Coelogyne

Coelogyne, Dendrochilum, Pleione
hanka2

Coelogyne

Příspěvek od hanka2 »

Chtěla jsem vás poprosit,jestli by jste mi mohly doporučit nějakou teplomilnou Coelogyni,je jedno jakou.Jestli někomu z vás spolehlivě vykvétá.Moc se mi líbí a chtěla bych ji zkusit pěstovat.Děkuju :P
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Coelogyne

Příspěvek od pavelheger »

Klasickou nádhernou teplomilnou Coelogynou je Coel. pandurata. Má ale jednu "malou" nevýhodu. Je to notorický zběh ;) viz http://orchidspecies.com/orphotdir/coelogynpan.jpg
Hezký den
Pavel
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Nádherná teda je,ale oříšek by byl kam s ní.Ted už mi zdrhá z košíku Brassie... :lol: Děkuju za tip. :P
Ivana

Příspěvek od Ivana »

Ahoj, všechny Coelogyne co mám (pandurata, dayana, barbata, cristata) mi utíkají z květináčů a košíků....asi to bude jejich zvyk :) Ale květy (pokud se zadaří) tuto špatnou vlastnost vynahradí. ;)
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

To máš pravdu Ivo,ty květy za to stojí.Poprosila jsem jednoho pěstitele o oddělek,tak jsem zvědavá,co mi odpoví. :P
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Ivo, já jsem z lítosti, když ji někdo sháněl poslala svoji, která zrovna měla nasazeno na květ....zatím nemám jinou,,,,
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Ještě bych měla jeden dotaz.Oddělky by měly mít kolik pahlíz?U katlejí vím,že minimálně 3.Děkuju. :P
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

oddělek by měl mít také min. tři pahlízy, ale čím víc, tím lépe. na druhou stranu jednu jsem dostala se dvěma pahlízami a rozrostla se také.
MB-SK

Příspěvek od MB-SK »

Věra píše:Ivo, já jsem z lítosti, když ji někdo sháněl poslala svoji, která zrovna měla nasazeno na květ....zatím nemám jinou,,,,

Tak to teda žasnem, klobúk dolu. To by urobil málokto.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

To mi říká manžel taky,ale pravdou je že jsem dostala myslím od Katky Dendr. stardurst, ale to snad je vše. Posílala jsem ještě Paphiopedilum hybrid a svůj Doritanopsis aposya,,,,,,ale já to pochopím, protože vím,že každý má rád pěkně narostlou rostlinu, která kvete i více květy...
Odpovědět