Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 23. lis 2024 22:32:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 Taky jste nakazili rodinu svym orchidejkovanim? 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Taky jste nakazili rodinu svym orchidejkovanim?
Cymbo ale nejde jen tak schovat... Podvod by byl jistě brzy odhalen!

stř 17. bře 2010 9:48:43
Profil Zobrazit autorovy stránky

Já bych řekla, že se u nás v rodině docela podařilo nakazit moji zálibou i ostatní členy. Sice nepěstují orchideje, ale hodně mě fandí a podporují. Hlavně můj manžel, podílí se na pěstování tím, že mi udělal vitrínu, opravuje skleník......atd. Mě nakazil pěstováním orchidejí jeden dříve známý pěstitel pan Karel Buďárek, možná starší orchideáři ho z Brna a okolí Brna dobře znali. Tenkrát k němu do Radostic kam se přistěhoval z Brna jezdily davy lidí na exkurzi a tam jsem ho i já měla takzvaně po ruce. Bydlel jen pár domů od nás. Hodně jsem jej navštěvovala a měla ráda to, že mohu být s ním ve skleníku a pomáhat mu...byla jsem ještě sice hodně mladá, ale už ne zas tolik, tenkrát jsem si říkala, že to chci mít jednou doma. Takže tam byly ty kořeny co začaly u mě později růst....

stř 17. bře 2010 11:41:26

Tak mě se podařilo nakazit jen půl rodiny. Přítel to nekomentoval do té doby, než viděl na výstavě kvetoucí vandy. Po výstavě jsem se dozvěděla, že jestli chci mít nějaké orchideje, tak bude akceptovat jen vandy. Jelikož za měsíc slavil kulatiny, dostal vandu. Dodnes je to jediná kytka, které se nesmím dotknout.
No ale od té doby mám zase já volné pole působnosti. Musím ho poschválit, protože docela i ochotně poslouchá, když pěju ódy na to, jak nám támhle krásně vyrostla nová hlíza a támhle ten kořen, no to je paráda jak povyrostl o centimetr.
Druhá půlka rodiny, fenka Aida, kytičky nejenže nemá ráda, ale když se náhodou orchidejím věnujeme víc než jí, tak se vždy pomstí. Když koupeme vandu a jiné, tak nám chodí do kyblíku pít vodu a to stylem, že se odsud nehne, dokud vodu nevypije (potom běháme celou noc venčit jak zjednaný, protože to co šlo dovnitř, musí zase ven). No a když jsem si teď z výstavy přinesla nějaké ty nové kousky a pořád je samozřejmě chodím kontrolovat, tak se pro jistotu, protože neměla dostatek pozornosti vyválela v ho....dně smradavé věci.
Takže tak.

stř 17. bře 2010 14:08:29

Muž mi neustále frfle na kvety,obzvlášť na orchideje,pritom ich veľa nemám.Ja mu zasa ofrflávam jeho gitary,tak sme si kvit.Školopovinná dcéra je nadšená z každej kvetinky,ktorú kúpim a vyhlasuje,že sa o ňu bude starať,čo jej vydrží asi týždeň...Synovi sa naopak orchidey vôbec nepáčia.Rozozná horko-ťažko púpavu a orchidky mu pripadajú, akoby pochádzali z Marsu(jeho slová). :)

stř 17. bře 2010 21:14:20

Tak ja jsem nikoho pestovanim nenakazil ale sam jsem byl nakazen.... orchidky se me moc libi tatka jich ma sam docela hodne.Ja jsem zatim jen zacatecnik a mam 2x phalenopsis, 1x Sweet sugar oncidko, a jedno dendrobko phalenopsis. Ale mam v planu pokracovat a poridit si zbirku jako tatik a snad i vetsi. No a manzelka ta me podporuje a kyticky se ji moc libi az teda na Paphiopedilum. Prej vypadaj jako masozravky

úte 14. čer 2011 21:16:26

Ani jsem netušila že toto vlákno je. Nad některými postřehy jsem se docela zasmála Ale vyhodnocení za mě zní Cvok může být jen jeden! :mrgreen:

úte 14. čer 2011 21:29:41

já to mám tak, že jsem nakažená jen já. Manžel semtam prohotí větu typu "kdybys aspoň pěstovala něco užitečnýho" a občas frflá, ale jen na oko. Jakmile něco vykvete a k nám přijde návštěva, je první, kdo se utíká pochlubit :lol:

www.orchideje.freepage.cz

úte 14. čer 2011 21:53:02

wiolan píše:
já to mám tak, že jsem nakažená jen já. Manžel semtam prohotí větu typu "kdybys aspoň pěstovala něco užitečnýho" a občas frflá, ale jen na oko. Jakmile něco vykvete a k nám přijde návštěva, je první, kdo se utíká pochlubit :lol:

to mi je nějaký povědomí...drahá polovička mi do ZZ chtěla narvat rajčata a okurky :lol: prý by to bylo aspoň k jídlu.......jinak rodinu se mi nakazit nepovedlo, ale kamarádku na 100% :lol:

úte 14. čer 2011 21:55:49

jak uz jsem psal nakazil me tatik Drroman a hodlam v tom vydrzet. Jsem nedockavy az budu met doma nejake nove prirustky. Tyhle bych si moc pral Nidema boothii
nanodes porpax
Maxillaria arachnitiflora
dendrobium parishii

úte 14. čer 2011 22:05:11

HAKI píše:
Ani jsem netušila že toto vlákno je. Nad některými postřehy jsem se docela zasmála Ale vyhodnocení za mě zní Cvok může být jen jeden! :mrgreen:

Přesné. Nic víc nic míň.

stř 15. čer 2011 7:15:48
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další