Catleya - určení
Catleya - určení
Prosím všechny co se zabývají botanickými catleyemi o pomoc při determinaci tohoto zlatíčka. Byla mi prodána jako C. iricolor ale mám dojem ,že pravda leží někde jinde. Jde o dvpulistý druh.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Re: Catleya - určení
Co takhle C. intermedia?
Koukám do chytrý knihy a iricolor určitě ne, ale jak uvádí Karlos, intermedia asi ano. Tady píšou-střední lalok pysku je fialově červeneý, protkaný purpurovým žilkováním a má v hrdle žlutou skvrnu.
jarat píše:Prosím všechny co se zabývají botanickými catleyemi o pomoc při determinaci tohoto zlatíčka. Byla mi prodána jako C. iricolor ale mám dojem ,že pravda leží někde jinde. Jde o dvpulistý druh.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Jó? Vždyt to vypadá na nějakou bifoliátní. Chtělo by to i rostlinu. Virens nebo Paphio budou snad vědět víc.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě je to skutečně intermedia v. semialba. Teda pokud tepaly ještě nezrůžoví, pak by to byla typická forma.
Děkuji všem za pomoc. Dál jsem se pídil na internetu po určení a z největší pravděpodobností se jedná o C. intermedia var.coerulea.Datum na fotce je mylné ,zlatíčko mi vykvetlo tento týden po čtyřech rocích přemlouvání.
Taky se to stává,dala jsem Katce jednu, která nechtěla kvést a ji vykvetla,měla krásný květ....
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
jarat píše:Děkuji všem za pomoc. Dál jsem se pídil na internetu po určení a z největší pravděpodobností se jedná o C. intermedia var.coerulea.Datum na fotce je mylné ,zlatíčko mi vykvetlo tento týden po čtyřech rocích přemlouvání.
Moje C. intermedia v. coerulea. Mám od ní semenáčky primárních hybridů. http://www.orchidey.estranky.cz/
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Tak to asi bude pravda. Mám také trochu podobnou popsanou jako intermedia, ale nebyl jsem si jistý správností. Podrobně se Cattleím nevěnuji.
Karlos píše:Co takhle C. intermedia?