Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 25. lis 2024 4:23:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 poškozené listy 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: poškozené listy
Mila.J píše:
Haki, myslel jsem spíš na Vaši fotku.

Tak děkuju za vysvětlení.Nějak se to pokroutilo U mě to bylo jasný to souhlasím -posílám ještě jednu fotku (to samé)–foceno proti světlu. Nestříkala jsem to ničím a nic to dál nedělalo ale je to asi roční zkušenost.
Obrázek

U Líbi těžko říci .Ani se mě nelíbí ten ozdobný květináč ,kytka tam je bez přívodu vzduchu.

Z houbovým onemocněním mám trošku zkušenost Pošlu dobrou tabulku. Je tam Previcur i Rovral .Tři + + + je nej účinnost . Takže ještě k dokonalosti Ortiva (stejný je Quadris-azoxystrobin - 250 g ) Chybí látka Prochloraz –to se mě nepodařilo sehnat v menším balení .Pak by to bylo snad dokonalé pro boj z houbami. Ale lépe se jim vyhnout to je jasný .
Obrázek

stř 01. pro 2010 22:43:41
Profil Zobrazit autorovy stránky

No ten obrázek, hotové umělecké dílo.
Qadris je zcela běžný , ten se sežene. Zatím jsem jej neužíval, nějak mi nepřipadal zajímavý. Hlavně se používá na révu. Je sice dost širokospektrální, ale snad je slabší.
Sportak - mohl bych zkusit vytáhnout z obilnářů. Neslyšel jsem, že by se používal na kytky, ale proč ne.
O manconzebu se traduje, že je proti botritidám. Z uvedené tabulky to nevyplývá.

čtv 02. pro 2010 21:24:58

Mila.J píše:

Sportak - mohl bych zkusit vytáhnout z obilnářů.

Tohle je dobrý nápad .Mám trošku odlito od jednoho pána.Provedeno tajně od místní podnikatelky v obilí. Na papírku jsem mu dala název -prý je to Sportak -smrdí to chlorem jak bolavá noha -tak snad ano. ;)

čtv 02. pro 2010 21:39:59

HAKI píše:
Mila.J píše:

Sportak - mohl bych zkusit vytáhnout z obilnářů.

Tohle je dobrý nápad .Mám trošku odlito od jednoho pána.Provedeno tajně od místní podnikatelky v obilí. Na papírku jsem mu dala název -prý je to Sportak -smrdí to chlorem jak bolavá noha -tak snad ano. ;)

Jsem zvědav, jaké s ním budete mít výsledky.
Některé , zejména insekticidy smrdí dost (Talstar aj.)

čtv 02. pro 2010 21:42:22

Mila.J
No nějaká zkušenost by i byla .Śkoda že to není vše jen z mé hlavy.V pozadí jsem měla Virense .Stejným způsobem jak teď pošlu z Rajčete jsem zachránila (no víme o čem je řeč-je to pokus marokus) dva pafíky (zelenolisté velkokvěté) podmínkou je dobře rostlé s dobrými kořeny.
Já si říkám že člověk neví kdy co bude potřebovat.
http://haki1.rajce.idnes.cz/Paphiopedil ... Tayler.jpg je tam celý příběh Kytce se daří dobře-žije ;)

čtv 02. pro 2010 22:08:57

Haki, to ale nevíte, který přípravek zabral lépe, když jste je použila všechny.
Dělám to ale také. Jeden postřik při větším napadení tohoto typu nestačí a příliš často používat stejný se také nemá. Takovéto zkušenosti ale nemám. Ne, že by papuče občas neodcházeli, ale takovou bohatou houbovou infekci neznám. Tak nevím, jestli se mne vyhýbají, nebo užívám opravdu tak ůčinné preventivní postřiky.
Při takovém napadení běžné postříkání listů moc nepomůže. Většina těch přípravků není plně systémová, je nutná důkladná koupel- přípravek se musí dostat všede.
Ten Sportak také tedy zařadím do svého arzenálu.

pát 03. pro 2010 18:44:14

haki takze jestli to chapu dobre, takova dobra zbran proti houbam je kombinace previcur, rovral a ortiva? tu ortivu pouzivas?
HAKI píše:
Mila.J píše:
Haki, myslel jsem spíš na Vaši fotku.

Tak děkuju za vysvětlení.Nějak se to pokroutilo U mě to bylo jasný to souhlasím -posílám ještě jednu fotku (to samé)–foceno proti světlu. Nestříkala jsem to ničím a nic to dál nedělalo ale je to asi roční zkušenost.
Obrázek

U Líbi těžko říci .Ani se mě nelíbí ten ozdobný květináč ,kytka tam je bez přívodu vzduchu.

Z houbovým onemocněním mám trošku zkušenost Pošlu dobrou tabulku. Je tam Previcur i Rovral .Tři + + + je nej účinnost . Takže ještě k dokonalosti Ortiva (stejný je Quadris-azoxystrobin - 250 g ) Chybí látka Prochloraz –to se mě nepodařilo sehnat v menším balení .Pak by to bylo snad dokonalé pro boj z houbami. Ale lépe se jim vyhnout to je jasný .
Obrázek

úte 07. pro 2010 15:54:57

Já jsem se řídila tím, že na každou houbu(kterou jsem na paph měla) je něco jiného. Jiná látka která je obsažená ve fungicidu.I podle té tabulky výše.Ortivu jsem zkoušela podle překladu je na list Antraknóza.Tam má+++ jinak asi nic moc. S preventivní ochranou nemám moc zkušeností,teda zatím .
Rovnal FLO toho je škoda .Propadl mě k 22.07.10Čím ho přesně nahradit-netuším. Dneska jsem se ptala po obchodech i v zahradnictví .Je to jak píše EvaJ(jsou i zprávy na netu) Snad k jaru bude nová výroba i prodej? Prodavačky se schodovaly -informace měly stejný.
Jak píšeš o měření hodnoty 0,2% postřiku měřeno tebou 700uS(previcur) Je to podle návodu a nemůže se nic stát.Myslím že nebyly dokázány ani žádné příklady předávkování po fungicidech nebo tak něco.A nevím chemicky co to konduktometr vlastně poměřil.
Jak píše Paphio že fungicidy jsou sračky-proč to nenapsat.To je pravda -proto při používání musí člověk dbát na svoji ochranu. Ale bohužel jináč to nepůjde.

Opravena -hodnota 700uS ;)
Oprava- 0,2%postřik

Naposledy upravil HAKI dne úte 07. pro 2010 18:49:45, celkově upraveno 2

úte 07. pro 2010 17:03:15

haki diky. no hlavne mi jde o to jesli to nespali koreny. vim ze se to ma redit podle navodu aby to melo smysl ale tech 700 us :-)) to je dost...
HAKI píše:
Já jsem se řídila tím, že na každou houbu(kterou jsem na paph měla) je něco jiného. Jiná látka která je obsažená ve fungicidu.I podle té tabulky výše.Ortivu jsem zkoušela podle překladu je na list Antraknóza.Tam má+++ jinak asi nic moc. S preventivní ochranou nemám moc zkušeností,teda zatím .
Rovnal FLO toho je škoda .Propadl mě k 22.07.10Čím ho přesně nahradit-netuším. Dneska jsem se ptala po obchodech i v zahradnictví .Je to jak píše EvaJ(jsou i zprávy na netu) Snad k jaru bude nová výroba i prodej? Prodavačky se schodovaly -informace měly stejný.
Jak píšeš o měření hodnoty 2% postřiku měřeno 170uS(previcur) Je to podle návodu a nemůže se nic stát.Myslím že nebyly dokázány ani žádné příklady předávkování po fungicidech nebo tak něco.A nevím chemicky co to konduktometr vlastně poměřil.
Jak píše Paphio že fungicidy jsou sračky-proč to nenapsat.To je pravda -proto při používání musí člověk dbát na svoji ochranu. Ale bohužel jináč to nepůjde.

úte 07. pro 2010 18:19:06

miro píše:
haki diky. no hlavne mi jde o to jesli to nespali koreny. vim ze se to ma redit podle navodu aby to melo smysl ale tech 700 us :-)) to je dost...

Prosila bych tohle od někoho vysvětlit. Těch 700uS- :?: Já si myslím že v Previcuru je nějaká učinná chemická látka .A proto ,že konduktometr není na měření elektrické vodivosti chemické látky , tak to naskočilo do toho čísla. Např. vím že močovinu to také nemusí poměřit vůbec.V chemii nejsou soli jak ve vodě.

úte 07. pro 2010 19:21:16
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další