Autor |
Zpráva |
Pavel63
|
Re: Biplantol Vital NT
Vlaďko, jsem rád, že se mnou souhlasíte. Navíc transport živin ve větší či menší míře sprostředkovávají u orchidejí symbiotické houby. A že by tranportovaly otisky, to se mi nechce věřit. Raději budu investovat své peníza do přípravků, které živiny obsahují - Vegaflor, Floran, Wuxal super, Agro orchidea /ten obsahuje jen základní živiny NPK/, Kristalon /rozpustný/ a kombinovaný přípravek Altron Silver /stimulátor, hnojivo a stříbro - na list/.
|
úte 26. říj 2010 16:32:28 |
|
|
Věra
|
Pavel63 píše: Vlaďko, jsem rád, že se mnou souhlasíte. Navíc transport živin ve větší či menší míře sprostředkovávají u orchidejí symbiotické houby. A že by tranportovaly otisky, to se mi nechce věřit. Raději budu investovat své peníza do přípravků, které živiny obsahují - Vegaflor, Floran, Wuxal super, Agro orchidea /ten obsahuje jen základní živiny NPK/, Kristalon /rozpustný/ a kombinovaný přípravek Altron Silver /stimulátor, hnojivo a stříbro - na list/. Pavle, mohu s tebou jen souhlasit,ale mě trápí jiná verze- dešťová voda,kterou zalévám. A to jen s ní.....kořeny u některých orchidejí jsou světle nahnědlé, jakyby zasolené,ale nechce se mi tomu věřit, pořád uvažuji o osmoze... Věra
|
úte 26. říj 2010 18:02:50 |
|
|
Pavel63
|
Dešťová voda bývá velmi proměnlivé kvality, vlivem znečištěného ovzduší a splachu nečistot. Bývá i dost kyselá. Snad jen při déletrvajícím dešti, by mohla být dobrá. Reverzní osmóza je lepší. Pokud se vám nechce investovat do zařízení, zeptejte se nějakého známého akvaristy, kde bere vodu na vytírání neonek a pod. ryb. Oni totiž mají často vytypovány přírodní zdroje kde je voda téměř prostá minerálů a přesto je "živá". Lesní prameny, které obsahují huminové kyseliny. Ta by měla být vhodná i pro orchideje. Doporučuji vyzkoušet na několika rostlinách.
|
úte 26. říj 2010 21:48:12 |
|
|
Věra
|
http://www.mangala.cz/reverzni-osmoza-r ... 31_39.htmlMě by zajímal názor na tuto osmozu.....předem děkuji. Především chci připomenou ,že blízko máme Neratovice a Mělnickou elektrárnu......Věra
|
stř 27. říj 2010 6:50:46 |
|
|
Pavel63
|
Reverzní osmóza je proces, který dovoluje transport rozpouštědla membránou, zatímco rozpuštěné soli a nízkomolekulární složky zachycuje. Proces je založen na aplikaci vnějšího tlaku ze strany koncentrovanějšího roztoku, což způsobí obrácení přirozeného jevu osmózy. Membrána musí být propustná pro rozpouštědlo, nikoliv však pro rozpuštěné látky. Osmotický tlak systému odpovídá ustálenému rozdílu hladin na obou stranách membrány. Pokud bude tlak na straně rozpuštěné látky větší než tlak osmotický, dojde k obrácení osmotického jevu a membránou budou určité složky rozpouštědla procházet a určité se budou zakoncentrovávat před ní. Dojde k rozdělení vstupního proudu na permeát a koncentrát. Permeát vyrobený z běžné vodovodní vody za pomoci levnějších zařízení mívá přibližně 2 stupně celkové tvrdosti. /vodovodní voda 10 - 15 stupňů/ 1 stupeň je přibližně vodivost 30 mikrosiemens. Jestliže někdo výše psal, že Bioplantol má Vodivost 20 ms, jedná se o vodu silně demineralizovanou. Voda vyrobená rev. osm. má jednu pozitivní vlastnost oproti destilované vodě. Má zachovány mřížky ledu a je lépe vstřebatelná buňkami /kořeny/. Reverzní osmoza odstraní z vody minerály, ale i těžké kovy a dokonce i některé bakterie a viry. Já osobně bych ji velice doporučoval. Akvaristi jí s úspěchem používají. A dovolím si říc, že náročnost některých ryb na vodu při rozmnožování bude o řád vyšší, než náročnost orchidejí.
|
stř 27. říj 2010 11:10:07 |
|
|
Vlaďka
Registrován: úte 19. říj 2010 9:37:06 Příspěvky: 75 Bydliště: kousek od Prahy
|
Pavel63 píše: Vlaďko, jsem rád, že se mnou souhlasíte. Navíc transport živin ve větší či menší míře sprostředkovávají u orchidejí symbiotické houby. A že by tranportovaly otisky, to se mi nechce věřit. Raději budu investovat své peníza do přípravků, které živiny obsahují - Vegaflor, Floran, Wuxal super, Agro orchidea /ten obsahuje jen základní živiny NPK/, Kristalon /rozpustný/ a kombinovaný přípravek Altron Silver /stimulátor, hnojivo a stříbro - na list/. Pavle , díky. Jsem ráda, že ten Vegaflor a wuxal zazněl už podruhé. Agro orchidea asi neurazí/nenadchne. Já ho používám a orchdejky se tvářej celkem spokojeně, ale mám pocit, že to bude spíš dobrými světelnými podmínkami a dešťovkou než tímto hnojivem. Ale jak říkám, jsem teprve na začátku s tím pěstěním Za každou radu jsem vděčná.
|
stř 27. říj 2010 11:15:58 |
|
|
VLADAS
|
Věra píše: http://www.mangala.cz/reverzni-osmoza-ro-mini-akvarium-c-31_39.html Mě by zajímal názor na tuto osmozu.....předem děkuji. Především chci připomenou ,že blízko máme Neratovice a Mělnickou elektrárnu......Věra Stejnou RO používám. Vstupní voda cca 350 uS, výstup cca 18 uS. Spotřeba vody asi kolem 5:1
|
stř 27. říj 2010 14:28:53 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2879 Bydliště: Hradec Králové
|
Při zálivce dešťovou nebo osmotickou vodou mohou rostliny trpět nedostatkem vápníku. Zvláště Paphiopedila, ale i Cattleye.
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
stř 27. říj 2010 17:48:55 |
|
|
Věra
|
Paphio píše: Při zálivce dešťovou nebo osmotickou vodou mohou rostliny trpět nedostatkem vápníku. Zvláště Paphiopedila, ale i Cattleye. Paphio,ale ten se dá dodat mám pravdu? Věra
|
stř 27. říj 2010 18:46:52 |
|
|
VLADAS
|
Paphio píše: Při zálivce dešťovou nebo osmotickou vodou mohou rostliny trpět nedostatkem vápníku. Zvláště Paphiopedila, ale i Cattleye. To musím potvrdit. Proto přidávám do vody z RO mletý vápenec
|
stř 27. říj 2010 20:05:17 |
|
|