tommy píše:Kolerie (a ostatní podpětovité) se pěstují hodně v USA, je tam hodně amatérských pěstitelů a křížitelů. Američani čelí vytáhlému růstu, který tu popsal Karlos, trochu jiným způsobem: uštípnou vrcholek rostliny se 4 - 5 páry listů a nechají ho zakořenit, spodek vyhodí. Vůbec nevadí, že řízek má spoustu květů a poupat, i tak zakoření bez problémů. Dá se to klidně udělat několikrát za rok; vyzkoušel jsem to a funguje to.
Pokud najdu přes víkend trochu času, nafotím a hodím sem svoje kolerie - mám asi šest pojmenovaných kultivarů plus pár bezejmenných.
T.
Zkusím to, teď je jetě kompaktní i když už zas leze z květináče, já ji na jaře jak lezla oštípala, aby se nevytahovala, ale jak dojde do květu tak je vyčouhlá. Jinak na fotečky se těším, našla jsem hrozných druhů jak botanických tak hybridů na netu ve zde daném odkazu a je to nádhera. A pochází z Ameriky, takže se nedivím , že se jim nejvíce věnují právě tam, když je mají u nosu, tady jsem ji , ale v běžné obchodní síti nemají, nebo jsem na ni nenarazila