Autor |
Zpráva |
Míra
|
Re: Pěstování na kmeni
Tak dva dny. Nejhorší bylo sehnat přírodní nelámaný pískovec. Je sranda 100 a více kilové balvany dolovat v lese mezi kořeny, koulet ve dvou 20-50m k autu, naložit a pak se s tím ve skleníku dřít sám. Ale nemají chybu. Hodně Dělají doprovodné rostliny a mech než zakryjí květináče na kmenech ale visící se zakrýt moc nedají. Musí tam ale být kvůli využití místa. Celkem ja v oddělení s kmeny cca 100 druhů. Posílám fotku než se to maskuje po instalaci.
Přílohy:
Snímek 435.jpg [ 128.72 KiB | Zobrazeno 5079 krát ]
|
čtv 06. led 2011 20:52:10 |
|
|
Míra
|
Omluva. Poslal jsem to dvakrát. Takže je to teď podruhé smazáno. Jinak už přemýšlím, jyk vyřadit květináče úplně a myšlenku už mám. Pošlu ale až jestli se to povede.
|
čtv 06. led 2011 20:58:58 |
|
|
orchidejky
Registrován: pát 02. dub 2010 15:53:20 Příspěvky: 2757 Bydliště: Kutná Hora
|
Vypadá to dobře a celkem přírodně, jako v pralese, mám takovou otázku (Admin snad promine ) Co ten úžasný obrovský kávovník, už Vám kvetl , mám taky jeden pěkný velký, je to krásný stromek, svěže zelený a velmi pěkně rostw a neopadává, takže ideál, ale zatím nekvetl
_________________ Hezký den s orchidejemi
http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/
|
čtv 06. led 2011 23:41:59 |
|
|
Míra
|
Už je až pod strop tedy 2,50m a kvetl. Má nasazené plody takže se těším na první vlastní kafe ale asi jen jedno. Zřejmě se bude muset zastřihnout aby zkošatěl. Nevím nemám zkušenost. Bral jsem jen jako doprovodnou rostlinu, protože jsem ho dostal.
|
pát 07. led 2011 7:38:16 |
|
|
Minimoa
|
Míra píše: Už je až pod strop tedy 2,50m a kvetl. Má nasazené plody takže se těším na první vlastní kafe ale asi jen jedno. Zřejmě se bude muset zastřihnout aby zkošatěl. Nevím nemám zkušenost. Bral jsem jen jako doprovodnou rostlinu, protože jsem ho dostal. Mám s tím trochu více zkušeností ,tak Míro dovol: Plodem je bobule po dozrání červená ve které jsou dvě ale někdy jedno a někdy i tři zrna. Zrna ze zralého plodu vyjmout a dokonale umýt od zbytku sladké dužiny. Usušit zrna a zbavit takové tvrdé slupky . Dosušit a poté pražit v troubě cca 40 min teplota 200 st. Pokud chci vysévat tak nelením ,páč rychle ztrácí klíčivost. Tu tvrdou slupku odstranit též lépe to klíčí. Taky jsem ty moje seřezával ,ale kávovník obecně moc snahy větvit se nemá. Měl jsem dvě třímetrové kytky .Dávaly tak 400g kávy. Pak jsem je věnoval do skleníku jednoho zámku a voni je nechali zmrznout .Mám ale mladé rostliny....
|
ned 30. led 2011 12:13:23 |
|
|
kaacka3
|
Míra píše: Už je až pod strop tedy 2,50m a kvetl. Má nasazené plody takže se těším na první vlastní kafe ale asi jen jedno. Zřejmě se bude muset zastřihnout aby zkošatěl. Nevím nemám zkušenost. Bral jsem jen jako doprovodnou rostlinu, protože jsem ho dostal. tak podle mé zkušenosti taky nemá kávovník moc ráda zastřihávání...mě se po tomto zásahu nikdy nerozvětvil.....spíš ta větev ještě uschla..další nechávám růst jak se chce jemu a kvete každý rok ....jo a sesadila jsem dva dohromady a vypadá to líp......je takový košatější
_________________ http://kaacka3.rajce.idnes.cz/
|
ned 30. led 2011 15:11:47 |
|
|
Míra
|
Pokud vidím kávové plantáže, tak tam nemají vysoké stromy ale keře. Já už ho mám 2,5m sice má první úrodu ale už nemá kam jít. Nevím asi jsem se s ním zrovna netrefil.
|
ned 30. led 2011 18:56:17 |
|
|
kaacka3
|
Re: Oncidium phymatochilum
Minimoa píše: Já v zimě snížím zálivku a teplotu u všech kytek . Už to tady někdo použil ,faleňáky mají vždy ráno v zimě omotané kořeny kolem topení. Květní stvol vyrůstal spolu s dorůstající pahlízou.
K těm faleňákům . To chladnější zimování snášejí botanické dobře ,ale multihybridy z marketů to nesou velmi těžce. V zimě přes den tak od 15-18 záleží na slunci a v noci 13 a ve velkých mrazech i méně. teda odbočím od ondidia ty teploty jsi u phalů myslela u botaniky nebo marketovek??? mám na kmeni pokusně vyvázaný 3 výprodejovky - phaly neznáme barvy - ale nevím, co řeknou v zimě v noci teplotám okolo 10ti stupńů (nejnižší teplota za velkých mrazů) - fakt je to takovej pokus......mají šanci tam vydržet? nebo je mám sendat a netrápit je a nechat je hezky v teple?
_________________ http://kaacka3.rajce.idnes.cz/
|
pon 09. kvě 2011 21:26:11 |
|
|
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3346 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
Jsem přesvědčen, že klacek a 10 stupňů nejsou pro hybridní faleňáky ani trochu vhodné. Pokud to přežijí, tak se budou kroutit. Hezký den Pavel
|
pon 09. kvě 2011 22:29:29 |
|
|
Minimoa
|
pavelheger píše: Jsem přesvědčen, že klacek a 10 stupňů nejsou pro hybridní faleňáky ani trochu vhodné. Pokud to přežijí, tak se budou kroutit. Hezký den Pavel Kupodivu ty vyvázané to přežívají lépe. Ale obecně pobyt v orchidejové zimní zahradě jim moc nesvědčí. Dle mého jsou tak přešlechtěné ,že to nesou hůře. V mých podmínkách v zimě je v ZZ přes den cca 15-18 st. a v noci 12-14 st. Když jsou tuhé mrazy tak i méně. Rostliny v nádobách jsou plné fleků a propadlin na listech. V létě se vždy vzpamatují . Když jsem je vyvázal ,některé shodily i všechny listy. Ale všechny !! se vzpamatovaly .Momentálně ty na klacku jsou na tom lépe. Důležité je ,aby v zimě po rosení vždy !! do noci oschly. V zimě rosím i jednou za dva tři týdny a všechny kytky to zvládají. Rozhodně bych do vyvázání faleňáků nešel v bytových podmínkách. Z hybridů se mi nejlépe daří Oncídka a Cattleye. Ty jsou zcela v pohodě. PS: nestálo by za to založit na tohle téma nové vlákno. ??
|
úte 10. kvě 2011 7:40:10 |
|
|