Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 1:09:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 Banánovník - má někdo zkušenost s dozráváním banánů doma? 
Autor Zpráva

Příspěvek Banánovník - má někdo zkušenost s dozráváním banánů doma?
Asi po třech letech se ten nas krasavec rozhodl, ze nam nadeli plody. Ma nekdo zkusenost s dozravanim v byte? Myslite ze zezloutnou? a budou postupne dozravat nebo jen ty prvni rady a ty dalsi uz nebudou mit silu? Tech vetsich je tam 23 (velikost kolem 10 cm) tech pidi miniaturnich jeste se zbytkem kvetu odhaduju bude dalsich asi 50
Diky za rady

Přílohy:
DSC_4095.jpg
DSC_4095.jpg [ 163 KiB | Zobrazeno 5508 krát ]
ned 26. zář 2010 12:47:32

Příspěvek Re: Banánovník - má někdo zkušenost s dozráváním banánů doma?
Mně se podařilo jen jednou, že mi banánovník zaplodil. Vykvetl někdy v květnu a plody byly zralé začátkem prosince. Zrání tedy trvalo cca půl roku. Ty malé a vrch květenství jsem odřízl. Trhal jsem krásně žluté banánky vynikající chuti. Přeji mnoho úspěchů s vlastní úrodou.

ned 26. zář 2010 14:50:23

dejv píše:
Asi po třech letech se ten nas krasavec rozhodl, ze nam nadeli plody. Ma nekdo zkusenost s dozravanim v byte? Myslite ze zezloutnou? a budou postupne dozravat nebo jen ty prvni rady a ty dalsi uz nebudou mit silu? Tech vetsich je tam 23 (velikost kolem 10 cm) tech pidi miniaturnich jeste se zbytkem kvetu odhaduju bude dalsich asi 50
Diky za rady

Mi zrovna dozrávají,kvetl na jaře,opravdu to trvá půl roku i víc,tu spodní část s květem a malými zbytky banánu odřízni.Normálně dozrají a ta chuť se nedá srovnat s tím,co dostaneš v obchodě.

ned 26. zář 2010 16:01:37

Taky mi kdysi jednou banánovník zaplodil, banány byly výborné, ale bylo jich jen pár. Jak to děláte, že máte tak velkou úrodu?

pát 15. říj 2010 19:28:28
Moderátor

Mám, když donesu domů úplně zelené tak je nachám na lince pár dní a je to v pohodě. :lol:

pát 15. říj 2010 19:53:04

Tak už zrajeme....
Obrázek

ned 17. říj 2010 10:11:07

Dobrou chuť :D

pon 18. říj 2010 19:29:55
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek Re: Banánovník - má někdo zkušenost s dozráváním banánů doma
Banánovník jsem pěstovala hodně dávno a taky jsem měla úrodu. Nedávno jsem dostala jednu rostlinu, takže se opět pokouším o pěstování, ale mám problém- listy se rozvíjí, aniž by jim vyrostl řapík. Myslela jsem, že má málo světla, protože z provozních důvodů musel být chvíli na severní studené chodbě. Už je ale zpět u jižního okna a situace se nelepší. Přihnojuju, zalévám i nezalévám, abych nepřemokřila a pořád nic...

pon 31. led 2011 20:24:26

Také jsem se kdysi pokoušel ale potom jsem ho pro rozměry daroval a co čert nechtěl, za necelý měsíc tomu dotyčnému nasadil na květ. Potom najednou vyšel u Starkla nový produkt mrazuvzdorný banánovník, který má při zakrytí vydržet i v našich podmínkách. Už jsem viděl, jak mi na zahradě kvetou banánovníky, takže jsem blázen reklamě podlehl a koupil jej. Krásně rostl celé léto. Na podzim jsem si dal práci se zateplením a zakrytím, protože mohly odmrznout listy ale nesměla se voda dostat dovnitř, prý středem na jaře vyraší nové. Asi Vám nemusím říkat, jak to dopadlo. Po odkrytí na jaře zmrzlá shnilá kaše, takže lež jako věž. Obdoba jsou modré Phalaenopsisy, které pro prodej napíchají barvivem a příští rok kvetou opět standartně bíle. Člověk si ale holt musí narazit hubu sám. Reklamace nemožná, protože jste jistě něco udělali špatně, takže je na místě spíš nevěřit. Jinak těm úspěšným blahopřeji.

úte 01. úno 2011 9:04:45
Profil Zobrazit autorovy stránky

Míra: úspěšní jsou možná tak Italové, u těch jsem viděl na zahradě v údolí trentino tyhle banánovníky, ale tam je max - 10 a to opravdu zřídka a většinou se potom udělá hezky. Oleandry, granátová jablka a fíkovníky tam normál jedou venku, nedivim se že i tyhle banánovníky. Starkl je pro mě skoro synonymum podvodnosti. Nedávno jsem ale obdržel jiný katalog, už si nepamatuju na název firmy, ale ti starkla ještě překonali. Každá druhá fotka byla počítačem upravená, a všechny plody byly zralé, stejně veliké, malé stromky broskvoní v květináči obalené plody, růže samý květ, že zakrývaly celou rostlinu a poupata nikde:-) Za tohle střílet.

úte 01. úno 2011 9:35:30
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další