Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 22. lis 2024 12:36:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 257 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Další
 Biplantol Vital NT 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Biplantol Vital NT
Je tu někdo, kdo umí vysvětlit, proč se nezmění hodnota vodivosti, když se do dešťovky přidá Biplantol Vital NT? Může hnojivo obsahovat všechny potřebné živiny a přitom vůbec nemít vliv na vodivost roztoku???

sob 24. dub 2010 21:15:30
Profil Zobrazit autorovy stránky

Hm, zkuste schválně změřit vodivost neředěného preparátu...
T.

sob 24. dub 2010 21:30:49

Čistý Biplantol má 20µS. A konduktometr funguje. Když zkusím vodu ze studny, tak naskočí 1200µS. Dešťovka 120µS. Že by Biplantol Vital NT byl jen jiný obchodní název pro destilku? :roll:
Prosím, ozvěte se někdo, kdo tomu rozumíte.

sob 24. dub 2010 21:55:15
Administrátor

Nancy píše:
...Že by Biplantol Vital NT byl jen jiný obchodní název pro destilku? :roll:

Jojo, asi to tak bude. Na počátku tohoto vlákna bylo řečeno, že se jedná o homeopatika, a to znamená (tedy pokud se nemýlím), že "účinná" látka je asi miliónkrát naředěna (v tomto případě zřejmě opravdu destilkou). Výsledek proto zákonitě musí být destilce velice blízký.
Jen je mi divné, že máte vodivost dešťovky 120µS. Já dokud jsem stáčel vodu ze střechy, tak měla cca 20-40µS dle intenzity a délky trvání deště. V poslední době, co stáčím vodu z polykarbonátové střechy, dostávám se běžně na 10µS.
Hezký den
Pavel

sob 24. dub 2010 22:07:36

Nancy píše:
Čistý Biplantol má 20µS.
Hm, tak jsem se nespletl.
T.

sob 24. dub 2010 22:49:54

pavelheger píše:
...Jen je mi divné, že máte vodivost dešťovky 120µS. Já dokud jsem stáčel vodu ze střechy, tak měla cca 20-40µS dle intenzity a délky trvání deště. V poslední době, co stáčím vodu z polykarbonátové střechy, dostávám se běžně na 10µS.
Hezký den
Pavel

Já mám dešťovku obvykle 50µS, ale když sousedí zatopí (nebo když soptí sopka?), tak to vždycky trošku vyskočí. Je to dešťovka z hodně staré taškové střechy, porostlé mechem. Ale taky už se chystá polykarbonát ;)

ned 25. dub 2010 8:00:02

pavelheger píše:
Nancy píše:
...Že by Biplantol Vital NT byl jen jiný obchodní název pro destilku? :roll:

Jojo, asi to tak bude. Na počátku tohoto vlákna bylo řečeno, že se jedná o homeopatika, a to znamená (tedy pokud se nemýlím), že "účinná" látka je asi miliónkrát naředěna (v tomto případě zřejmě opravdu destilkou). Výsledek proto zákonitě musí být destilce velice blízký.
Hezký den
Pavel

Ok. Pochopila bych homeopatika jako léky, organismus zareaguje na minimální množství účinné látky. Ale když někdo milionkrát naředí živiny, tak to má fungovat jako jak?

ned 25. dub 2010 8:04:19

Nancy píše:
Ok. Pochopila bych homeopatika jako léky, organismus zareaguje na minimální množství účinné látky. Ale když někdo milionkrát naředí živiny, tak to má fungovat jako jak?
Pokud se dobře pamatuji, tak u homeopatik pro lidi (jak je to u kytek, nevím) se za první účinné považuje ředění D23 - to znamená, že je to naředěné mnohem víc než milionkrát... Ředění D1 znamená, že vezmete 1 ml účinné látky a smícháte s 99 ml destilky; z takto vzniklého roztoku vezmete opět 1 ml a smícháte s 99 ml destilky, čímž získáte ředění D2. Takto pokračujete ještě jedenadvacetkrát a dostanete zminěné ředění D23. To už ale v tom výsledném roztoku není ani jedna molekula účinné látky; účinnost je údajně zajištěna jakousi "pamětí" molekul vody, do kterých se "informace" o účinné látce "obtiskne". Pokud mne moje paměť zradila a je to jinak, velmi se omlouvám a prosím, abyste můj příspěvek nebrali jako začátek nějaké polemiky - po určitých zkušenostech se už nikdy nenechám vyprovokovat ke sdělení svého názoru a slibuji, že toto je můj poslední příspěvek na toto téma. Děkuji a opravdu se dopředu omlouvám, pokud jsem se spletl a uvedl něco nepravdivého.
T.

ned 25. dub 2010 15:57:29

tommy píše:
Nancy píše:
Pokud se dobře pamatuji, tak u homeopatik pro lidi (jak je to u kytek, nevím) se za první účinné považuje ředění D23 - to znamená, že je to naředěné mnohem víc než milionkrát... Ředění D1 znamená, že vezmete 1 ml účinné látky a smícháte s 99 ml destilky; z takto vzniklého roztoku vezmete opět 1 ml a smícháte s 99 ml destilky, čímž získáte ředění D2. Takto pokračujete ještě jedenadvacetkrát a dostanete zminěné ředění D23. To už ale v tom výsledném roztoku není ani jedna molekula účinné látky; účinnost je údajně zajištěna jakousi "pamětí" molekul vody, do kterých se "informace" o účinné látce "obtiskne". Pokud mne moje paměť zradila a je to jinak, velmi se omlouvám a prosím, abyste můj příspěvek nebrali jako začátek nějaké polemiky - po určitých zkušenostech se už nikdy nenechám vyprovokovat ke sdělení svého názoru a slibuji, že toto je můj poslední příspěvek na toto téma. Děkuji a opravdu se dopředu omlouvám, pokud jsem se spletl a uvedl něco nepravdivého.
T.

systém ředění homeopatik máme navnímaný stejně.
Jen jsem chtěla doplnit, že v případě Biplantolu je myslím ředění D6, tedy pokud mě paměť neklame. Někde jsem to nedávno četla, ale kdybyste mě zabili, nemůžu to najít.

www.orchideje.freepage.cz

ned 25. dub 2010 18:07:58
Administrátor

Ten "milión" jsem použil jako číslo ještě normálnímu smrtelníkovi představitelné a přitom dostatečně velké. Každopádně děkuji za zpřesnění ;)
Hezký den
Pavel

ned 25. dub 2010 18:30:13
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 257 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Další