|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|
Autor |
Zpráva |
evulka
Registrován: pon 28. bře 2011 19:21:35 Příspěvky: 2258 Bydliště: PODĚBRADSKO
|
 Dendrobium convolutum
Nikde jsem zde nenašla povídání o tomto Dendr. máte někdo zkušenost s jeho pěstováním , něco jsem guglila , ale překladač někdy "vyplivne" divná souvětí...prosím , moc se mi líbí 
|
čtv 02. srp 2012 20:16:02 |
|
 |
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
 Re: Dendrobium convolutum
evulko, to bohužel zatím nemám, ale myslím, že ho má Kyra. Teď je na dovolené, tak vydrž do příštího týdne, až se vrátí. Třeba nějaký poznatek sem dá.
|
čtv 02. srp 2012 20:36:29 |
|
 |
Kyra
Registrován: sob 24. říj 2009 19:13:12 Příspěvky: 848 Bydliště: Chrustenice okr. Beroun
|
 Re: Dendrobium convolutum
Mám ho rok a půl a jediné co jsem jsem spolehlivě vypozorovala, je to, že nechce žádný zásadní pokles teploty, naopak, teplota pod 16 st. C mu vyloženě nedělá dobře. V době růstu vyžaduje bohatou zálivku, přes zimu slabší (nesuší se), mám ho v malém květináči v hrubém kůrovém substrátu s trochou rašeliníku a je v bytě na východním okně (neletním ho). Na jaře mu vyrostly 2 nové pahlízy. Podle nomogramu letní teploty 28 st.C den/22 st. C noc a zimní 27 st. C den/21 st. C noc. Pochází z teplých oblastí Papui a Nové Guinei.
|
pát 03. srp 2012 7:24:56 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|