Autor |
Zpráva |
Pavel63
|
Re: Hnojenie
Paphio píše: Pavel63 píše: Takhle vypadá orchidej zalévaná vodovodní vodou tvrdosti 8 stupňů- /asi 250 MS/, hnojená kristalonem, na list Altronem silver v substrátu Floria, západní okno, občas proleju destilkou z odvlhčovače. Kvete neustále 2 - 3 výhony. Možná je jí moc teplo, proto ty harmoniky na listech. Přemýšlel jsem od čeho to může být. Přez léto dostává hodně odpoledního slunce, tak je to možný. Teď v zimě má 14 stupňů, jen o výkendu okolo 22 stupňů. Díky.
|
stř 10. lis 2010 14:53:54 |
|
|
radzak
|
Pavel63 píše: Paphio píše: Pavel63 píše: Takhle vypadá orchidej zalévaná vodovodní vodou tvrdosti 8 stupňů- /asi 250 MS/, hnojená kristalonem, na list Altronem silver v substrátu Floria, západní okno, občas proleju destilkou z odvlhčovače. Kvete neustále 2 - 3 výhony. Možná je jí moc teplo, proto ty harmoniky na listech. Přemýšlel jsem od čeho to může být. Přez léto dostává hodně odpoledního slunce, tak je to možný. Teď v zimě má 14 stupňů, jen o výkendu okolo 22 stupňů. Díky. Je to malou vzdušnou vlhkostí.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
stř 10. lis 2010 14:58:47 |
|
|
Pavel63
|
Vlhkos v bytě je spíš větší - mlží se okna, tak odvlhčuji na 60%. 60%- to je málo?
|
stř 10. lis 2010 15:05:12 |
|
|
radzak
|
Pavel63 píše: Vlhkos v bytě je spíš větší - mlží se okna, tak odvlhčuji na 60%. 60%- to je málo? Taky by to mohlo být poškozenými kořeny. Tyhle rostliny jsou dost náročné na kvalitu vody a přestože jich jsou plné Baumaxy, nejsou zrovna snadné na pěstování. Původní druhy pochází z vyšších poloh And a tyto podmínky se v bytě těžko napodobují.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
stř 10. lis 2010 15:42:05 |
|
|
Pavel63
|
Díky za radu. Pokusím se to trochu vylepšit. Zkusim rosit a míň hnojit. Hlavně že ten můj - Orchid Kadeřavý - kvete a roste. Mám ji už třetí rok a pořád kvete a listy rostou kadeřavý.
|
stř 10. lis 2010 16:09:44 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
mě se harmonika na listech dělala při nepravidelné zálivce. Ona nechce úplně vyschnout, chce stále držet mírně vlhký substrát, ale pozor, nesmí se zase přelít. Je to všechno o zkoušení a rovnováze. Dobrým pomocníkem je špejle v substrátu. Ukáže, zda je substrát již dostatečně vyschlý.
|
stř 10. lis 2010 18:20:11 |
|
|
Zdenka
|
EvaJ píše: mě se harmonika na listech dělala při nepravidelné zálivce. Ona nechce úplně vyschnout, chce stále držet mírně vlhký substrát, ale pozor, nesmí se zase přelít. Je to všechno o zkoušení a rovnováze. Dobrým pomocníkem je špejle v substrátu. Ukáže, zda je substrát již dostatečně vyschlý. Mám podobný orchid kadeřavý - je to nějaké oncídko, dostala jsem ho, je putovní a nikomu nekvete, takže nikdo nevíme, co je zač. Při přesazování rozděleno na několik, jedno je v teple a zalévám, jedno je v chladu a zalévám, poslední v chladu a suchu. Nekvete žádné, harmonikovatěj všechny.
|
stř 10. lis 2010 19:12:15 |
|
|
Ráďa
|
Zdenka píše: EvaJ píše: mě se harmonika na listech dělala při nepravidelné zálivce. Ona nechce úplně vyschnout, chce stále držet mírně vlhký substrát, ale pozor, nesmí se zase přelít. Je to všechno o zkoušení a rovnováze. Dobrým pomocníkem je špejle v substrátu. Ukáže, zda je substrát již dostatečně vyschlý. Mám podobný orchid kadeřavý - je to nějaké oncídko, dostala jsem ho, je putovní a nikomu nekvete, takže nikdo nevíme, co je zač. Při přesazování rozděleno na několik, jedno je v teple a zalévám, jedno je v chladu a zalévám, poslední v chladu a suchu. Nekvete žádné, harmonikovatěj všechny. Tak tohle je na zbláznění
|
čtv 11. lis 2010 17:36:57 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2879 Bydliště: Hradec Králové
|
Citace: Možná je jí moc teplo, proto ty harmoniky na listech. Citace: Přemýšlel jsem od čeho to může být. Přez léto dostává hodně odpoledního slunce, tak je to možný. Teď v zimě má 14 stupňů, jen o výkendu okolo 22 stupňů. Díky. Citace: Je to malou vzdušnou vlhkostí. Nízkou vzdušnou vlhkostí rostliny tolik netrpí, jsou-li pěstovány chladněji.
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
pát 12. lis 2010 11:05:22 |
|
|
radzak
|
Paphio píše: Citace: Možná je jí moc teplo, proto ty harmoniky na listech. Citace: Přemýšlel jsem od čeho to může být. Přez léto dostává hodně odpoledního slunce, tak je to možný. Teď v zimě má 14 stupňů, jen o výkendu okolo 22 stupňů. Díky. Citace: Je to malou vzdušnou vlhkostí. Nízkou vzdušnou vlhkostí rostliny tolik netrpí, jsou-li pěstovány chladněji. Vypadá to spíše na poškozené kořeny.
|
pát 12. lis 2010 17:39:32 |
|
|