Autor |
Zpráva |
Šarik
|
Re: MR - dejte jim nažrat, bestiím
|
úte 18. říj 2011 17:46:07 |
|
|
apolenka
Registrován: ned 24. říj 2010 11:00:13 Příspěvky: 485 Bydliště: Česká Lípa
|
Šarik - můru jsem jí sice nedovolila sežrat, ale teď se jí otevřela po dlouhé době jedna past a podle zbytku pruhovanýho kabátku si pochutnala na vose. Ty pasti musí mít neuvěřitelnou sílu . Jinak děkuju za pochvalu masožravek, já se neohroženě pustila i do dalších, tak jen doufám, že všechny saracénie, tučnice, mucholapka, láčkovka a hlavně Cephalotus folicularis a Nepenthes hookeriana (poslední dvě jsou mý mazlíci) přežijí se mnou zimu stejně v pohodě jako moje první MR minulou . chybí ještě poslední přírůstek (pořád je ve foťáku) a to saracenia psittacina, taky krásná
|
stř 19. říj 2011 1:22:32 |
|
|
Šarik
|
apolenko - pěkní mazlíčci...vypadají dobře.. Cephalotus jsem už třikrát umrtvila... tak už to nepokouším...nemám na něj zřejmě podmínky...ale jsou to úžasné papulky..a "hookeriana" je mu v téhle velikosti těmi láčičkami dos podobná, ne? a psitacinu nám pak taky přihoď ať se pokochám....je to taky moje oblíbenkyně . Měla jsem ji celé léto venku, tak je teď pěkně vybarvená...ale už jsem ji musela zazimovat doma... Jo, a vosa nemá proti mucholapce šanci... ale mou sarracenii minor vykousala a odletěla...
|
stř 19. říj 2011 19:12:19 |
|
|
Šarik
|
|
stř 19. říj 2011 19:23:13 |
|
|
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3346 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
No tak musím uznat, že takhle hladovýho mrňouse jsem ještě neviděl Asi půjdu taky něco zkousnout Hezký den PAvel
|
stř 19. říj 2011 20:34:11 |
|
|
apolenka
Registrován: ned 24. říj 2010 11:00:13 Příspěvky: 485 Bydliště: Česká Lípa
|
ježíši...co to sežrala za brouka? Kdybych to neviděla vyfocený, tak tomu nevěřím . Tu psittacinu máš krásně vybarvenou, ta moje je zelenáč, před měsícem koupenej, takže já si na její červenání počkám do příštího roku (když se mnou přežije) .
|
stř 19. říj 2011 21:32:08 |
|
|
Šarik
|
pavelheger píše: No tak musím uznat, že takhle hladovýho mrňouse jsem ještě neviděl Asi půjdu taky něco zkousnout Hezký den PAvel Já to ještě taky neviděla...v takhle malé pastičce.. ... že se tam ta moucha zašprajcovala...asi měla na nektárek fakt chuť.. apolenko - fakt je to jen obyč moucha.
|
stř 19. říj 2011 22:56:54 |
|
|
Karlos
Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10 Příspěvky: 1570 Bydliště: Zděchov
|
Upozorňuju, že masožravky vypadají dobře když jsou hladové, takže nějaké přikromování nemá vůbec smysl. Konkrétně u mucholapek postrádá význam, neboť s každou mouchou navíc se mění růst a rostlina přichází o pěkné vybarvení. Vyloženě červené a hezké pasti jsou u rostlin s nedotčenými pastmi. Nažraná mucholapka je zelená a působí přehnojeně. Pochopitelně další podmínkou úspěšného pěstování je maximum světla.
|
čtv 20. říj 2011 9:37:51 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2879 Bydliště: Hradec Králové
|
Doporučená dieta je 1 moucha za měsíc.
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
čtv 20. říj 2011 14:57:05 |
|
|
Šarik
|
MR - Co to ta moje bestie ulovila?
Jasně... nechceme nikoho tímto vláknem nabádat k umělému krmení masožravek!!! vůbec mne nenapadlo, že to tak může vpadat.. To pardon... Takže nekrmit! Já sama to taky nedělám, popravdě se ani moc nestarám, jestli něco chytily... ale pokud se mi naskytne takový pěkný snímeček... neodolám a vyfotím.. A k tomu by toto vlákno mělo sloužit, ne? - Taky by se mohl změnit tedy název " Co to ta moje bestie ulovila?" ( I když, pokud je masožravka venku a loví sama na vlastní pěst - je povětšinou plná hmyzu a tak to má být i v přírodě, ne? Nejsem takový šílenec a barbar, abych kvůli estetické vizáži zacpávala sarraceniím láčky vatou atd. Jak to někteří praktikují. A taky zkuste zabránit venkovní mucholapce aby tolik nejedla... ) Takže pravidlo "NEKRMIT" platí především pro nadšence, který má jednu mucholapku na okně a přespříliš se jí věnuje.
|
čtv 20. říj 2011 16:21:11 |
|
|