Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 22. lis 2024 19:07:06

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 337 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 34  Další
 konduktometr 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: konduktometr
dekuju za odpovedi, uz tomu rozumim.. ted uz jen aby kond. prisel a zacne se premerovat.. na deonizo anou vodu se preptam. pravda je ze destilka je drazsi...

pon 15. lis 2010 19:35:31

Věro nezapoměli,koupil jsem konduktometr od f. Mangala spol s r o
mají dva typy Ec mini za 432kč
rozsah 999uS citlivost 1uS
potom TDS mini za430kč
rozsah 0-1999ppm
samozřejmě jsem koupil Ec mini protože měřené údaje jsou v uS o kterých se všichni bavíme.
Jinak objednávka přišla do tří dnů a měřím a měřím a čtu příspěvky a jsem z toho takovej neklidnej,asi z těch uvedených hodnot vezmu průměr a budu přesvědčenej,že hnojím zprávně.

pon 15. lis 2010 20:14:53

kolik by meli mit vodu Vandy, mikros? jako phali? 250?

pon 15. lis 2010 20:35:02

Podívej se na stranu 7. Já bych usuzovala na 150 z toho co píše Paphio.

pon 15. lis 2010 21:08:16

Určitě, vandy jsou na zasolení dost citlivé.
Ještě k destilce - mezi prostředím obsahujícím vyšší koncentraci iontů (třeba v buňce rostliny či živočišné tkáně) a prostředím s nízkou až nulovou koncentrací iontů (destilka) se vytváří tzv. osmotický tlak, který je tím vyšší, čím je vyšší rozdíl koncentrací, tento tlak pomáhá vyrovnat koncentrace iontů přes membrány buněk (opačně proti tomu ale fungují některé aktivní buněčné systémy, ale nebudem si komplikovat život). Jednoduše řečeno - destilka pak proniká do buněk a ředí vnitřní koncentrace iontů, což může způsobit poruchy metabolismu buněk. Epifyty na toto jsou méně citlivé než lidské tkáně - při pití destilky není hlavním rizikem poškození sliznice žaludku, ale otok mozku, který může být smrtící - dokonce i při excesivním pití obyčejné vody - tzv. otrava vodou popsaná u některých typů psychických chorob, kde jde o vypití třeba 15 litrů denně i více.
Kruci, vrátila jsem se do školních let :lol: , ale tu otravu vodou už jsme viděli.

pon 15. lis 2010 23:22:46
Profil Zobrazit autorovy stránky

Václave , díky už mi začíná jít hlava kolem...

úte 16. lis 2010 7:08:30

Katka píše:
Určitě, vandy jsou na zasolení dost citlivé.
Ještě k destilce - mezi prostředím obsahujícím vyšší koncentraci iontů (třeba v buňce rostliny či živočišné tkáně) a prostředím s nízkou až nulovou koncentrací iontů (destilka) se vytváří tzv. osmotický tlak, který je tím vyšší, čím je vyšší rozdíl koncentrací, tento tlak pomáhá vyrovnat koncentrace iontů přes membrány buněk (opačně proti tomu ale fungují některé aktivní buněčné systémy, ale nebudem si komplikovat život). Jednoduše řečeno - destilka pak proniká do buněk a ředí vnitřní koncentrace iontů, což může způsobit poruchy metabolismu buněk. Epifyty na toto jsou méně citlivé než lidské tkáně - při pití destilky není hlavním rizikem poškození sliznice žaludku, ale otok mozku, který může být smrtící - dokonce i při excesivním pití obyčejné vody - tzv. otrava vodou popsaná u některých typů psychických chorob, kde jde o vypití třeba 15 litrů denně i více.
Kruci, vrátila jsem se do školních let :lol: , ale tu otravu vodou už jsme viděli.

Rostlinná a živočišná buňka je něco jiného. Oblíbeným a stále opisovaným blafem je, že destilka se nemá používat, neboť prý vyluhuje z rostlin živiny. Je to totální nesmysl. Orchideje by musely dávno vyhynout, neboť dešťová voda mimo průmyslové oblasti se od destilované v obsahu solí neliší, lze ověřit měřením vodivosti. K rosení je vhodný přípravek ze sifonové lahve s namontovanou tryskou.
Jo, a demineralizací získaná voda je čistčí nežli destilovaná, lze dosáhnout vodivosti 0,1 mikrosiemens.

úte 16. lis 2010 9:02:29

Zdravím.
Většina členů tohoto fora mě zná už od Livingu.A po tuto dobu (přes 5let) se setkávám z různým názorem na vodu a hlavně konduktometr.Nemám vzdělání na to abych vše náležitě vysvětlila ale co se týče vody jsem z Paphiem. Mě se to vyplatilo-napodobovat .Stačí málo - zajet do HK a na rostliny Paphia se podívat.Má je jak vymalovaný hlavně pafíky.A to je fakt,kytky mu nejen rostou a kvetou ale i pěkně rozrostle vypadají pro oko- a o to myslím jde . H

úte 16. lis 2010 10:21:30

Něco k tématu od biochemika v příloze:

Přílohy:
Living blecha.doc [25.5 KiB]
493 krát

úte 16. lis 2010 15:50:29

dnes mi prisel konduktometr, hned jsem zacal merit jak sem zaleval a hnojil do ted... voda z kohoutku250ms(praha)+hnojivo plantela dle navodu a byl jsem na 1500... takze strasne hodne.. takze jsem presel na destilku (destovku nemam moznost)+hnojivo+biplantol guano nebo vital a jsem na 250 pro phaly... donutila me jedna presolena rostlina... ted uz se vzpamatovava... takze konduktometr muzu jen doporucit, 500kc neni tak hodne kdyz se clovek s laskou stara a ceka na kvety... :)

sob 20. lis 2010 22:58:57
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 337 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 34  Další