Autor |
Zpráva |
Šarik
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: MR - dejte jim nažrat, bestiím
|
úte 18. říj 2011 17:46:07 |
|
![](./styles/serenitygreen/theme/images/spacer.gif) |
apolenka
Registrován: ned 24. říj 2010 11:00:13 Příspěvky: 485 Bydliště: Česká Lípa
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: MR - dejte jim nažrat, bestiím
Šarik - můru jsem jí sice nedovolila sežrat, ale teď se jí otevřela po dlouhé době jedna past a podle zbytku pruhovanýho kabátku si pochutnala na vose. Ty pasti musí mít neuvěřitelnou sílu ![Šokovaný :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) . Jinak děkuju za pochvalu masožravek, já se neohroženě pustila i do dalších, tak jen doufám, že všechny saracénie, tučnice, mucholapka, láčkovka a hlavně Cephalotus folicularis a Nepenthes hookeriana (poslední dvě jsou mý mazlíci) přežijí se mnou zimu stejně v pohodě jako moje první MR minulou ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) . ![Obrázek](http://2i.cz/2i/t/3f705872a1.jpg) ![Obrázek](http://2i.cz/2i/t/0c436b4192.jpg) ![Obrázek](http://2i.cz/2i/t/1d527a5083.jpg) chybí ještě poslední přírůstek (pořád je ve foťáku) a to saracenia psittacina, taky krásná ![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
|
stř 19. říj 2011 1:22:32 |
|
Šarik
|
apolenko - pěkní mazlíčci...vypadají dobře.. Cephalotus jsem už třikrát umrtvila... tak už to nepokouším...nemám na něj zřejmě podmínky...ale jsou to úžasné papulky..a "hookeriana" je mu v téhle velikosti těmi láčičkami dos podobná, ne? a psitacinu nám pak taky přihoď ať se pokochám....je to taky moje oblíbenkyně . Měla jsem ji celé léto venku, tak je teď pěkně vybarvená...ale už jsem ji musela zazimovat doma... ![Obrázek](http://2i.cz/2i/t/99163e14c7.jpg) Jo, a vosa nemá proti mucholapce šanci... ![Zvrácený :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif) ale mou sarracenii minor vykousala a odletěla... ![Obrázek](http://2i.cz/2i/t/88072f05d6.jpg)
|
stř 19. říj 2011 19:12:19 |
|
Šarik
|
|
stř 19. říj 2011 19:23:13 |
|
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3357 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
No tak musím uznat, že takhle hladovýho mrňouse jsem ještě neviděl ![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Asi půjdu taky něco zkousnout Hezký den PAvel
|
stř 19. říj 2011 20:34:11 |
|
apolenka
Registrován: ned 24. říj 2010 11:00:13 Příspěvky: 485 Bydliště: Česká Lípa
|
ježíši...co to sežrala za brouka? ![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Kdybych to neviděla vyfocený, tak tomu nevěřím ![Velmi šťastný :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif) . Tu psittacinu máš krásně vybarvenou, ta moje je zelenáč, před měsícem koupenej, takže já si na její červenání počkám do příštího roku (když se mnou přežije) ![Stydlivý :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif) .
|
stř 19. říj 2011 21:32:08 |
|
Šarik
|
pavelheger píše: No tak musím uznat, že takhle hladovýho mrňouse jsem ještě neviděl ![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Asi půjdu taky něco zkousnout Hezký den PAvel ![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Já to ještě taky neviděla...v takhle malé pastičce.. ![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ... že se tam ta moucha zašprajcovala...asi měla na nektárek fakt chuť.. apolenko - fakt je to jen obyč moucha. ![Mr Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
|
stř 19. říj 2011 22:56:54 |
|
Karlos
Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10 Příspěvky: 1572 Bydliště: Zděchov
|
Upozorňuju, že masožravky vypadají dobře když jsou hladové, takže nějaké přikromování nemá vůbec smysl. Konkrétně u mucholapek postrádá význam, neboť s každou mouchou navíc se mění růst a rostlina přichází o pěkné vybarvení. Vyloženě červené a hezké pasti jsou u rostlin s nedotčenými pastmi. Nažraná mucholapka je zelená a působí přehnojeně. Pochopitelně další podmínkou úspěšného pěstování je maximum světla.
|
čtv 20. říj 2011 9:37:51 |
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2881 Bydliště: Hradec Králové
|
Doporučená dieta je 1 moucha za měsíc.
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
čtv 20. říj 2011 14:57:05 |
|
Šarik
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) MR - Co to ta moje bestie ulovila?
![Velmi šťastný :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif) Jasně... nechceme nikoho tímto vláknem nabádat k umělému krmení masožravek!!! vůbec mne nenapadlo, že to tak může vpadat.. ![Šokovaný :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) To pardon... Takže nekrmit! Já sama to taky nedělám, popravdě se ani moc nestarám, jestli něco chytily... ale pokud se mi naskytne takový pěkný snímeček... neodolám a vyfotím.. A k tomu by toto vlákno mělo sloužit, ne? - Taky by se mohl změnit tedy název " Co to ta moje bestie ulovila?" ( I když, pokud je masožravka venku a loví sama na vlastní pěst - je povětšinou plná hmyzu a tak to má být i v přírodě, ne? ![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif) Nejsem takový šílenec a barbar, abych kvůli estetické vizáži zacpávala sarraceniím láčky vatou atd. Jak to někteří praktikují. A taky zkuste zabránit venkovní mucholapce aby tolik nejedla... ![Velmi šťastný :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif) ) Takže pravidlo "NEKRMIT" platí především pro nadšence, který má jednu mucholapku na okně a přespříliš se jí věnuje.
|
čtv 20. říj 2011 16:21:11 |
|
|