Autor |
Zpráva |
Pajuša
Registrován: stř 08. pro 2010 10:56:37 Příspěvky: 20 Bydliště: Staré Město, okr. Uherské Hradiště
|
Re: Začátečník
Zdenka píše: Kořeny jsou zjevně mokrý, nechat vyschnout, zalévat až po proschnutí. Takhle napohled vypadají vcelku dobře, ale posoudit se to dá, jen když je vyndáš z květináče. To prochladnutí jí neprospělo, všechny květy už nezachráníš. Možná bych jí ty květní stvoly ustřihla, aby se nevysilovala. Děkuji za cenné rady, jsem docela otravná,co? Už jsem ji vydělala z obalu a nechala oschnout. Obě jsem zaléla stejně a jen tato mi odchází. Zkoušela jsem ji vydělat z květinářku,ale mám strach, že ji buď zlomím nebo ji nedám zpátky. Jinak bych ji samozřejmě vyfotila i bez květináče,když už to konečně umím
|
čtv 09. pro 2010 19:38:58 |
|
|
mysicka
|
ahoj, podivej se do fora uvadla orchydej... ja mel donedavna to same... listy jakoby povadle, kvety taky... pricemz ostatni kytky byly v poradku... kvetinu jsem vyndal, ostrihal spatne koreny, a presadil... myslim, ze tenhle stav jsem zapricinil zasolenim substratu.. a tudis korenum... a proto jsem poridil konduktometr na mereni vodivosti... zaleval jsem vodou z kohoutku+obca hnojeni dle navodu a po namereni tohoto roztoku jsem se dostal az pres 1000mikrosiemens...takze po presazeni jsem zaleval destivkou nebo destlikou plus pridal hnojeni pro maximalne 250 ms a kytka po mesici obzila, listy se vyrovnali, vypnuli a navic obrazila novymi poupaty... zakze ja radim presadit a nejakou dobu zalevat jen destilkou nebo destovkou a nehnojit...
|
čtv 09. pro 2010 21:39:53 |
|
|
mysicka
|
navic tam jsou fotky pred i po... tak mrknete
|
čtv 09. pro 2010 21:44:03 |
|
|
Zdenka
|
Pajuša píše: Zdenka píše: Kořeny jsou zjevně mokrý, nechat vyschnout, zalévat až po proschnutí. Takhle napohled vypadají vcelku dobře, ale posoudit se to dá, jen když je vyndáš z květináče. To prochladnutí jí neprospělo, všechny květy už nezachráníš. Možná bych jí ty květní stvoly ustřihla, aby se nevysilovala. Děkuji za cenné rady, jsem docela otravná,co? Už jsem ji vydělala z obalu a nechala oschnout. Obě jsem zaléla stejně a jen tato mi odchází. Zkoušela jsem ji vydělat z květinářku,ale mám strach, že ji buď zlomím nebo ji nedám zpátky. Jinak bych ji samozřejmě vyfotila i bez květináče,když už to konečně umím Mokrý kořeny jsou ohebný. Květináč pomačkej, mělo by to jít. Jinak ten květináč rozstříhej, pokud to jinak nejde. Až ji budeš dávat zpátky, kořeny namočíš, oni zvláčněj a snadno ji tam dáš zpět. zasypeš suchým čerstvým substrátem a necháš několik dnů zaschnout rány.
|
čtv 09. pro 2010 23:53:35 |
|
|
Pajuša
Registrován: stř 08. pro 2010 10:56:37 Příspěvky: 20 Bydliště: Staré Město, okr. Uherské Hradiště
|
mysicka píše: ahoj, podivej se do fora uvadla orchydej... ja mel donedavna to same... listy jakoby povadle, kvety taky... pricemz ostatni kytky byly v poradku... kvetinu jsem vyndal, ostrihal spatne koreny, a presadil... myslim, ze tenhle stav jsem zapricinil zasolenim substratu.. a tudis korenum... a proto jsem poridil konduktometr na mereni vodivosti... zaleval jsem vodou z kohoutku+obca hnojeni dle navodu a po namereni tohoto roztoku jsem se dostal az pres 1000mikrosiemens...takze po presazeni jsem zaleval destivkou nebo destlikou plus pridal hnojeni pro maximalne 250 ms a kytka po mesici obzila, listy se vyrovnali, vypnuli a navic obrazila novymi poupaty... zakze ja radim presadit a nejakou dobu zalevat jen destilkou nebo destovkou a nehnojit... No já jsem zatím tedy nehnojila,bylo mě řečeno, že na zimu není potřeba. A přiznám se,byla jsem blbá a zalévala jsem vodou z vodovodu(navic nebyla ani odstátá), když ještě před 14 dny jsme měli na zahradě 6 beček dešťovky.. Mamka byla chytřejší a natahala si vodu domů.
|
pát 10. pro 2010 11:32:30 |
|
|
Pajuša
|
Zdenka píše: Pajuša píše: Zdenka píše: Kořeny jsou zjevně mokrý, nechat vyschnout, zalévat až po proschnutí. Takhle napohled vypadají vcelku dobře, ale posoudit se to dá, jen když je vyndáš z květináče. To prochladnutí jí neprospělo, všechny květy už nezachráníš. Možná bych jí ty květní stvoly ustřihla, aby se nevysilovala. Děkuji za cenné rady, jsem docela otravná,co? Už jsem ji vydělala z obalu a nechala oschnout. Obě jsem zaléla stejně a jen tato mi odchází. Zkoušela jsem ji vydělat z květinářku,ale mám strach, že ji buď zlomím nebo ji nedám zpátky. Jinak bych ji samozřejmě vyfotila i bez květináče,když už to konečně umím Mokrý kořeny jsou ohebný. Květináč pomačkej, mělo by to jít. Jinak ten květináč rozstříhej, pokud to jinak nejde. Až ji budeš dávat zpátky, kořeny namočíš, oni zvláčněj a snadno ji tam dáš zpět. zasypeš suchým čerstvým substrátem a necháš několik dnů zaschnout rány. Tak jsem tedy vyfotila kořeny. Mě se zdají dobré Večer jsem rostlinky vyndala z obalu a dala okapat..
Přílohy:
kořeny 001.jpg [ 76.02 KiB | Zobrazeno 4893 krát ]
kořeny 002.jpg [ 80.64 KiB | Zobrazeno 4893 krát ]
|
pát 10. pro 2010 11:37:51 |
|
|
mysicka
|
to bude tou vodou, zalevejte ji ted jen destovkou nebo destilkou, ja to delam jednou tydne a me se zmatorila...
|
pát 10. pro 2010 11:44:04 |
|
|
Pajuša
|
mysicka píše: to bude tou vodou, zalevejte ji ted jen destovkou nebo destilkou, ja to delam jednou tydne a me se zmatorila... A myslíte, že mám některé kořeny odstřihnout? Ty žluté nebo ty uvadlé..
|
pát 10. pro 2010 11:47:27 |
|
|
Gabča
Registrován: sob 20. úno 2010 1:33:23 Příspěvky: 746 Bydliště: Mělník
|
Vodu to chce určitě změnit, ale podle mých zkušeností phaly na vodu takhle rychle nereagují. Spíš bych sázela na to stěhování a prochladnutí. Mně takhle po přemístění také jeden phal shodil poupata a na tomtéž místě teď bujně roste a kvete dál. U kořenů nevidím, jak jsou na tom špičky, jestli nejsou zahnilé. Každopádně i z takových kořenů můžou vyrazit boční kořeny, pokud jsou zelené. Stříhala bych to, co je shnilé nebo suché (zmáčkneš a kořen je dutý, jen uvnitř pevná tenká "nitka").
|
pát 10. pro 2010 11:51:47 |
|
|
Pajuša
|
Gabča píše: Vodu to chce určitě změnit, ale podle mých zkušeností phaly na vodu takhle rychle nereagují. Spíš bych sázela na to stěhování a prochladnutí. Mně takhle po přemístění také jeden phal shodil poupata a na tomtéž místě teď bujně roste a kvete dál. U kořenů nevidím, jak jsou na tom špičky, jestli nejsou zahnilé. Každopádně i z takových kořenů můžou vyrazit boční kořeny, pokud jsou zelené. Stříhala bych to, co je shnilé nebo suché (zmáčkneš a kořen je dutý, jen uvnitř pevná tenká "nitka"). Špičky jsou dobré a žádný kořen není dutý,ani ten žlutý. Hm,to stěhování Putoval se mnou asi hodinu. Ale začal padat až nějak po týdnu co jsem ho donesla domů. Asi po 2 dnech co jsem ho měla doma,tak jsem ho zaléla a pak jsem udělala blbost a zaléla ji ještě jednou,když se mě zdálo, že usychá...
|
pát 10. pro 2010 11:58:21 |
|
|