Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 22. lis 2024 23:57:03

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 337 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 34  Další
 konduktometr 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: konduktometr
tommy píše:
Přesně tak, střechu je potřeba nechat "omýt", myslím, že se to tu už psalo. Já musím bohužel vynechat sníh, protože sousedi topí tím, "co dům dá", a bohužel na sněhu je to hned vidět... Takže si musím udělat zásobu na podzim, když ještě netopí.
T.

máte někdo zkušenost, jak dlouho vydrží uskladněná dešťovka? Mám ji v pet lahvích (bydlím v paneláku) ve tmě na chladné chodbě. Přesto se mi po nějaké době kalí a já už se s ní bojím zalévat.
Překvapuje mě, že tommy píše, že si dělá zásobu na zimní období už od podzimu.
Asi někde dělám chybu :?

www.orchideje.freepage.cz

stř 01. pro 2010 7:56:04

Paphio někde psal, že do vody dává hypermangan a zalévá, až když roztoh změní barvu z fialové na hnědou (světlá!). Někde to tu je, jen nevím, kde přesně. Možná to pomůže udržet vodu déle. Možná by se dalo zkusit ultrafialové světlo, pokud někdo má, desinfikuje a voda by se třeba tak rychle nekazila. Já ji mám v paneláku na tmavším místě a poměrně v chladu a problém s ní nemám. Vozím ji z Podkrkonoší.

stř 01. pro 2010 11:00:50

já přidávám dřevěné uhlí a problémy nemám. Ale mám to kde skladovat v chladu a tmě.

stř 01. pro 2010 17:32:27
Profil ICQ

O dřevěným uhlí jsem někde četla, že se voda nekazí, když se přidá. Takže to, Evo, děláš velmi dobře. :P

stř 01. pro 2010 17:58:07

Zdenka píše:
Paphio někde psal, že do vody dává hypermangan a zalévá, až když roztoh změní barvu z fialové na hnědou (světlá!). Někde to tu je, jen nevím, kde přesně. Možná to pomůže udržet vodu déle. Možná by se dalo zkusit ultrafialové světlo, pokud někdo má, desinfikuje a voda by se třeba tak rychle nekazila. Já ji mám v paneláku na tmavším místě a poměrně v chladu a problém s ní nemám. Vozím ji z Podkrkonoší.

Zabije to bakterie a dodá stopový prvek mangan.

stř 01. pro 2010 18:18:33
Profil Zobrazit autorovy stránky

Paphio,
děkuji,tak jedině ji mít ve sklepě.Dnes jsem nabrala sníh,tak jsem zvědavá,ale je možné u té dešťovky,že stéká do okapu po asfaltové šindeli,je tady možná nějaká spojitost?

stř 01. pro 2010 18:36:12

Paphio, poradíte mi, kolik toho hypermanganu? Díky

www.orchideje.freepage.cz

stř 01. pro 2010 19:01:57

Deštovou vodu na zalevání mám ve 100l plastovém sudu ve sklepě,v sudu mám vhozený kus vápence vodu odebírám a při delších deštích dolévám.párkrát za rok vyleji a vypláchnu.Vodivost tak okolo 27usSud zavřený plastovým víkem.
S pozdravem

stř 01. pro 2010 21:46:31

wiolan píše:
Překvapuje mě, že tommy píše, že si dělá zásobu na zimní období už od podzimu.
Já tu vodu zas tak moc neřeším, protože kytky, které pěstuju, nejsou ty zrovna nejnáročnější. Mám dvěstělitrové akvárko s venkovním filtrem Eheim, který vodu neustále "točí". Odebírám, jak potřebuju, ať už na orchideje, nebo na terária. V tmavé předsíni mám plastových kanystrech dalších cca 200 litrů a jak v akvárku ubývá, postupně to tam přelévám. Pokud teplota v zimě stoupne a prší, nechám opláchnout střechu, jak jsem už psal, a doplním zásobu (tak dvakrát za zimu, víc ne). Občas orientačně změřím, nikdy jsem se zatím nedostal přes 35 mikroS. Akvaristé nechávají surovou dešťovku opracovat tropickým vodním mechem Vesicularia dubyana, aby se v tom pak dobře líhly jikry náročných druhů ryb - možná to taky někdy zkusím.
T.

stř 01. pro 2010 22:00:30

Nádoba by nemněla být průsvitná, aby se nemnožily řasy.
Čerstvě chycenou dešťovku, nebo kondenzát z klimatizace použiji přímo. Déle skladovanou , i kondenzát z klimatizace(i po delší době se jeví čistě) před použitím dezinfikuji peroxidem vodíku. Nebo hypermanganem.

stř 01. pro 2010 22:20:45
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 337 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 34  Další