Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je čtv 28. lis 2024 19:50:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
 Výroba pozadí do vitríny 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Výroba pozadí do vitríny
My jsme s manželem také asi před deseti lety vyráběli umělé pozadí a kameny do terária.Používali jsme jak králičí pletivo a montážní pěnu tak i polystyren, písek.

Naposledy upravil Vlaďka dne čtv 03. úno 2011 19:40:06, celkově upraveno 1

čtv 20. led 2011 22:06:14

nina píše:
Míra píše:
Mám ve skleníku i jeden umělý kámen, který je udělán tak, že se udělá skelet z králičího pletiva (hrubý tvar) a potom se nanese montážní pěna. Po zaschnutí existují spec laky, kterými se to dá stříknout a do čerstvého nasypat hrubší písek do bazénové čistírny vody. Ne však bílý. Tím vznikne vlastě umělý pískovec. Nevím jak v bytě ale ve skleníku, pokud se natře rozředěným bílým jogurtem, tak ve vlhku chytí dost rychle přírodní patinu. Vypadá jako přírodní.

A to jako opravdu jogurtem? Nebo tak něčemu říkáš? Jinak ale fakt perfektní. Jednoduchá eventuelní manipulace, že.

Je to velice lehké a opravdu vodou rozředěným jogurtem ale jen samotným bez marmelád. Je faktem, že první léto to bylo nepatrně cítit ale během tří měsíců se to ztratilo a patina byla hotová.

čtv 20. led 2011 22:44:34
Profil Zobrazit autorovy stránky

pavelheger píše:
drroman píše:
existuje i nízkoexpanzní pěna ,která tolik nekyne....já bych asi použil něco takového
http://www.soudal.cz/cz/product-detail.php?evc=1101903

Romane,
nízko expanzivní pěnou jsem lepil schodnice a na toto bych to moc nedoporučoval. Po vytvrzení je sice tvrdá jako šutr, ale nabývá opravdu málo. U klasické se mi právě líbí ta vysoká expanzivita, která dává slušné možnosti pro modelování. Ta studnařská cos našel vypadá prakticky ideálně.
Hezký den
Pavel
Ta nízkoexpanzivní pěna se do terárek doporučuje kvůli možnému roztržení - kdysi jsem dělal pozadí do terárka s šípovými žabkami a normální pěna mi odtrhla dno. Totéž se stalo, když jsem tam při následujícím pokusu nacpal na míru přesně uříznutý velký kus borovicové borky - ve vlhku nabobtnal a opět to prasklo. Nakonec se jako pro mne nejlepší ukázaly menší kousky borovicové borky lepené akvaristickým silikonem přímo na sklo - vypadalo to naprosto přirozeně, bylo to plastické, perfektně na tom rostly kytky. Jediná nevýhoda byla děsná pracnost, bylo nutné spodní stranu borky pečlivě vyrovnat a kousky ořezat tak, aby dobře pasovaly k sobě a neprosvítalo sklo. Udělal jsem taková terárka dvě a měl toho celkem dost. Fotky bohužel nemám, je to patnáct let...
T.

čtv 20. led 2011 23:27:00

Takže uvádím ten lak. Na povrch montážní pěny byl štětkou nanesen dvousložkový epoxidový lak (hustší.) Toliko k umělému kameni.

sob 22. led 2011 20:41:24
Profil Zobrazit autorovy stránky

Ibex píše:
Ďakujem :)
Základ je polystyrén a PU pena, na tom vrstva akvaristického čierneho silikónu a na ňom dve vrstvy silikónu s lignocelom. Lignocel je výhodnejší ako rašlina, pretože sa kupuje úplne vysušený, zlisovaný do tehličiek. Ten som rozmixovala v mixéri na menšie časti a rovno posýpala silikón, kým nestuhol. Bola to babračka, ešte som do pozadia dávala kusy agátovej kôry, divím sa, že sa mi do toho niekedy chcelo vôbec pustiť :lol: Pozadie neplesnivelo, neopadávalo a dobre držalo vlhkosť.

Tos tam ty kousky nějak vtlačovala? Mě se ten silikon zdá hodně tuhej a nechce mi na něm to vlákno držet. ještě zkusím kamínky, ale bojim se, aby to neopadalo

čtv 27. led 2011 15:01:14
Profil ICQ

Posypala som silikon kym nezaschol lignocelom a jemne som ho tam prstami zatlacila. Robila som to po etapach, vzdy asi 7x7cm a az potom dalsi usek, aby mi silikon nezasychal. Ked uz to tam raz bude drzat, tak pevne. A samozrejme aj na rukach, obleceni a vlasoch, ako som zistila :lol:
Ak sa ti to nepodari so silikonom, tak ja som celkom spokojna s metodou Duvilax + piesok. Stena potom sice nevyzera tak "tropicky", ale je hotova omnoho rychlejsie a vyzera velmi dekorativne.

sob 29. led 2011 15:17:00

Ibex píše:
Posypala som silikon kym nezaschol lignocelom a jemne som ho tam prstami zatlacila. Robila som to po etapach, vzdy asi 7x7cm a az potom dalsi usek, aby mi silikon nezasychal. Ked uz to tam raz bude drzat, tak pevne. A samozrejme aj na rukach, obleceni a vlasoch, ako som zistila :lol:
Ak sa ti to nepodari so silikonom, tak ja som celkom spokojna s metodou Duvilax + piesok. Stena potom sice nevyzera tak "tropicky", ale je hotova omnoho rychlejsie a vyzera velmi dekorativne.

Dík, zkusim to podle tebe ;)

sob 29. led 2011 18:30:04
Profil ICQ

kajmiii.......jak pokračuješ???? nejsou fotečky??? :P

úte 01. úno 2011 17:56:56

kaacka3 píše:
kajmiii.......jak pokračuješ???? nejsou fotečky??? :P

No ted zrovna nepokračuju, musim koupit nějakej ten písek, ale nechci za něj dát moc peněz, tak rozmejšlim kde. ten polystyren jsem nakonec ořezala všechen, jinak by se mi to tam moc nevešlo...

úte 01. úno 2011 18:10:12
Profil ICQ

já jí dělám...rozměry cca 1,2 x 1,2 m......dneska jsem nastříkala montážní pěnu a zítra budu pokračovat.....jsem na to fakt zvědavá

úte 01. úno 2011 18:50:52
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další