Autor |
Zpráva |
Vlaďka
Registrován: úte 19. říj 2010 9:37:06 Příspěvky: 75 Bydliště: kousek od Prahy
|
Biplantol
Dobrý den, jsem začátečník ,ale nadšenec (asi jako každej tady). Asi 4 hodiny v kuse jsem pročítala na tomto fóru různé příspěvky a prohlížela fotky. Nevím , zda jsem četla starý či nový příspěvek o Biplantolu. Chtěla bych se zeptat jestli pořád platí , že se dá sehnat pouze v Liberci ? Je to vůbec možné, že by se v Praze nedal koupit ? Děkuji za odpověď
|
úte 19. říj 2010 13:07:12 |
|
|
kajmii
Registrován: stř 06. led 2010 22:18:15 Příspěvky: 907 Bydliště: Praha Kolovraty
|
Re: Biplantol Vital NT
Pokud vím, tak se dá koupit opravdu jen v Liberci, nebo v Dráždanech a občas je vidět taky na aukru....
|
úte 19. říj 2010 13:13:42 |
|
|
hanka2
|
Vladko,psala jsem paní na tento mail je někde od Ostravy marketafejklova@seznam.czChtěla jsem vědět nějaké info,jak velké balení prodává...Napíšu pro informaci, co mi od ní přišlo mailem at se to usnadní i ostatním kdyby ho někdy chtěli vyzkoušet. BIPLANTOL vital NT-250ml - 165kč /Ředí se 2ml na 1litr vody -1L - 445kč BIPLANTOL guano -1L - 320kč/Ředí se 1,5ml na 1litr vody BIPLANTOL mykos -250ml - 165kč -1L - 480kč BIPLANTOL contra aroma- therapie -1L -440kč. Zkuste jí napsat, Já se zatím ještě nerozhodla,ale nejspíš zůstanu u svých osvědčených..
|
úte 19. říj 2010 14:00:27 |
|
|
Vlaďka
|
Hanko, děkuji, jste velice laskavá. jen mě nepotěšilo že je jich tolik druhů. myslela jsem, že to budu mít snadné. Zatím nasávám jak houba všechny informace. Dostala jsem knihu Orchideje (Dušek, Křístek), ale k některým kapitolám aby člověk měl po ruce ještě nějaký biologicko-nevimco slovník Ale informace, které čtu tady u Vás mi připadají mnohem zajímavější. Já vlastním jednu Vandu, 8 faleňáků, dvě dendrobka a tři cambrie. Bohužel, všechny jsou buď dar a nebo pořízené v obchodech typu Baumax , takže přesné určení druhu, názvu bude můj první úkol. Na nějaké množení asi nemohu ani pomýšlet. Ale napadá mě to taky. Vždyť já tady pořád nad nima stojím, hlídám, tlačím očima každý pupen a list.Nedovedu si představit, že bych ze semínka měla pak orchidej. Chytla jsem orchidejovou nemoc a už přemýšlím o dalším prostoru v mém domě, který by se dal naplno využít k rozšíření mé sbírky Můžu Vás ještě okrást o cennou informaci, které jsou ty Vaše osvědčené ? Jsem vděčná za každý názor. Asi jsem tomu trošku propadla. Manžel se asi zblázní, protože teď dodělal pergolu a já už mám v hlavě zimní zahradu Ale pergola bude super na letnění některých druhů i když manžela bude spíš než letnění orchidek zajímat masíčko na grilu
|
úte 19. říj 2010 15:29:13 |
|
|
hanka2
|
Za málo.Jsou to Wuxal super,Vegaflor,Krystalon podzim.
|
úte 19. říj 2010 16:39:12 |
|
|
Vlaďka
|
Hanko, děkuji. To je zajímavé. Vy opravdu používáte Vegaflor. Můj tatínek byl chemikem ve Spolaně a vyráběl ho. Taky mi pořád tvrdil, že to je nejlepší hnojivo. Já mám zatím kapalné hnojivo Orchidea výrobce Agro . Nevím, zda je to hnojivem či dobrými světelnými podmínkami, ale orchidky vypadají zatím dobře a až na Vandu docela i kvetou. Každopádně děkuji za Váš čas. Nečekala jsem reakci na mé dotazy tak rychle. A taky jsem dlouho zvažovala jestli se sem mezi Vás odborníky vmísit Ale jak se říká : Líná huba , holé neštěstí.
|
úte 19. říj 2010 16:59:44 |
|
|
hanka2
|
Ježíš nééé,nejsem žádný odborník.. Je to tady fajn,každý sem tam přispějem s nějakým třeba poznatkem,pomocí.Taky ji zase samy potřebujem od druhých a tak se stále učím,dál a dál.... Přeji at se daří i nadále.
|
úte 19. říj 2010 17:14:33 |
|
|
Věra
|
Vlaďka píše: Hanko, děkuji, jste velice laskavá. jen mě nepotěšilo že je jich tolik druhů. myslela jsem, že to budu mít snadné. Zatím nasávám jak houba všechny informace. Dostala jsem knihu Orchideje (Dušek, Křístek), ale k některým kapitolám aby člověk měl po ruce ještě nějaký biologicko-nevimco slovník Ale informace, které čtu tady u Vás mi připadají mnohem zajímavější. Já vlastním jednu Vandu, 8 faleňáků, dvě dendrobka a tři cambrie. Bohužel, všechny jsou buď dar a nebo pořízené v obchodech typu Baumax , takže přesné určení druhu, názvu bude můj první úkol. Na nějaké množení asi nemohu ani pomýšlet. Ale napadá mě to taky. Vždyť já tady pořád nad nima stojím, hlídám, tlačím očima každý pupen a list.Nedovedu si představit, že bych ze semínka měla pak orchidej. Chytla jsem orchidejovou nemoc a už přemýšlím o dalším prostoru v mém domě, který by se dal naplno využít k rozšíření mé sbírky Můžu Vás ještě okrást o cennou informaci, které jsou ty Vaše osvědčené ? Jsem vděčná za každý názor. Asi jsem tomu trošku propadla. Manžel se asi zblázní, protože teď dodělal pergolu a já už mám v hlavě zimní zahradu Ale pergola bude super na letnění některých druhů i když manžela bude spíš než letnění orchidek zajímat masíčko na grilu Vlaďko, vítám Vás tu mezi námi a zároveň Vás zvu do Lysé na výstavu Exotica 2010. Budu tam s Terra Korunou prodávat orchideje, jezdíme na burzy do Ládví, ta příští je 6.11. Těším se na Vás Věra
|
úte 19. říj 2010 17:22:05 |
|
|
pafka
Registrován: ned 11. říj 2009 16:13:48 Příspěvky: 741 Bydliště: Jeseník
|
Holky, ještě se Vám vmísím do těch hnojiv a nezdá se mi špatné i hnojivo Pokon orchideje pro opakované kvetení, je tam snížený dusík a navýšený draslík a fosfor, myslím , že na podzim a podporu kvetení je lepší než od Agra na orchideje. Teď s ním už nehnojím, ale vloni ano a zdálo se , že funguje.
|
úte 19. říj 2010 17:29:38 |
|
|
radzak
|
hanka2 píše: Za málo.Jsou to Wuxal super,Vegaflor,Krystalon podzim. Vuxal i Vegaflor jsou výborná hnojiva na orchideje a stojí oproti Biplantolu pár korun.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
úte 19. říj 2010 17:31:43 |
|
|