som tu objavil niekoho kto má tak široké znalosti o áronovitých, ktoré sú moja srdcovka Tommy, až by to bolo možné, aj ja by som mal veľký záujem o kúsok Monstery dubie, či čo to vlastne je..., na výmenu môžem ponúknuť z áronovitých bud odrezok botanického Syngonia wendlandii, či Monstery acuminaty alebo semenáče Anthuria trinerve alebo gracile...
|
pon 18. dub 2011 19:39:23 |
|
|
tommy
|
No oskare, jestli ty znalosti o áronovitých chcete najít u mne, tak to budete zklamán, moc toho o nich nevím, ale mám je taky moc rád - i když nejradši mám rod Amorphophallus, zmijovec. Tyhle liány mám jen kvůli terárkům, protože jsem hledal něco, co má malé listy, dobře to vypadá a roste ve stále vlhkých a teplých podmínkách s relativně horším osvětlením a nechtěl zůstat jen u Ficus pumila. Oddělek Monstera aff. dubia není problém, až budu posílat Romčovi, tak to spojím a kousek poputuje i na východ (? ). Na ty, co nabízíte se kouknu. A co Anthurium amnicola, nebylo by? Malé sice moc není, ale ta barva toulce... T.
|
pon 18. dub 2011 20:44:04 |
|
|
oskar
|
amnicolu nemám vôbec, ale možno v lete by z nej bolo, alebo z dačoho čo sa na ňu dosť podobá, lebo jedna známa, zakaždým ked som u nej, chce ju na mňa hodiť, zatiaľ sa úspešne bránim, lebo sa mi moc nepáči, má dve variety, aj tmavšiu - fialovejšiu, aj bledšiu - doružova, tak nabudúce, ked ju pojdem kuknúť, možem jednu vziať a rozporcovať ju Teraz môžem ponúknuť len tie čo som písal, možno na jeseň prcka z bulbifera alebo albusa, ked ste na tie zmijovce, ale tieto asi už máte, čo? Inak jj, východ - Bratislava
|
pon 18. dub 2011 21:59:05 |
|
|
tommy
|
Tak A. trinerve se dost podobá A. scandens, to mám v dosahu, ale je to taková ta nahoru rychle rostoucí varianta s bílými plůdky, máte to A. trinerve fialové? A. gracile mi hodně připomíná ten sběr Z. Ježka, který tu koluje mezi pěstiteli a ve velkém ho množí zahradnické učiliště v Malešicích. M. acuminata jsem měl, na mě je moc velká, taktéž syngonium (neměl jsem, ale je velké ). O ta Anthuria bych zájem měl - určitě se dohodneme. Amorphophallus bulbifer i A. albus mám . T.
|
pon 18. dub 2011 22:53:33 |
|
|
oskar
|
Tak trinerve dosť pripomína niektoré variety A. scandens, ale toto nie je až tak popínave, vytvára skôr pevný kmienok a je vo všetkých častiach robustnejšie, foto plodu prikladám, a A.gracile patrí do toho istého okruhu ako vami spomínané, ak sa nemýlim A. sp. Misahualli, čiže je veľmi podobné, len zase útlejšie a listy vytvára užšie, moja dospelá rastlina nemá do výšky viac ako 20 cm. M. acuminata je dosť robustná, to je pravda, ale toto syngonium (druhé foto) vôbec, toto je mini druh, pokiaľ nemá oporu, tak spraví také 4 cca 15 cm vysoké listy, potom tenký hľadajúci výhonok, pokiaľ nič nenájde a znovu sa oprie o substrát, tak znovu také štyri normálne listy a tak dalej a tak dalej, pokiaľ ale tú oporu nájde tak sa začne zväčšovať...
Přílohy:
0trinerve.jpg [ 44.05 KiB | Zobrazeno 4573 krát ]
0syn.jpg [ 50.68 KiB | Zobrazeno 4573 krát ]
|
úte 19. dub 2011 1:25:56 |
|
|
HAKI
|
Romča píše: Ohledně těch botanických Antůrií...
Anthurium scandens var. pumila-to je bez problémů –u mě je navázané na akátu.Nevěděla jsem co s ním , když jsi ho poslal tak jsem navázala do polostínu(kořeny)–jak rostlo už je protažené na sluníčko.Je pěkný fialový kuličky dělají parádu . Ale to druhý to je zmeťour –jsem stále u kartáčku hm…třeba je to osud. Koukni na foto vytváří nové kartáčky ten původní kartáček to vzdal a raději uschnul. Protože jsi poslal víc rostlinek - mám ho i jinde .Je tam trochu jinak narostlá,v malinko rozdílných podmínkách tak 1°C- foto . Pořád doufám že budou ty kuličky…..zatím ničehož .
|
úte 10. dub 2012 14:39:03 |
|
|