|
|
Autor |
Zpráva |
Mila.J
Registrován: stř 04. lis 2009 9:29:35 Příspěvky: 1851 Bydliště: Nové Bránice okr.Brno-venkov
|
Re: Pestuje nekdo Angraecum?
To mne zajímá. Věřil jsem, že Angraeca musejí vyschnout. Když je denně namáčíte, to máte tak nízkou vzdušnou vlhkost, že stihnou vyschnout, nebo jsou ještě vlhké? Mám strach, že trvale vlhké budou hnít. Nancy píše: Angraecum didieri mám na korku zavěšené nad parapetem, JZ, chce to každý den na pár minut namočit do dešťovky. Přirůstají pěkně i listy i kořeny. Angraecum sesquipedale x magdalenae v kůře se zatím tváří neurčitě, je na parapetu JV, v druhé řadě. Možná i na něj teda zkusím více zálivky. Já normálně orchideje spíš suším, tak asi to pro něj nebude to pravé
|
ned 16. kvě 2010 9:09:44 |
|
|
Nancy
Registrován: čtv 17. pro 2009 13:48:53 Příspěvky: 89 Bydliště: Olomouc
|
Mila.J píše: To mne zajímá. Věřil jsem, že Angraeca musejí vyschnout. Když je denně namáčíte, to máte tak nízkou vzdušnou vlhkost, že stihnou vyschnout, nebo jsou ještě vlhké? Mám strach, že trvale vlhké budou hnít. Nancy píše: Angraecum didieri mám na korku zavěšené nad parapetem, JZ, chce to každý den na pár minut namočit do dešťovky. Přirůstají pěkně i listy i kořeny. Angraecum sesquipedale x magdalenae v kůře se zatím tváří neurčitě, je na parapetu JV, v druhé řadě. Možná i na něj teda zkusím více zálivky. Já normálně orchideje spíš suším, tak asi to pro něj nebude to pravé To didieri mám v nejteplejší místnosti, vlhkost tak 60-70. Určitě za ten den dobře oschne. Samozřejmě, že na něj občas zapomenu, ale vypozorovala jsem, že to častější namáčení se mu líbí. Ve skleníku nebo ve vitríně to bude něco jiného. Sesquipedale x magdalenae jsem dala do hodně vzdušného substrátu, taky proschne za dva dny. A já ty substrátové máčím max 1 x týdně. Takže to je prakticky pořád v suchu, proto jsem psala, že bude chtít asi taky máčet častěji Trvale vlhko bych taky neriskovala. Ne, ne.
|
ned 16. kvě 2010 12:43:33 |
|
|
Mila.J
Registrován: stř 04. lis 2009 9:29:35 Příspěvky: 1851 Bydliště: Nové Bránice okr.Brno-venkov
|
No to je bezva. Řekl bych, že tohle časté namáčení při nižší vzdušné vlhkosti je lepší, než vysoká vlhkost a dlouhé intervaly. Možná ve vitríně s vyšší vzdušnou vlhkostí jim ani nebude lépe, pokud budou dlouho vysychat. No je to také o pracnosti. Vandám vyhovují volné kořeny bez substrátu. Namáčím je přes den. Je to bezpečnější než se substrátem, ale pracnější.
|
ned 16. kvě 2010 19:58:18 |
|
|
ROCKER
|
Zdravim...moje Angr.sensquipedale pestujem v priehladnom kvetinaci v cocochipsoch a asi sa mi to velmi paci lebo rastie ako o dusu.Namacam ho raz za tyzden.
|
úte 25. kvě 2010 21:56:06 |
|
|