|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|
Autor |
Zpráva |
kaciatko
|
D.nobile
Ahojte, dendrobium nobile mi vyhnalo nove vyhony. Maju už asi 13 cm. kedy a ako ich môžem oddeliť od materskej rastliny a ako na to? Koľko výhonov môžem nechať pri materskej rastlinke a kedy vlastne môžem deliť? Ďakujem
|
stř 20. kvě 2009 13:31:43 |
|
|
Karlos
Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10 Příspěvky: 1570 Bydliště: Zděchov
|
Re: D.nobile
Lépe je dělit, když je rostlina rozdvojená, a má dva samostatné výhony s několika staršími pahlízami. Můžete zkusit oddělit staré bezlisté pahlízy a ty nechat růst ze spících oček. Dělil bych ale spíše větší kytky.
|
stř 20. kvě 2009 15:59:41 |
|
|
kaciatko
|
Re: D.nobile
Ďakjem za radu. Rastlinka má dve staré hľuzy, naktorých sú ešte listy. A popri nich vyrastajú dva nové výhony. Chcem si len upresniť, čo ste mi doporučil. Ako náhle budú hľuzy bez lístkov, mám ich zrezať a narezať na "plátky" v strede ktorých bude očko? A tie asi potom dám na vlhký rašeliník, že?
|
stř 20. kvě 2009 18:28:31 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|