Jen obecně pár poznámek:Používám déle než rok tento -
http://www.meteostanice.cz/zbozi/3699/D ... tometr.htm , je to cenově střední cesta, kalibrační roztok přibalen a ještě nepoužit (jak píše admin Pavel - nějaké to procentíčko nemůže hrát roli). Mám namíchaný 200l sud na 200 mikro Siemens a hodnota se zatím za 6 měsíců nezměnila (samozřejmě bez přístupu světla). Jednou za čas, nepravidelně, toto použiji na vše.
Je fakt, že nemám žádné speciality, pouze běžné druhy (včetně oblud Cimbídek, jak píše Paphio), ale všem kyti se to líbí - bohužel nemám u sebe fotky, flešku jsem zapoměl (z počtu 106 má nasazeno nebo kvete přes třicet rostlin).
Baterie držela více než rok, při nákupu nové je třeba chtít baterii pro minimální odběr a tím je zaručena dlouhá životnost (většinou jsou to typy do hodin), ne do hraček a podobně. Tam je třeba nárazově velký odběr. Prodavač by měl umět poradit který typ je vhodný.
Pozor na údaj na displeji, zobrazenou hodnotu je třeba vynásobit deseti, je to napsáno pod displejem, ale nemusí si toho každý všimnout (jako se to stalo mně
).
Zdravím.
Josef.