Autor |
Zpráva |
ma-ja
|
Re: Rezavé skvrny na listech Paph.
virens píše: ma-ja, já bych doporučil našroubovat ze předu na parapet plexi cca 20-25 cm vysoké aby horký vzduch šel nad rostliny. Toto se mi osvědčilo kdysi dávno u všech oken. To by asi bylo dobré, jen vymyslet, aby to nebylo natrvalo, abych mohla i někdy oteřít okno, třeba při mytí
|
čtv 04. lis 2010 15:45:22 |
|
|
hanka2
|
Podívejte,co jsem našla,je tam psané,že by to mohl být škůdce,ale jaký?Jsou to Japonské stránky Tanaky...Jak to vyluštit? http://translate.google.cz/translate?hl ... prmd%3DivbJe to v pravém sloupci úplně dole-rozkliknout a potom klik na číslo 6.
|
čtv 04. lis 2010 18:30:54 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2879 Bydliště: Hradec Králové
|
ma-ja píše: virens píše: ma-ja, já bych doporučil našroubovat ze předu na parapet plexi cca 20-25 cm vysoké aby horký vzduch šel nad rostliny. Toto se mi osvědčilo kdysi dávno u všech oken. To by asi bylo dobré, jen vymyslet, aby to nebylo natrvalo, abych mohla i někdy oteřít okno, třeba při mytí Snad tam dát nějaké panty a zvrcu to chytit na magnety jako u nábytku? Ale nejlepší je stejně prodloužený parapet.
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
čtv 04. lis 2010 19:37:48 |
|
|
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3346 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
Hanko, když dáš přeložit z japonštiny, tak dostaneš sice český, ale jen obtížně srozumitelný text. Na druhou stranu je to pořád lepší než samotná Japonština Gooooogle je prostě mocný Hezký den Pavel
|
čtv 04. lis 2010 21:09:33 |
|
|
Mila.J
Registrován: stř 04. lis 2009 9:29:35 Příspěvky: 1851 Bydliště: Nové Bránice okr.Brno-venkov
|
Tak tak, variant je spousta. Jaká pošetilost počítat s umíváním oken u hustě zaplněného parapetu. Paphio píše: Na tom něco je, četl jsem o pěstování chladnomilných orchidejí na parapetu v otevřeném akváriu, to je podobný princip.
|
čtv 04. lis 2010 21:36:16 |
|
|
virens
Moderátor
Registrován: stř 30. črc 2008 13:04:11 Příspěvky: 1228 Bydliště: Brno
|
Hm , po prohlídnutí fotek na stránkách Dr. Tanaky tak tam je to zcela určitě tak zv. červený pavouček. Platí na něj třeba Omitte. Vyskytuje se hlavně v suchém vzduchu a najde se docela dobře pod silnější lupou. No zkuste nic za to nedáte. Jestli je to červený pavouček u Vás to nevím. Je to dost lokalizované a pavouček bývá na celé rostlině.
|
čtv 04. lis 2010 21:37:48 |
|
|
ma-ja
|
Mila.J píše: Tak tak, variant je spousta. Jaká pošetilost počítat s umíváním oken u hustě zaplněného parapetu. Paphio píše: Na tom něco je, četl jsem o pěstování chladnomilných orchidejí na parapetu v otevřeném akváriu, to je podobný princip. Nojo srandičky, já už takhle mám problém s tím, že žádné okno nelze otevřít a větrat je možné jen vyklopením Když prý se o tom zmíní v práci, tak prý si vyslechne "dobré rady" co s tím
|
čtv 04. lis 2010 22:12:17 |
|
|
Katka
Registrován: pát 27. úno 2009 19:32:08 Příspěvky: 1725 Bydliště: Jihlava
|
Na tohle bude opravdu nejjednodušší prodloužený parapet, odcloní horký vzduch, rozšíří plac a kytky na mytí sundáš. U nás je postoj stejný - proč umývat okna, když je přes ně vidět (můj muž), já to beru tak, že stihnu, stihnu, nestihnu, ne...zblázním se (jako moje kolegyně, co lozila po oknech 23.12. v noci, jen aby ji matka nedělala na Štědrý den scény, že nemá umytá okna )
|
čtv 04. lis 2010 22:29:50 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
ma-ja píše: Mila.J píše: Tak tak, variant je spousta. Jaká pošetilost počítat s umíváním oken u hustě zaplněného parapetu. Paphio píše: Na tom něco je, četl jsem o pěstování chladnomilných orchidejí na parapetu v otevřeném akváriu, to je podobný princip. Nojo srandičky, já už takhle mám problém s tím, že žádné okno nelze otevřít a větrat je možné jen vyklopením Když prý se o tom zmíní v práci, tak prý si vyslechne "dobré rady" co s tím no jo, ale má to svoje výhody. Nevypadnou z okna děti
|
čtv 04. lis 2010 22:52:46 |
|
|
ma-ja
|
Právě že rozšířený parapet mám, vymohla jsem si ho při výměně oken. No a tím nastal problém. Pod parapetem sálá topení a nepřiměřeně ho přehřívá. Už jsem tam dala ten keramzit s vodou a ještě zkusíme pod něj nalepit ten polystyren s alobalem, jak radil drroman. Evičko, děti z okna nevypadnou, ale pokaždé, když je chci zavolat, tak musím obíhat barák
|
pát 05. lis 2010 14:09:05 |
|
|