Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je stř 27. lis 2024 13:04:08

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 142 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Další
 Platycerium 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Platycerium
zahradnik píše:
To by bylo fajn. Jen nevím, jestli je pošlou v jednom exempláři. A stejně je potřeba počkat na teplejší klima.

Oni nic neposílaji. Je to velkoobchod a je treba se tam registrovat a vybrat zboží osobně.
Nedávno jsem je videl také u Chladka v centru na Petrinach v Praze.

stř 06. úno 2013 0:31:54

Jo tak. Ale to zase není taková vzácnost, abych pro ni jel čtyrista kilometrů. Až pojedu na nákup do Brna, stavim se v Tuřanech a mimo dřevinové školky se juknu i do velkoobchodu s pokojovkama a tam bude během sezony určitě. Stejně si chci nakoupit ještě další epifyty. Phlebodium, Asplenium a tak podobně. Ale díky za informaci.

stř 06. úno 2013 1:11:21
Profil Zobrazit autorovy stránky

zahradnik píše:
Jo tak. Ale to zase není taková vzácnost, abych pro ni jel čtyrista kilometrů. Až pojedu na nákup do Brna, stavim se v Tuřanech a mimo dřevinové školky se juknu i do velkoobchodu s pokojovkama a tam bude během sezony určitě. Stejně si chci nakoupit ještě další epifyty. Phlebodium, Asplenium a tak podobně. Ale díky za informaci.

Nezlobte se, mohla bych se zeptat..už jsem v Tuřanech delší dobu nebyla, ale mám to celkem blízko... kde je tam velkoobchod s pokojovkama? Někde tam co mají ty zahradní dřeviny?
Díky Šárka

pát 15. úno 2013 23:29:32

Skoro. Neodbočíte do prava do školky, ale pojedete porád dál a tam je, pro změnu, odbočka do leva. Je to tam značené. A býval tam limit nákupu pro velkoobchod tuším 2 000,-. Sortiment se tam pochopitelně střídá, ale průběžně se tam daly sehnat celkem zajímavé věci.

pát 15. úno 2013 23:54:25

Šarik píše:
zahradnik píše:

Nezlobte se, mohla bych se zeptat..už jsem v Tuřanech delší dobu nebyla, ale mám to celkem blízko... kde je tam velkoobchod s pokojovkama? Někde tam co mají ty zahradní dřeviny?
Díky Šárka

Taky se daji sehnat zajimavé veci v Brně u firmy Vanekl , je to velkoobchod s pokojovkáma. jen je treba se zaregistrovat na živnostak . Platicerka maji také.

sob 16. úno 2013 3:44:45

Dobrý den.Jen menší oprava, firma se jmenuje Vonekl, ale je to výhradně velkoobchod. V těch Tuřanech se dá nakoupit i bez registrace. Jen ceny jsou vyšší o malobchodní přirážku. Myslím, že Šárka si kvůli jednomu nákupu nebude vyřizovat živnostňák. Jinak jsem, kvůli Platyceriím psal na www.platyceriumferns.com, nabízí velice slušný sortiment, tak čekám na odpověď.

sob 16. úno 2013 9:19:24

TO zahradnik
Čoveče na tyto stránky já taky koukám .Kdyby ti ten člověk odpověděl tak jdu do toho s tebou-fakt to myslím vážně.Platycerium madagascariensis-ta mě leží v žaludku a on má malý rostliny.Uvidíme jestli bude ochoten poslat na takovou dálku.Je z USA myslím si to dobře?To by mohl být trochu problém lepší by bylo z EU.

sob 16. úno 2013 9:28:22

Ahoj. Taky mě to nadchlo. Píše tam, že posílá i do zahraničí, tak čekám, ale zatím nic. Mám kamaráda na rostlinolékařské zprávě, počítám, že by mi s případným fytopovolením pomohl.Jinak jsem koukal, že platyceria nabízí i wistuba, ale u P.madagascariensis má čas dodání nejistý. Mě drží hlavně P.rydleyi a to tam maj.

sob 16. úno 2013 9:52:51

A myslím si to dobře že je z USA -teď nějak nemůžu najít odkud je.Tak uvidíme jestli odepíše.Aha jejda já jsem se tak lekla -příjemně samozřejmě-že jsem začala tykat ani jsem nemrkla. :) tak už to tak necháme.....

sob 16. úno 2013 9:59:09

V pořádku. Jsem Pavel, ale víc slyším na toho zahradnika. Říkají mi tak všichni známí a kamarádi. Odkud jsou nevim, taky jsem to nikde nenašel. Ale maj ty stránky takový trošku zmatený, to budou američani :lol:

sob 16. úno 2013 10:30:52
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 142 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Další