Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 22. lis 2024 23:57:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 257 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  Další
 Biplantol Vital NT 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Biplantol Vital NT
Paphio píše:
Zkuste část rostlin bioplantolem nezalévat- řekl bych, že porostou stejně.
Nevím, zdali i u kytek platí biblické- Víra Tvá Tě uzdravila...

jenomže abych mohla udělat seriózní srovnání, musela bych mít dva naprosto shodné vzorky rostlin. A to nemám.
Pokud jde o víru, pak jednoznačně věřím tomu, že lidi uzdravuje. Otázka je, jestli tomu také věří ty rostliny...

www.orchideje.freepage.cz

pon 15. lis 2010 17:12:05

Když tady pár lidí doporučovalo Biplantol, tak jsem si říkala, že to vyzkouším. Pak jsem se dozvěděla, že je to homeopatikum či co.Potom mi zde Pavel63 trošku odborněji vysvětlil, že by se taky nenechal příliš unášet. Já nemám žádné zajímavé a speciální druhy. ( faleňáky, dendrobia falen. , cambrie, miltonia, Vanda) Ale faleňáky mají tak nádherné tmavě zelnené, zdravé a velké listy a obrovské množství zdravých kořenů. Stále a hojně kvetou. Hnojím obyč hnojivem od Agra Orchidea, které má jen základní živiny. ( přejdu na Vegaflor) Zalévám dešťovkou, která je v barelech zakopaných v zemi. Tak mám pocit, že u mě mají kytky dostatek světla a asi kvalitní vodu. Nemám totiž ještě ani ten konduktometr, takže nevím. Musím se teprve vybavit.Jsem začátečník. Místo, abych jim dala homeopatika , tak to je taky můžu jenom hezky poprosit, aby prospívaly jako doposud a budu spokojená :P

Pavel63 píše:
Nevim, nevím, homeopatika se u lidí používají k léčbě a ne k výživě. Rostlina se skládá s uhlíku a prvků, které jí dodáme. N P K Ca Mg.......
Zkuste si rozpustit jeden rohlík a 5 deka salámu v kubíku vody a žít z toho celý rok. Nevím, nevím. Na druhé straně, je to geniální nápad, jak prodat vodu za hodně peněz. Bude to asi jako s hnojivem biom, nebo hnojivem od NG, které také obsahuje minimum živin, ale je účiné spíše svojí stimulační složkou. V každém substrátu totiž nějaké živiny jsou a tak to chvilku funguje. Výživa rostlin to jsou prvky, které má k dispozici a ne jejich otisky. Dali byste si k večeři otisk kuřete do archu papíru? Dobrou chuť.

úte 16. lis 2010 10:33:17

Víte Pavle, myslím, že ono to ani není prezentované od výrobce jako hnojivo, ale jako prostředek - pro cituji:
zdravé a silné rostliny
B. řeší blokády v toku mízy, obnovuje její správný oběh a výživné látky tak mohou opět cirkulovat. Přírodní obranný systém bude zesílen.
To je můj překlad z nálepky.
Spíš se tedy jedná o dosažení lepší kondice rostliny, nikoli např. většího vzrůstu, či četnějšího kvetení, jako tomu je u hnojiv jako takových.
Já to tak chápu, že je kytka prostě odolnější i vůči nemocem atd, snáze překoná zimní období s nedostatkem světla, problémy s topením atd.atd.

úte 16. lis 2010 14:54:30

Zkuste to s tím silně zředěným pivem. Je to levnější a taky se napijete.

úte 16. lis 2010 15:06:54
Profil Zobrazit autorovy stránky

vera pokorna píše:
Víte Pavle, myslím, že ono to ani není prezentované od výrobce jako hnojivo, ale jako prostředek - pro cituji:
zdravé a silné rostliny
B. řeší blokády v toku mízy, obnovuje její správný oběh a výživné látky tak mohou opět cirkulovat. Přírodní obranný systém bude zesílen.
To je můj překlad z nálepky.
Spíš se tedy jedná o dosažení lepší kondice rostliny, nikoli např. většího vzrůstu, či četnějšího kvetení, jako tomu je u hnojiv jako takových.
Já to tak chápu, že je kytka prostě odolnější i vůči nemocem atd, snáze překoná zimní období s nedostatkem světla, problémy s topením atd.atd.

Přinášíte trochu světla do diskuze - Biplantol
Od začátku je zde Biplantol prezenován jako hnojivo bez základních živin.
Jedná se tedy o pomocný rostlinný přípravek, který ale nemůže být použit místo hnojiva. Překlad z nálepky je sice hezký, ale mělo by tam být i složení přípravku. Proto já na stimulaci růstu a kvetení raději používám Altron Silver, kde je složení podrobně popsané a vim že dávám rostlinám to, co potřebují. A navic prokazatelně funguje- a nejen na orchidejích.

úte 16. lis 2010 15:42:44

Vlaďka píše:
Když tady pár lidí doporučovalo Biplantol, tak jsem si říkala, že to vyzkouším. Pak jsem se dozvěděla, že je to homeopatikum či co.Potom mi zde Pavel63 trošku odborněji vysvětlil, že by se taky nenechal příliš unášet. Já nemám žádné zajímavé a speciální druhy. ( faleňáky, dendrobia falen. , cambrie, miltonia, Vanda) Ale faleňáky mají tak nádherné tmavě zelnené, zdravé a velké listy a obrovské množství zdravých kořenů. Stále a hojně kvetou. Hnojím obyč hnojivem od Agra Orchidea, které má jen základní živiny. ( přejdu na Vegaflor) Zalévám dešťovkou, která je v barelech zakopaných v zemi. Tak mám pocit, že u mě mají kytky dostatek světla a asi kvalitní vodu. Nemám totiž ještě ani ten konduktometr, takže nevím. Musím se teprve vybavit.Jsem začátečník. Místo, abych jim dala homeopatika , tak to je taky můžu jenom hezky poprosit, aby prospívaly jako doposud a budu spokojená :P

Pavel63 píše:
Nevim, nevím, homeopatika se u lidí používají k léčbě a ne k výživě. Rostlina se skládá s uhlíku a prvků, které jí dodáme. N P K Ca Mg.......
Zkuste si rozpustit jeden rohlík a 5 deka salámu v kubíku vody a žít z toho celý rok. Nevím, nevím. Na druhé straně, je to geniální nápad, jak prodat vodu za hodně peněz. Bude to asi jako s hnojivem biom, nebo hnojivem od NG, které také obsahuje minimum živin, ale je účiné spíše svojí stimulační složkou. V každém substrátu totiž nějaké živiny jsou a tak to chvilku funguje. Výživa rostlin to jsou prvky, které má k dispozici a ne jejich otisky. Dali byste si k večeři otisk kuřete do archu papíru? Dobrou chuť. ....... Moje řeč...

Vegaflor jsem kdysi výhradně používal pro rostliny ve vitríně, měly pak chlorózu. Kapalná hnojiva často neobsahují vápník a hořčík, protože by se srážel přítomný fosfát. Existují samozřejmě výjimky, jako Wuxal.

úte 16. lis 2010 16:06:21
Profil Zobrazit autorovy stránky

Wuxal neobsahuje fosfor a vápník pohromadě.

Naposledy upravil Pavel63 dne pát 19. lis 2010 16:44:22, celkově upraveno 1

úte 16. lis 2010 16:22:25

Vegaflor jsem kdysi výhradně používal pro rostliny ve vitríně, měly pak chlorózu. Kapalná hnojiva často neobsahují vápník a hořčík, protože by se srážel přítomný fosfát. Existují samozřejmě výjimky, jako Wuxal.[/quote]

Pavel63 píše:
Myslím, že ani Wuxal neobsahuje fosfor a vápník pohromadě.

Hm, tak to díky pánové, to jsem z toho hned moudřejší. :roll: Vypadá to, že je snažší letět do vesmíru než vybrat správné hnojivo. Jak tu tak pořád čtu ty skoro až vědátorsko-laboratorní odbornosti, skoro mě to odrazuje pořídit si něco jiného než hybrid z obi :) Smím vědět čím hnojí Paphio a čím hnojí Pavel63 ?

úte 16. lis 2010 17:25:59

Vlaďka píše:
Vegaflor jsem kdysi výhradně používal pro rostliny ve vitríně, měly pak chlorózu. Kapalná hnojiva často neobsahují vápník a hořčík, protože by se srážel přítomný fosfát. Existují samozřejmě výjimky, jako Wuxal.

Pavel63 píše:
Myslím, že ani Wuxal neobsahuje fosfor a vápník pohromadě.

Hm, tak to díky pánové, to jsem z toho hned moudřejší. :roll: Vypadá to, že je snažší letět do vesmíru než vybrat správné hnojivo. Jak tu tak pořád čtu ty skoro až vědátorsko-laboratorní odbornosti, skoro mě to odrazuje pořídit si něco jiného než hybrid z obi :) Smím vědět čím hnojí Paphio a čím hnojí Pavel63 ?[/quote]

Já používám Kristalony, Floran tekutý, Altron Silver. Dříve jsem hnojil převážně Harmavitem, ale ten už se nevyrábí. Je dobré hnojit častěji, ale menší koncentrací. Občas propláchnu kořeny měkkou vodou - dešťová, nebo destilka z odvlhčovače, aby se vyplavily nespotřebované soli. Konduktometr nemám a ani o něm neuvažuji. Nemám asi ani náročné orchideje. Vše je jednoduché. Možná více záleží na ostatních podmínkách. Světlo vlhkost a teplota.

Naposledy upravil Pavel63 dne pát 19. lis 2010 16:46:02, celkově upraveno 1

úte 16. lis 2010 17:46:33

ještě se vrátím k tomu Bi:

Obsah účinných látek je na láhvi popsán takto:
Všechny nezbytně nutné účinné látky obsahuje Bi v umocněné formě, stejně tak minerály: Kalium, Calcium,Železo, Fosfor, Magnesium, a stopové prvky:Bor, Germanium, Měď, Mangan,kys. uronová.
Tyto výše jmenované látky běžně obsažené v půdě, jsou v tomto způsobu a této formě květinami lépe, přirozeněji a snadno přijímány.

Takže takto.
Na závěr naší debaty- nikdy s ničím si u kytky nemůže člověk být jistý. Když mu hezky vykvete, není to vždy jen hnojivem, že, je to tisíc různých okolností dohromady, a navíc dvě stejné kytky u jiného pěstitele atd.atd.
Když ale ty kytky pěstujete např 8let jako já a nic neměníte, barák a okna jsou pořád stejná a výživa a místa taktéž, a pak najednou jsou ty kytky e v i d e n t n ě o moc lepší, dokonce rozkvetou i 2 střevíce, které 4 roky nic, tak pak znejistíte. Jediné, co jsem změnila je ten Bi.
Zkuste ho. Výsledky se u nás dostavily až po roce, ale kytkám se velmi daří. Jsou zdravější. Každopádně jim neublížíte. Já naopak vyzkouším ten váš stimulátor, třeba mi pomůže rozkvést můj les Dendr. nobile, který je pomalu jak prales, ale květy ani omylem. Vypadá to, že ani Bi nic nesvede.
Zdravím. :)

úte 16. lis 2010 20:51:06
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 257 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  Další