Autor |
Zpráva |
Dany
Registrován: úte 24. úno 2009 18:25:35 Příspěvky: 214 Bydliště: Opava
|
Re: Vanda
Hanko2 moc pěkně kvete, tak to máš radost
|
pát 30. říj 2009 18:46:24 |
|
|
MB-SK
Registrován: pon 27. črc 2009 21:44:00 Příspěvky: 34 Bydliště: Brezno
|
Krásna modrá.
|
sob 31. říj 2009 21:12:46 |
|
|
Katka
Registrován: pát 27. úno 2009 19:32:08 Příspěvky: 1725 Bydliště: Jihlava
|
Tak jsem si z Lysé včera přivezla 2 - Manauwadee FCC a Dr.Anek FCC, tak jsem zvědavá, jestli bude Anek tak vitální jak píšou, má 3 ustříhlé květní stvoly, tak snad bude tolerantní. Vyzvídala jsem, jak profíci pěstují vandy - zajímavá zkušenost. Ondřej Lukscheiter je má věšené, od jara do podzimu je hnojí plnou dávkou orchimixu v každé zálivce a Ludova žena Marianna je pěstuje ve váze s rašeliníkem a vandy ani phalenopsy vůbec nehnojí to jsem nečekala takový rozdíl.
|
sob 31. říj 2009 23:04:20 |
|
|
Haniko
Registrován: úte 10. lis 2009 13:36:11 Příspěvky: 80 Bydliště: Brno
|
Ahoj, přidávám se do vašeho fora. Orchideje pěstuji od roku 2006. V posledním roce mě také uchvátily Vandy. Na Floře Olomouc jsem si koupila Ascocendu Princes Mik.Blue, na Burze Exotiky v Brně jsem si koupila Ascocentrum curvifolium a Vandu jsem dostala darem. Všechny jsem nasadila do kůrovo,čipsovo,polystyrénového substrátu. Přes léto Ascocenda byla na balkoně a v září mi vykvetla. Chci se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s pěstováním těchto krásek v substrátu-hlavně teď v zimě. Přikládám odkaz na své fotky http://haniko.rajce.idnes.cz/2009_Ascoc ... %2C_Vanda/
_________________ Hana
|
úte 10. lis 2009 14:15:45 |
|
|
Věra
|
Haniko, dala jsem je do kůry a viditelně se jim daří, čekám jestli se dočkám květů. Ta tvoje je krásná.....
|
úte 10. lis 2009 14:54:12 |
|
|
Kyra
Registrován: sob 24. říj 2009 19:13:12 Příspěvky: 848 Bydliště: Chrustenice okr. Beroun
|
Čtu ty Vaše příspěvky a ptám se jak velké mají vaše Vandy květináče? Já je mám ve vázách a mají tak neuvěřitelný nárůst kořenů za rok, že si vůbec neumím představit, jak bych to cpala do kvetináče. Dokonce jsem po 2 letech musela vyměnit vázy za větší. Jsou to naprosto úžasné kytky, kdybych měla víc místa, tak bych jich určitě měla víc než pouze 3. Můj poslední přírůstek je z léta od Lukscheiterů - Ascocenda Ken Kone, doufám, že v příští léto poprvé pokvete. Měla by být žlutá. Haniko - kvete ti úžasně. V kvetení je fakt spolehlivá, mám ji taky a ani jeden rok nevynechala. Ascocentrum mám také, teď je to přesně rok, co jsem si ho přivezla z Ládví. Bylo na kůře, tak jak bylo šlo do vázy, neroste sice tak rychle jako Vandy, ale za ten rok má asi 7 nových silných kořenů. S tím kvetením to, ale bude na delší dobu.
|
pon 16. lis 2009 23:19:59 |
|
|
Věra
|
Kyra, mám ji od Luccheitera taky , zatím je dobrá a roste, mám ji také v květníku, co největším
|
úte 17. lis 2009 13:43:32 |
|
|
Mila.J
Registrován: stř 04. lis 2009 9:29:35 Příspěvky: 1851 Bydliště: Nové Bránice okr.Brno-venkov
|
Pro mne ve skleníku nejsou prostokořené Vandy zásadní problém. Uvědumuji si, že pro řadu lidí ano. Proto oděluji rostlinky dřív- s kratšími kořeny a zapěstovávám je do menších květináčů. Nedovedu si představit nacpat volně pěstovanou Vandu s dlouhými kořeny do květináče. Kyra píše: Čtu ty Vaše příspěvky a ptám se jak velké mají vaše Vandy květináče? Já je mám ve vázách a mají tak neuvěřitelný nárůst kořenů za rok, že si vůbec neumím představit, jak bych to cpala do kvetináče. Dokonce jsem po 2 letech musela vyměnit vázy za větší. Jsou to naprosto úžasné kytky, kdybych měla víc místa, tak bych jich určitě měla víc než pouze 3. Můj poslední přírůstek je z léta od Lukscheiterů - Ascocenda Ken Kone, doufám, že v příští léto poprvé pokvete. Měla by být žlutá. Haniko - kvete ti úžasně. V kvetení je fakt spolehlivá, mám ji taky a ani jeden rok nevynechala. Ascocentrum mám také, teď je to přesně rok, co jsem si ho přivezla z Ládví. Bylo na kůře, tak jak bylo šlo do vázy, neroste sice tak rychle jako Vandy, ale za ten rok má asi 7 nových silných kořenů. S tím kvetením to, ale bude na delší dobu.
|
úte 17. lis 2009 19:34:33 |
|
|
virens
Moderátor
Registrován: stř 30. črc 2008 13:04:11 Příspěvky: 1228 Bydliště: Brno
|
Haniko doufám , že jseš hodně mladá. Ty malé vylahvované Vandy pokvetou tak za 10 let. Když to dobře půjde podotýkám. Ale nenech se odradit já jsem si těch 10 let taky musel počkat.
|
úte 17. lis 2009 20:02:49 |
|
|
Haniko
Registrován: úte 10. lis 2009 13:36:11 Příspěvky: 80 Bydliště: Brno
|
Virensi děkuji za povzbuzení. Těch deset let tu snad ještě budu a kdyžtak si je ponechá dcera. No fakt je, že jsem si myslela, že to bude dříve. Ale nevadí, alespoň bude dlouho menší a nezabere tolik místa. Ale je to príma sledovat jak postupně přirůstá.
_________________ Hana
|
stř 18. lis 2009 8:53:21 |
|
|