Autor |
Zpráva |
TATANKA
|
Re: Čo je to za orchideu?
Dnes u nás v Žiline mali v Lídli nádherné Miltónie, Oncídia, Cambia, Dendróbia a Phalaenopsisy. Ale po 9,99 EUR s črepníkom. Zato v spomínanom Bau Maxe mali ešte krajšie tie isté druhy bez črepníka po 5,99 EUR. Len pozor na korene, lebo neviem ako vy, ale vždy vyberám orchideje podľa vyvinutia a farby koreňov. Ja som si kúpil v inom zahradníctve dve Cimbídia a jedno odkvitajúce dendróbium v perfektnom stave 3 ks spolu za 6 EUR!!! Každí hľadí len na kvitnúce rastliny a snaží sa na nich zárábať. Ja mám väčšiu radosť, keď sa to podarí po cca 10 mesiacoch mne osobne. Inak všetky orchideje mám v priesvitných črepníkoch a hneď ak prídem domov tak ich vcelku opatrne presadím. Inak na úplné presádzanie po cca 2-3 rokoch používam 3 diely bórky(borovicová kôra, ale nie tenká), 1 diel bielo machu a trochu dreveného uhlia, prípadne tlejúceho lístia. Poraďte mi niekto prosím, ako pestovať v paneláku Oncídium, lebo tým vadí tak mokro, ako aj sucho.
|
pát 12. lis 2010 13:16:05 |
|
|
TATANKA
|
Dík za opravu a info.
|
pát 12. lis 2010 13:17:42 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2879 Bydliště: Hradec Králové
|
TATANKA píše: Dnes u nás v Žiline mali v Lídli nádherné Miltónie, Oncídia, Cambia, Dendróbia a Phalaenopsisy. Ale po 9,99 EUR s črepníkom. Zato v spomínanom Bau Maxe mali ešte krajšie tie isté druhy bez črepníka po 5,99 EUR. Len pozor na korene, lebo neviem ako vy, ale vždy vyberám orchideje podľa vyvinutia a farby koreňov. Ja som si kúpil v inom zahradníctve dve Cimbídia a jedno odkvitajúce dendróbium v perfektnom stave 3 ks spolu za 6 EUR!!! Každí hľadí len na kvitnúce rastliny a snaží sa na nich zárábať. Ja mám väčšiu radosť, keď sa to podarí po cca 10 mesiacoch mne osobne. Inak všetky orchideje mám v priesvitných črepníkoch a hneď ak prídem domov tak ich vcelku opatrne presadím. Inak na úplné presádzanie po cca 2-3 rokoch používam 3 diely bórky(borovicová kôra, ale nie tenká), 1 diel bielo machu a trochu dreveného uhlia, prípadne tlejúceho lístia. Poraďte mi niekto prosím, ako pestovať v paneláku Oncídium, lebo tým vadí tak mokro, ako aj sucho. BĚLOMECH MÁ MOC KYSELOU REAKCI, RAŠELINÍK JE LEPŠÍ. BĚLOMECH SE HODÍ K D. PHALAENOPSIS.
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
pát 12. lis 2010 17:28:00 |
|
|
virens
Moderátor
Registrován: stř 30. črc 2008 13:04:11 Příspěvky: 1228 Bydliště: Brno
|
wiolan, wiolan to nebylo od tebe hezké. Sotva se TATANKA trochu zorientoval tak další rána. Nu což stromky musíme ohýbat od mládí.
|
pát 12. lis 2010 17:57:52 |
|
|
Zdenka
|
TATANKA píše: Dnes u nás v Žiline mali v Lídli nádherné Miltónie, Oncídia, Cambia, Dendróbia a Phalaenopsisy. Ale po 9,99 EUR s črepníkom. Zato v spomínanom Bau Maxe mali ešte krajšie tie isté druhy bez črepníka po 5,99 EUR. Len pozor na korene, lebo neviem ako vy, ale vždy vyberám orchideje podľa vyvinutia a farby koreňov. Ja som si kúpil v inom zahradníctve dve Cimbídia a jedno odkvitajúce dendróbium v perfektnom stave 3 ks spolu za 6 EUR!!! Každí hľadí len na kvitnúce rastliny a snaží sa na nich zárábať. Ja mám väčšiu radosť, keď sa to podarí po cca 10 mesiacoch mne osobne. Inak všetky orchideje mám v priesvitných črepníkoch a hneď ak prídem domov tak ich vcelku opatrne presadím. Inak na úplné presádzanie po cca 2-3 rokoch používam 3 diely bórky(borovicová kôra, ale nie tenká), 1 diel bielo machu a trochu dreveného uhlia, prípadne tlejúceho lístia. Poraďte mi niekto prosím, ako pestovať v paneláku Oncídium, lebo tým vadí tak mokro, ako aj sucho. Záleží na tom, jaké oncídium. Napiš co máš, nebo dej foto. A když pročteš vlákno, které se týká oncidií, najdeš tam spoustu informací.
|
pát 12. lis 2010 21:09:57 |
|
|
wiolan
|
virens píše: wiolan, wiolan to nebylo od tebe hezké. Sotva se TATANKA trochu zorientoval tak další rána. Nu což stromky musíme ohýbat od mládí. ježiš, co jsem provedla???
_________________ Přeji hezký den, Věra
www.orchideje.freepage.cz
|
pát 12. lis 2010 21:53:01 |
|
|
Katka
Registrován: pát 27. úno 2009 19:32:08 Příspěvky: 1725 Bydliště: Jihlava
|
Tím byla zřejmě míněna chyba v pravopisu Cambrie, kde vypadlo r Já myslím, že to dvojí poučení Tatanka přežije každý děláme seky já se k nim taky statečně hlásím
|
pon 15. lis 2010 23:28:09 |
|
|
TATANKA
|
Presne tak, každý sa môže pomýliť. Viem, že u niektorých druhov orchideí sa používa rašeliník, miesto bielomachu a dík za upozornenie. Potrebujem poradiť! Zasa mám kúpené Oncídium podĺa obrázku a začali sa mu robiť hnedé škvrny na listoch! Je to z preliatia, alebo z prievanu, alebo zo slnka?
Přílohy:
PB180600.JPG [ 18.63 KiB | Zobrazeno 5677 krát ]
|
úte 23. lis 2010 18:21:21 |
|
|
TATANKA
|
A ešte niečo sa chcem spýtať. Jedná sa o teplomilné, alebo chladnomilné Oncídium? Budem vďačný za každé info. Ďakujem.
|
úte 23. lis 2010 18:23:32 |
|
|
drroman
Registrován: pon 03. srp 2009 16:18:51 Příspěvky: 1011 Bydliště: žádné nemám,ale přebývám v Brně
|
fotka je malinkatá neostrá,ale tipuju nákup v některém super-hypermarketu a tedy hybrid stejný co mám já Oncidium Sweet Sugar a ten je docela teplý,chovám se k němu stejně jako k hybridním phalům,včetně zálivky.
_________________ https://www.flickr.com/photos/66109315@N06/ http://drroman2.galerie.cz/4661207-orchideje http://drroman3.galerie.cz/ http://drroman.rajce.idnes.cz/
|
úte 23. lis 2010 18:50:28 |
|
|