Uznávám, že to jaksi není úplně top model nábytku, ale účel to splní, navíc moc návštěv k nám nechodí, bojí se platit vstupné
Záclony ani závěsy nemají šanci, to má paní pochopila už dávno
.
Celá stavba nebyla nijak dráhá, pár profilových lišt, impregnace, lak, háčky, latě,umělohmotná síť a hlavně vše dobře promyslet....celkem asi 1500 kaček.
Potřeboval jsem třírozměrný prostor pro zavěšení asi 30 druhů tillandsií, uvelebení tří táců s masožravkami 50druhů rosnatek,nějaká špirlice a pár bublinatek, menší armádu bromelií a toto řešení mi umožňuje mít vše na jednom místě, kvůli pohodlnějšímu ošetřování a běžných úkonů s rostlinami.
Je pravda, že díky takovému množství rostlin a jejich odparu je v prostoru u okna běžně vlhkost i kolem 80-85% , (nevím na co jsem probůh stavěl za 30tisíc svý paludárko
, mám tam úplně stejné hodnoty ) a mám pocit, že lékaři doporučují hodnoty kolem 65-70% pro dobré spaní. Zatím žádné problémy nemáme, často pouštím okny čerství vzduch.
Jinak nedávám sem tento příspěvek, abych se nějak vytáhl....ale kvůli inspiraci, vím že je dnes každý prostor bytu cenný, a musí se co nejefektivněji využít. Mít možnost skleníku, tak takto rozhodně doma neplaším.