Re: Dendrobium aggregatum
Tak se hlásí o slovo opět další jaro a s ním spojená nová aktivita orchidejí. Jsem velmi rád, že se již probudilo k životu i toto Dendrobium. Již několik týdnů pozoruji pouze nové svěže zelené špičky kořenů, které však vše směřují od zdroje světla- od okna , jakoby mi tím možná rostlina chtěla naznačit, že je umístěna na příliš exponovaném místě, nebo pouze kořeny hledají čeho by se uchytily, nevím. Co mi však již asi delší čas unikalo, byly změny daleko důležitější, ale na první pohled skryté....schválně, zkuste si z následující fotky vyzkoušet Váš postřeh, zdali něco zajímavého zahlédnete?
Vím, že všímaví pěstitelé zahlédli, co jsem měl na mysli.
Takže bližší pohled pro ty, co na první pokus neuspěli. Nové základy pahlíz jsou díky pestré barvě na první pohled dobře patrné a přesto tak dlouho unikaly mé pozornosti.
Celkem jsem napočítal 3 nové výhony. Mé pozornosti však unikalo i něco ještě mnohem radostnějšího, co celou dobu naopak rostlo směrem ke světlu, aby se v budoucnu mohlo ukázat v celé své kráse....doufejme, nechci to zakřiknout.
Stav dnes
Ba co víc překvapení možná bude dvojité, našel jsem ještě jeden puk, ale ten zatím nejde ani vyfotit.
Všem přeji hezké Velikonoční svátky.