Autor |
Zpráva |
Minimoa
|
Bude úroda ??
Snad se urodí . Už se mi to kdysi dáááávno jednou povedlo . Příloha:
001.JPG [ 141.59 KiB | Zobrazeno 4625 krát ]
Příloha:
002.JPG [ 100.21 KiB | Zobrazeno 4630 krát ]
|
úte 20. dub 2010 19:03:03 |
|
|
Karlos
Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10 Příspěvky: 1570 Bydliště: Zděchov
|
Re: Bude úroda ??
Koukám docela drobeček:-) To bude problem rozkrájet a sníst:-)
|
úte 20. dub 2010 20:01:50 |
|
|
Minimoa
|
Karlos píše: Koukám docela drobeček:-) To bude problem rozkrájet a sníst:-) Von je teprve ve vývoji tohleto narostlo za dva týdny
|
stř 21. dub 2010 7:46:51 |
|
|
vedana
Registrován: pon 09. lis 2009 18:19:53 Příspěvky: 70 Bydliště: Praha 4-Chodov
|
Prosím Vás, samo od sebe vykvetlo a začal se vyvíjet plod, nebo jste tomu něco dávali? Mám tříletý a myslím, že nás vystěhuje z bytu, ani kvůli němu na Vánoce nemáme stromeček. Stojí na stole a nejvyššímu listu chybí už asi 15cm ke stropu. Mám ho těsně u okna na jižní straně. Kvetení se prý dá vyprovokovat vléváním karbidové vody do růžic, ale nevím, jak to načasovat, aby se plod vyvíjel v době, kdy je nejvíc tepla a sluníčka.
|
stř 21. dub 2010 11:35:24 |
|
|
Katka
Registrován: pát 27. úno 2009 19:32:08 Příspěvky: 1725 Bydliště: Jihlava
|
Tak tohle je přesně důvod, proč jsem vždycky ufiknuté růžice z ananasů vyhazovala - špičaté, ostnité, rozkladité, nechám to na jihoameričanech
|
stř 21. dub 2010 11:49:22 |
|
|
vedana
Registrován: pon 09. lis 2009 18:19:53 Příspěvky: 70 Bydliště: Praha 4-Chodov
|
A dobře děláš. To jen já, idiot, co musí honem vyzkoušet, co ukazují v TV v Receptáři jsem si zadělala na problém. Už jsme ho viděla u různých lidí, nikdo nemá takového obra jak já. Jenom jednou, ukazovali záběry z pole s ananasy kdesi v Americe, tak tam měli takové velké, ale na poli a tam to nikomu nepřekáželo. Pokoušela jsem se ho i nabídnout někomu, ale bez úspěchu. Se ani celkem nedivím. Nemám ale to srdce ho vyhodit, to rostlinám nedělám.
|
stř 21. dub 2010 12:33:59 |
|
|
Karlos
Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10 Příspěvky: 1570 Bydliště: Zděchov
|
Já bych ho nechal tak a nezanedbával výživu. Vléváním karbidové vody můžete sice přivést ananas ke květu, nejspíš ale bude plodenství malé, protože tím akurát urychlíte kvetení ještě nenarostlého ananasu. Ten na první fotce ale už drobečkem zůstane. Velké ananasy jsou zpravidla hodně členité a mají mnoho hrbolků, ale i takové se dají doma vypěstovat. Jednou jsem jedl vlastní ananas, ale za jakou cenu..... rodiče a bratři tu rostlinu neměli rádi. Metrové listy, zubaté(i když hladký typ cayene), trhající záclonu s nebezpečím vypíchnutého oka(stříhal jsem špičky). Plod nebyl o moc lepší než z obchodu, ...........
|
stř 21. dub 2010 14:42:10 |
|
|
ssscream
Registrován: čtv 18. čer 2009 16:13:42 Příspěvky: 162 Bydliště: Most, Kaznějov
|
to Minimoa:
A jestli můžu vědět - jak dlouho trvalo než se ananas urodil? Tedy, jak je rostlina stará? A v jak velkém květináči ho máte?
Mám také dva, jeden je větší, jeden menší. Oba jsou asi tři roky staré. Jsou také veliké, ale mám je v menších miskách. Mám zkušenosti, že se jim ve větších květináčích nedařilo. Ale vzhledem k tomu jak jsou tyhle veliké, tak nevím jestli přesadit nebo ne...
_________________ Nic není nemožné.
|
stř 21. dub 2010 15:45:16 |
|
|
Minimoa
|
ssscream píše: to Minimoa:
A jestli můžu vědět - jak dlouho trvalo než se ananas urodil? Tedy, jak je rostlina stará? A v jak velkém květináči ho máte?
Mám také dva, jeden je větší, jeden menší. Oba jsou asi tři roky staré. Jsou také veliké, ale mám je v menších miskách. Mám zkušenosti, že se jim ve větších květináčích nedařilo. Ale vzhledem k tomu jak jsou tyhle veliké, tak nevím jestli přesadit nebo ne... Mám ho třetím rokem .Květináč až tak veliký nepotřebuje. Karbidovou vodu jsem nedával asi spíš pomohlo zimní snížení teploty .
|
stř 21. dub 2010 17:59:41 |
|
|
Minimoa
|
Karlos píše: Já bych ho nechal tak a nezanedbával výživu. Vléváním karbidové vody můžete sice přivést ananas ke květu, nejspíš ale bude plodenství malé, protože tím akurát urychlíte kvetení ještě nenarostlého ananasu. Ten na první fotce ale už drobečkem zůstane. Velké ananasy jsou zpravidla hodně členité a mají mnoho hrbolků, ale i takové se dají doma vypěstovat. Jednou jsem jedl vlastní ananas, ale za jakou cenu..... rodiče a bratři tu rostlinu neměli rádi. Metrové listy, zubaté(i když hladký typ cayene), trhající záclonu s nebezpečím vypíchnutého oka(stříhal jsem špičky). Plod nebyl o moc lepší než z obchodu, ........... Nemohu souhlasit ten předchozí co jsem měl narostl ještě víc a byl mnohem chutnější než z obchodu .Vývoj tohoto je stejný jako u předchozích rostlin co jsem měl
|
stř 21. dub 2010 18:01:22 |
|
|