Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je čtv 28. lis 2024 17:50:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 Bude úroda ?? 
Autor Zpráva
Moderátor

Příspěvek Re: Bude úroda ??
Já bych osobně bral ty Eura. :lol: :lol: :lol: :lol: Nač troškařit... :lol: :lol: :lol:

čtv 22. dub 2010 19:53:46
Profil Zobrazit autorovy stránky

ssscream píše:
A jak to s tím plodem děláš, to mi vysvětli :D Upravuješ nějakým způsobem péči ve chvíli kdy vidíš, že začíná plodit? Mně taky začal plodit, minulý rok. Už jsem viděl asi padesát malých banánků na jednom trsu, které ale bohužel uhnily.

cernosekc píše:
Taky bude úroda,tedy doufám,pokvete banánovník,už se tlačí klas.Bude to třetí sklizeň a letos si vybral na květ nejlepší dobu,když kvetl v zimě,narostlo jen pár plodů.Obrázek

Nic extra nedělám,přihnojuji Kristalonek květ a plod a po odkvětu odříznu konec toho výhonu,nechám jen plody.Vliv má i období,kdy rozkvetl,jednou to bylo na zimu a to udržel jen 10 plodů,podruhé kvetl na jaře a to jich bylo snad 30.Nejsou to žádní obři,spíš takové ty bejby banány,ale super chuť.Obrázek

čtv 22. dub 2010 23:09:04

to Miro : můj ananas je normálně koupený plod z Lidlu za 19,90 ve výprodeji, růžice odkroucena a do vody vložena a plod sněden. Ve velmi krátké době začal pouštět kořínky, tak jsem ho zasadila do normálního zahradnického sub. s pískem a jedenkrát jsem ho přesadila do květináče asi tak 25cm. Hnojený je hnojivem na bromélie, ale ne moc pravidelně - asi chyba. Nahoře kolem krčku je zasypaný zvětralou lávou, ale jen málo, měla jsem jí jenom zbytek. Na Vánoce mu byly cca 3 roky.
Cernosekc - Váš banánovník je úžasný.

čtv 22. dub 2010 23:44:49

to vedana:

Jojo, já to mám stejně tak. S tím ananasovníkem. Také koupený, odtrhnutý, pustil kořínky, zasadil jsem :-) Hnojím také, ale plod není a určitě je to tím, že jsem ho nechal přes zimu na tom topení.

to cernosekc:

Tak to bude tím, že mi opravdu plodil na zimu. Ale budu také hnojit plod a květ. Přes léto ho dávám ven, daří se u tam určitě líp než uvnitř. Tak snad se plodů dočkám znova :-)

sob 24. dub 2010 9:54:39

Tak jsem teď zjistila, že nejde nalévat vodu a hnojit do růžice. Celý obr se poněkud naklonil a spodní listy se vyklopily směrem dolů. Co se do růžice z jedné strany vylije, to z druhé strany na stůl a na zem vyteče. Budu muset pohnojit pouze do květináče a i s naléváním acetylénové vody mi sklaplo. Asi tam napíchám hnojivé tyčinky na bromélie a poručím to matce přírodě, ať rozhodne sama. Jen ať už to proboha neroste. :shock:

ned 25. dub 2010 16:48:27

Tak ti nevím, napícháš-li mu tam tyčky, poroste dál jak divý :mrgreen:

ned 25. dub 2010 22:22:55

Ještě se směj! Něčím bych ho pohnojit měla, dostal jen tu lávu všehovšudy, párkrát hnojivo ve spreji na listy a možná, že jsem na něj nalila nějaké ty zbytky hnojiva po orchidejích. Myslela jsem, že vykvete, když ho trochu přidusím, ale on nejen, že přidušeně nevypadá, ale asi přidusí brzy mě. Něco mu dát musím, tyčinky by byly nejpohodlnější řešení, jsou tu po ruce a jsou jinak celkem na nic.

pon 26. dub 2010 18:41:03

Jen si nevypíchni oko, mi se to jednou málem podařilo u palmy, od té doby takhle nebezpečné kytky nevedu, mám sice oči špatné, ale jsou moje :lol:

pon 26. dub 2010 23:16:06

Tak se musím taky pochlubit, u nás dost možná bude ta úroda taky. Dneska jsem ráno objevila, že uprostřed už je ananásek. Kdesi jsem četla, že dozrává kolem Vánoc. Je možné, že by to zrálo tak dlouho?Obrázek

sob 05. čer 2010 12:24:03

Podle zkušeného a již zde zmíněného pěstitele Václava z citrusy.cz to trvá tak 5 měsíců. Ten také doporučuje nedávat ananas ven, podle něj je mu líp doma, noční poklesy mu moc nesvědčí. Nepotřebuje ani zimní snížení teplot, naopak, Václav je má taky na radiátorech a plodí bez problémů - jen je potřeba kytku krmit.
Růžice ukroucené z koupených ananasů se musí nejprve vzpamatovat (při dopravě se chladí, aby vydržely, a to tahle kytka nemá ráda), proto to trvá takhle dlouho, než zaplodí. Z doma vypěstovaných růžic už plodí podstatně dříve, rekord je kolem 18 měsíců po vysazení.
Ty Václavovy příspěvky mě nadchly, takže jsem si taky zakořenil pár růžic (no pár - deset...). Vzhledem k velikosti jsem musel redukovat, takže teď mám čtyři obří ananasovníky a první vystrkuje květenství! Bohužel jsem málo krmil, takže plodenství bude menší...
T.

sob 05. čer 2010 16:59:53
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další