Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je čtv 28. lis 2024 15:34:15

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 Bude úroda ?? 
Autor Zpráva

Příspěvek Bude úroda ??
Snad se urodí . Už se mi to kdysi dáááávno jednou povedlo .
Příloha:
001.JPG
001.JPG [ 141.59 KiB | Zobrazeno 4615 krát ]
Příloha:
002.JPG
002.JPG [ 100.21 KiB | Zobrazeno 4620 krát ]

úte 20. dub 2010 19:03:03

Příspěvek Re: Bude úroda ??
Koukám docela drobeček:-) To bude problem rozkrájet a sníst:-)

úte 20. dub 2010 20:01:50
Profil ICQ

Karlos píše:
Koukám docela drobeček:-) To bude problem rozkrájet a sníst:-)

Von je teprve ve vývoji tohleto narostlo za dva týdny

stř 21. dub 2010 7:46:51

Prosím Vás, samo od sebe vykvetlo a začal se vyvíjet plod, nebo jste tomu něco dávali? Mám tříletý a myslím, že nás vystěhuje z bytu, ani kvůli němu na Vánoce nemáme stromeček. Stojí na stole a nejvyššímu listu chybí už asi 15cm ke stropu. Mám ho těsně u okna na jižní straně. Kvetení se prý dá vyprovokovat vléváním karbidové vody do růžic, ale nevím, jak to načasovat, aby se plod vyvíjel v době, kdy je nejvíc tepla a sluníčka.Obrázek

stř 21. dub 2010 11:35:24
Profil Zobrazit autorovy stránky

Tak tohle je přesně důvod, proč jsem vždycky ufiknuté růžice z ananasů vyhazovala - špičaté, ostnité, rozkladité, nechám to na jihoameričanech :lol:

stř 21. dub 2010 11:49:22

A dobře děláš. To jen já, idiot, co musí honem vyzkoušet, co ukazují v TV v Receptáři jsem si zadělala na problém. Už jsme ho viděla u různých lidí, nikdo nemá takového obra jak já. Jenom jednou, ukazovali záběry z pole s ananasy kdesi v Americe, tak tam měli takové velké, ale na poli a tam to nikomu nepřekáželo. Pokoušela jsem se ho i nabídnout někomu, ale bez úspěchu. Se ani celkem nedivím. :lol: Nemám ale to srdce ho vyhodit, to rostlinám nedělám.

stř 21. dub 2010 12:33:59

Já bych ho nechal tak a nezanedbával výživu. Vléváním karbidové vody můžete sice přivést ananas ke květu, nejspíš ale bude plodenství malé, protože tím akurát urychlíte kvetení ještě nenarostlého ananasu.
Ten na první fotce ale už drobečkem zůstane. Velké ananasy jsou zpravidla hodně členité a mají mnoho hrbolků, ale i takové se dají doma vypěstovat. Jednou jsem jedl vlastní ananas, ale za jakou cenu..... rodiče a bratři tu rostlinu neměli rádi. Metrové listy, zubaté(i když hladký typ cayene), trhající záclonu s nebezpečím vypíchnutého oka(stříhal jsem špičky). Plod nebyl o moc lepší než z obchodu, ...........

stř 21. dub 2010 14:42:10
Profil ICQ

to Minimoa:

A jestli můžu vědět - jak dlouho trvalo než se ananas urodil? Tedy, jak je rostlina stará? A v jak velkém květináči ho máte?

Mám také dva, jeden je větší, jeden menší. Oba jsou asi tři roky staré. Jsou také veliké, ale mám je v menších miskách. Mám zkušenosti, že se jim ve větších květináčích nedařilo. Ale vzhledem k tomu jak jsou tyhle veliké, tak nevím jestli přesadit nebo ne...

stř 21. dub 2010 15:45:16

ssscream píše:
to Minimoa:

A jestli můžu vědět - jak dlouho trvalo než se ananas urodil? Tedy, jak je rostlina stará? A v jak velkém květináči ho máte?

Mám také dva, jeden je větší, jeden menší. Oba jsou asi tři roky staré. Jsou také veliké, ale mám je v menších miskách. Mám zkušenosti, že se jim ve větších květináčích nedařilo. Ale vzhledem k tomu jak jsou tyhle veliké, tak nevím jestli přesadit nebo ne...

Mám ho třetím rokem .Květináč až tak veliký nepotřebuje. Karbidovou vodu jsem nedával asi spíš pomohlo zimní snížení teploty .

stř 21. dub 2010 17:59:41

Karlos píše:
Já bych ho nechal tak a nezanedbával výživu. Vléváním karbidové vody můžete sice přivést ananas ke květu, nejspíš ale bude plodenství malé, protože tím akurát urychlíte kvetení ještě nenarostlého ananasu.
Ten na první fotce ale už drobečkem zůstane. Velké ananasy jsou zpravidla hodně členité a mají mnoho hrbolků, ale i takové se dají doma vypěstovat. Jednou jsem jedl vlastní ananas, ale za jakou cenu..... rodiče a bratři tu rostlinu neměli rádi. Metrové listy, zubaté(i když hladký typ cayene), trhající záclonu s nebezpečím vypíchnutého oka(stříhal jsem špičky). Plod nebyl o moc lepší než z obchodu, ...........

Nemohu souhlasit ten předchozí co jsem měl narostl ještě víc a byl mnohem chutnější než z obchodu .Vývoj tohoto je stejný jako u předchozích rostlin co jsem měl

stř 21. dub 2010 18:01:22
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další